Justyna Kowalewska 02.04.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 a ogolnie to u nas kanaliza juz jest polozona, teraz robia elektryke no i oczywiscie musieli pochrzanic ;/ jednak jesli sie nei dopilnuje panow "fachowcow" t0 przedziwnych rzeczy mozna sie spodziewac hihi... nastepnym krokiem bedzie ocieplenie dachu i regipsy na sufity...w mojej sypialni -nad garazem- bede miec belki na wierzchu i skosy beda az do czubka dachu...mysle nad kolorem tych belek,ale chyab je zostawie w naturalnym kolorze- jasne drewno...jesli ktos z was ma takowe na wierzchu to pokazcie prosze foty, jestem ciekawa jak wygladaja:) dzieki temu pokoj bedzie ogromny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 04.04.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 my wyrownalismy poziomy na dole i na gorze,wiec stopnia nie mamy, jest bardziej praktycznie Witam Mam pytanie związane z wyrównaniem poziomów, nie mieliście problemów ze schodami i czy pokój nad garażem nie jest zbyt niski? Mam dylemat z tym związany. Za kilka fotek będziemy bardzo wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebaczaj 07.04.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Mam pytanie związane z wyrównaniem poziomów, nie mieliście problemów ze schodami i czy pokój nad garażem nie jest zbyt niski? Mam dylemat z tym związany. Za kilka fotek będziemy bardzo wdzięczni Jest kłopot ze schodami betonowymi gdyż zostaje mało miejsca pod dachem. Rozwiązaniem jest podniesienie ścianki kolankowej lub zastąpienie terivy chudszą wylewką nad częścią korytarza, do której przywiązane są schody. Ja garaż mam na niezmienionym poziomie (zejście po schodkach), wyrównanie poziomów w części mieszkalnej było wynikiem błędu wykonawcy. Jednocześnie mam pytanie czy macie zamontowane kleszcze w wieźbie dachowej (chodzi mi o pomieszczenia nad salonem) na słupach pionowych. Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Sebaczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALDONCIA 17.04.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) qqqqqqq Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez ALDONCIA nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 27.04.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Mam pytanko do tych, którzy już ocieplili i założyli katongipsy na poddaszu: ile metrów kw wam wyszło? My mamy ściany murowane i sufit będziemy robić normalnie pod jętkami.Sebaczaj; u nas nie ma kleszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 29.04.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 A u nas prace ruszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 29.04.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 No proszę, kolejna Diuna już rośnie. Gratulacje, życzymy powodzenia. Jakie zmiany wprowadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 29.04.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Główne zmiany to:- podpiwniczenie pod całym domem /bez garażu/- podniesiemy o 25 cm ściankę- likwidacja WC na parterze- zlikwidowaliśmy spiżarkę /dla większej kuchni/- dodatkowy komin z piwnicy a pozostałe, zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 29.04.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Łukasz 05.05.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Główne zmiany to: - podpiwniczenie pod całym domem /bez garażu/ - podniesiemy o 25 cm ściankę - likwidacja WC na parterze - zlikwidowaliśmy spiżarkę /dla większej kuchni/ - dodatkowy komin z piwnicy a pozostałe, zobaczymy.... Hehe rozwiązanie podobnie jak u nas Różnica jest taka, że mamy podpiwniczenie pod całym domem oprócz salonu i kuchni i nie likwidowaliśmy małego wc przy wejściu Spiżarnię również zlikwidowaliśmy. Przy okazji mam pytanie do tych, którzy mają już tarasy Podpowiedzcie proszę jak rozwiązaliście sprawę ozdobnego "ślimaka" przy tarasie? A konkretnie czym go obłożyliście? Płytkę na takim zakręcie ciężko położyć... Musiałaby być mocno pociachana :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebaczaj 14.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Będę wdzięczny za informacje co do ceny instalacji w diunie, gdyż mam ofertę, która wydaje mi się droga. W googlach na połowę tematów odpowiadają instalatorzy i generalnie odpowiedzi są wymijające typu może być 10 tys. zł , a może być 100 tys. zł w zależności od materiału itp. Ja mam propozycję za instalację elektryczną zgodnie z projektem z domusa za 25.000 zł (z materiałem), kanalizacja, wodna + CO, w tym podłogówka wodna na parterze za wyjątkiem sypialni (cena bez pieca i grzejników) 45.000 zł. Wskazane ceny to ceny netto. Instalacja ma być wykonana z materiałów średniej jakości, rurki plastikowe (nie as metrix). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 17.05.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) Sebaczaj. Wydaje mi się, że za instalacje trochę drogo. My za wod-kan i co z piecem i grzejnikami zapłaciliśmy ok 35000. podłogówka też na parterze z wyjątkiem sypialni. elektryka ok 9000 opcja bogata- elektryk, elektronik pasjonat, super chłopak.Magdalena i Łukasz: ślimaki zlikwidowaliśmy- też dobrze:) dla ścisłości: w łazience na górze też podłogówka. No i w tej cenie jakieś 2 grzejniki elektryczne (chyba już przesada). Wszystko z vatemAle i tak Ewa31 ma wersje tańszą Edytowane 21 Maja 2012 przez carpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 20.05.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 A u nasz ocieplenie i izolacja i drenaż /ICOPAL/ prawie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 21.05.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Będę wdzięczny za informacje co do ceny instalacji w diunie, gdyż mam ofertę, która wydaje mi się droga. W googlach na połowę tematów odpowiadają instalatorzy i generalnie odpowiedzi są wymijające typu może być 10 tys. zł , a może być 100 tys. zł w zależności od materiału itp. Ja mam propozycję za instalację elektryczną zgodnie z projektem z domusa za 25.000 zł (z materiałem), kanalizacja, wodna + CO, w tym podłogówka wodna na parterze za wyjątkiem sypialni (cena bez pieca i grzejników) 45.000 zł. Wskazane ceny to ceny netto. Instalacja ma być wykonana z materiałów średniej jakości, rurki plastikowe (nie as metrix). witam wszystkich kanalizacja ,woda,CO, podłogówka w łazienkach kuchni korytarzach i 1/3 salonu czyli jadalnia,+piec węglowy 20kw+grzejniki to koszt ok 23 000,instalacja w miedzi elektryka ok 11 000 z podłączeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 21.05.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 tak jak wczesniej pisałam płytki położone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 21.05.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Brawo Ewa31. My marzymy o takim stanie. Może za jakieś parę miesięcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebaczaj 22.05.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 kanalizacja ,woda,CO, podłogówka w łazienkach kuchni korytarzach i 1/3 salonu czyli jadalnia,+piec węglowy 20kw+grzejniki to koszt ok 23 000,instalacja w miedzi elektryka ok 11 000 z podłączeniem Czyli raczej muszę szukać innego wykonawcy. Dziękuję za odpowiedzi na moje zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 22.05.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 sebaczaj raczej tak to jest co prawda wycena z tamtego roku i może wyjśc trochę więcej ale twoje ceny są straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 25.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Brawo Ewa31. My marzymy o takim stanie. Może za jakieś parę miesięcy:) kiedyś też marzylismy o takim stanie a teraz marzymy kiedy bedziemy tam już mieszkac życzę cierpliwości( o którą trudno) i też bedziecie miec taki stan:yes: Edytowane 26 Maja 2012 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 26.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 kiedyś też marzylismy o takim stanie a teraz marzymy kiedy bedziemy tam już mieszkac życzę cierpliwości( o którą trudno) i też bedziecie miec taki stan:yes: Dzięki za wsparcie. Póki co cieszymy:) się z drzwi wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts