kasia252 22.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 witam...rozwiązanie z tymi schodkami to mój pomysł od zawsze podobało mi się obniżenie w salonie i kuchni a w naszym projekcie było to możliwe.z kominka nie zrezygnowaliśmy zamierzamy go mieć przy sodkach po stronie salonu ale chcemy żeby był jak najprostszy i jak najmniej żeby zajmował miejsca, zobaczymy co wyjdzie.podłogówkę będziemy mieć w kuchni całym salonie wiatrołapie, tym małym korytarzyku no i w łazienkach.zdecydowaliśmy się na podłogówkę w salonie bo zamierzamy mieć płytki na całym dole. diune budujemy w małopolsce a wy?pozdrawiam serdecznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 22.02.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 no co ty a my w świętokrzyskim to zdaje się po sąsiedzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia252 23.02.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 no tak to po sąsiedzku budujemy....jak możesz to dodaj więcej zdjęć waszej diunki chętnie zobaczę, a ja sama też dodam.... pozdrawiam...miło że jest ktoś na tym forum jeszcze bo wydawało się że wszyscy zapomnieli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 23.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 wiesz co jak skończą robic i trochę ogarniemy to wkleje te najnowsze a mianowicie łazienki płytki itd na razie drzwi nasz kominek jeszcze nie skończony i świeże tynki obecnie oczywiście już suchutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia252 24.02.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) bardzo ładne zdjęcia... a jakie szerokie macie drzwi wejściowe?i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie balkonów nad wykuszami czym je ociepliliście bo ja właśnie byłam na działce i okazuje się że przeciągało mi w kuchni i jest mokro na suficie a jeszcze nie mamy wylewki na balkonie....musimy to jak najprędzej zabezpieczyć do puki wylewek nie zrobimy.... odnośnie kominka to bardzo ładny i faktycznie chyba dużo miejsca zajmuje myśmy jak budowali komin to zrobiliśmy tak aby nie był on w salonie tak widoczny jak u was ino mamy go w pomieszczeniu po drugiej stronie ściany. pozdrawiam..... Edytowane 24 Lutego 2012 przez kasia252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 25.02.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) a mogła bys cyknąc zdjęcia wykuszu jak macie zrobiony bo u nas murarze zle je zrobili powinni niżej zalac też się głowilismy jak to zrobic i na jesieni też było mokro od północnej strony obecnie mamy je zakryte folią całą zimę aby wyschły do wiosny żeby kłasc płytki to samo schody i taras w ogóle musieliśmy nadlewac strop na wykuszu bo murarze tego nie zrobili a wszystko wyszło póżniej upewnie się męża i ci opisze dokładnie na pewno przed płytkami będziemy jeszcze maziac czymś specjalnym typu fplia w płynie zapytam sie i ci powiem bo noe chce cie w błąd wprowadzic wieczorem zajze stawiacie sie moze niedaleko miechowa było by bliziutko? Edytowane 25 Lutego 2012 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia252 25.02.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 witam. właśnie dzisiaj byliśmy na budowie i zakładaliśmy papę na balkonach żeby więcej nie przeciągało, masakra wszystkie mankamenty murarzy teraz wychodzą.nie wiem czy z tych zdjęć widać dobrze te balkony. dom budujemy niedaleko Rabki-Zdrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 01.03.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) czesc Kasia sorki że tak póżno się odzywam ale troszke zamieszania mamy robotnicy przy płytkach a ja szykuje się do szpitala na porodówke Jezeli chodzi o wykusze to my mamy wylane równo ze stropem więc żle nie widze jak wy macie ,powinny byc zaszalowane nizej i wylane osobno żeby zmiescił sie styropian 10 i wylewka, u nas niestety nie dało sie nic zrobic wiec najpierw smarowane było dysperbitem dokładnie pózniej papa na goraco styropian styrodur 5 folia dwa razy i wylewka 5cm,i chyba siatka zbrojeniowa aby nie popekało, na wylewke damy jeszcze przed płytkami jakieś mazidło typu folia w płynie, też mielismy mokro w tym wykuszy ale teraz jest ok wzsystko wyschło i na zime były przykryte folia żeby nie zamókł beton Do Rabki mamy ok 150 km ale jak byście byli przejazdem to zapraszamy do naszej Diunki Edytowane 1 Marca 2012 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia252 02.03.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Cześć koleżanko...to na wstępie gratuluje i życzę pomyślnego rozwiązania, u mnie w rodzinie też na dniach przywitamy chłopczyka, siostra moja się spodziewa.ja mam dwie córeczki jedna ma 5 lat a druga w kwietniu skończy 2 latka. dzięki za opisanie o tych balkonach, u nas balkony też wylane były równo ze stropem a nie niżej jak piszesz czyli też mamy kijowo. dziękuje za zaproszenie może kiedyś.pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieliszew 02.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania. Mój synek ma prawie 3 latka i troszkę zazdroszczę Ci takiego maleństwa- tęskni mi się za takim maluszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 03.03.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania. Mój synek ma prawie 3 latka i troszkę zazdroszczę Ci takiego maleństwa- tęskni mi się za takim maluszkiem. mam już córcie skończyła 4 latka ,z samej tęsknoty to raczej nic nie wyjdzie trzeba ostro działac hi hi hi może zrobie pare fotek jutro to wstawię jak to u nas praca się posuwa do przodu i wreszcie hura byli elektrycy zakładac prąd takze w przyszłym tygodniu lub za dwa licznik się bedzie kręcił,trwało to wszystko rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 11.03.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witamy Wszystkich. Śledzimy forum od kilku lat, ale w końcu marzenia się krystalizują.Dostaliśmy w końcu POZWOLENIE NA BUDOWĘ - Diuna mix Zamierzamy budować na Podkarpaciu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Łukasz 11.03.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Serdecznie witamy nowych forumowiczów i budowniczych wymarzonej Diuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna Kowalewska 14.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 (edytowane) wieki cale mnei tu nie bylo, wrzucam fotke juz z oknami i tarasem...wiecej fotek przy okazji, na razie wyglada tak, w srodku scianki dzialowe, teraz czekamy na kalkulacje kosztow instalacji sanit-kanaliz., elektrycznych, podlogowki, tynkow wewn. oraz ocieplenia dachu i stropow na gorze...http://images50.fotosik.pl/1438/64a2cb3ba79030d3m.jpg"]http://images50.fotosik.pl/1438/64a2cb3ba79030d3m.jpg[/url] Edytowane 14 Marca 2012 przez Justyna Kowalewska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 16.03.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kochani Diunkowicze, oczywiście, że w Diunce mieszka się wyśmienicie. Nam minie niebawem 3 lata od kiedy zamieszkalismy w naszym wymarzonym domku. Obecnie nasza Diuna przeszła modernizację, gdyż stała się domkiem 3-rodzinnym. Postaram się wkleić kilka zdjęć ze zmian. Na dole mieszkam ja z mężem i dwoma pieskami. Dwa pokoje z kuchnią i łazienką na piętrze w wyższej części zajmuje syn z rodzinką. Natomiast w pomieszczeniach nad garażem gdzie była kiedyś nasza sypialnia, pralnia i suszarnia powstało małe mieszkanko czyli pokój z aneksem kuchennym i łazienka - gdzie mieszka młodszy syn. Tak więc Diuna spełnia nasze przedprojektowe założenia, że gdyby była taka potrzeba to stanie się domkiem wielorodzinnym i tak jest. Tak więc cały czas coś się dzieje " robota nas po prostu kocha". Jeszcze myśslę nad osobnym wejściem na piętro, ale na razie tylko myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 16.03.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 http://images39.fotosik.pl/1379/17684bd56218c714.jpg - już trochę zapomniałam jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna Kowalewska 20.03.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Mariola nie sadzilam ze ten dom moze spelniac az taka funkcje ale pomysl fajny sie chwali my narazie wykulismy troszke podlog poniewaz kanaliza pojdzie troszke inaczej niz bylo w zalozeniach, dzisiaj mialam jechac zobaczyc jak to wyglada ale nie chcialo mi sie ;p mamy ponad 20km ,ale korki przerazaja wczoraj bylam,porobilam jakies foteczki wiec wrzuce w wolnej chwili...ogolnie mamy zalozenie za rok sie wprowadzac ale to tylko zalozenie...ale jak mi sie to marzy:) pola,lasy,jezioro i ta cisza z duzego miasta na wies to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia252 26.03.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 witam serdecznie....cóż tu tak cicho na tym forum? wiosna.............u nas na budowie roboty też ruszyły, pewnie jak u wielu z was. mam jednak pytanie, czy ktoś z was może montował grzjniki panelowe? i jak sie sprawdzają oraz jakiej firmy one są....prosze o rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirelka55 26.03.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam wszystkich sympatyków DOMU DIUNA III:) Od kilku dni sledze forum gdyż jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem lecz dziś dowiedzieliśmy ze w projekcie na dole znajdują sie 2 stopnie a góry znajduje się 1 stopień . Nie możemy sobie jakoś tego wyobrazić i ciekawi nas czy w praktyce to nie jest uciążliwe wiec bedziemy wdzięczni za fotki i dobre rady. Mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna Kowalewska 02.04.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam wszystkich sympatyków DOMU DIUNA III:) Od kilku dni sledze forum gdyż jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem lecz dziś dowiedzieliśmy ze w projekcie na dole znajdują sie 2 stopnie a góry znajduje się 1 stopień . Nie możemy sobie jakoś tego wyobrazić i ciekawi nas czy w praktyce to nie jest uciążliwe wiec bedziemy wdzięczni za fotki i dobre rady. Mój e-mail [email protected] my wyrownalismy poziomy na dole i na gorze,wiec stopnia nie mamy, jest bardziej praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts