carpe 04.01.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Po prostu im bliżej drzwi balkonowych, tym zimniejsza podłoga. I pewnie winnych już nie znajdę. wiadomo każdy wykonawca to fachowiec! Fakt, że tak jak u was strop nad wykuszem wylany równo z pozostałą częścią stropu, a potem to już tylko walka o ratowanie izolacji cieplnej (mniej więcej jak u was). Przemarzania nie ma, ale straty ciepła na pewno są. Irytujące, że ani budowlańcy ani kierbud ani my nie przeczytaliśmy jak należy projektu. W każdym razie nie przecieka, chociaż tyle dobrego. A tak w ogóle, jak wam się mieszka? ciekawe czy coś byście zmienili. Bo my mamy np. problem z przechowywaniem ekogroszku, garaż trochę mały (Diuna III). Ale ogólnie fajnie się mieszka. szczególnie kuchnia po przeniesieniu ciągu roboczego w miejsce spiżarni bardzo funkcjonalna. Hitem stół w wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 04.01.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Mieszka się bardzo dobrzejeżeli chodzi o przechowywanie opału to u nas juz blaszak stoi a co do fachowców to jeden lepszy od drugiego po jednych pieniądzach.U nas kuchnia jest przeniesiona do pokoju gościnnego czyli jest całkiem osobno,a tu gdzie miała byc kuchnia jest jadalnia a raczej będzie jak kupimy stół.Przydała by się piwnica chociaż pod połowa domu.okienko na strychu.Wiatrołap mamy powiekszony o tą ubikacje co jest w projekcie,u Was pomieszczenie 7 i 8 na dole to u nas łazienka a kotłownia jest w 11 ,6 u góry to garderoba, 5 pokój gościnny, 7 to sypialnia ,a łazienka jest na przeciwko schodów,ogólnie to takie zmiany my mamy .kominek też mamy z systemem ale nie korzystamy zbyt często bo mamy małe dziecko,bardzo ja ciągnie wtedy do szyby;) Edytowane 4 Stycznia 2014 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcyś 12.01.2014 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 jarcyś mam pytanie jaki macie piec i ile kw oraz jaka ilośc opału Wam idzie na sezon grzewczy:) poprosze też o wypowiedz na ten temat innych posiadaczy pieca węglowego W ubiegłym roku poszło 5 ton ale powiem, że mogło pójść trochę więcej, w maju po konserwacji pieca nie zasypywałem już choć noce były jeszcze zimne (farelki). Mam równomierne ciepło w domu na poziomie 21-22 C Piec z podajnikiem na ekogroszek Cichewicza 21 KW i węgiel ... najważniejszy bo trzeba nabrać doświadczenia. Od węgla zależy najwięcej ... nie kupuje w marketach, tylko trzeba znaleźć uczciwy skład węgla. Poszedłem na wojne z trzema kolejnymi składami bo zamiast tony dali 800 kg. Udowodniłem, dostałem rekompensatę. Ale więcej tam nie kupiłem nawet popiołu. Na szczęście w Legnicy i okolicy jest w czym przebierać. W tym sezonie poszło dopiero 2 tony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 02.02.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Naszej diunie przyznano numer 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Łukasz 20.02.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Witajcie! U nas w tym sezonie poszło 1,8 tony ekogroszku - od końca lipca do teraz. Poprzednie dwa lata nie przekraczaliśmy 3,5 tony na rok - tak że 5 ton to jakaś masakra. To nasz 3 sezon i w porównaniu do zeszłego jest mega zmiana in plus Piec 25 KW firmy Siemko. Temperatura w domu na dole utrzymuje się stale na poziomie ok 21 stopni. Na gorze jest ciut chłodniej dlatego, ze tam nie przebywamy za często. Sypialnię mamy na dole Mamy Diunę 3 powiększoną o piwnicę z garażem na poziomie -1 i dodatkowy pokój nad garażem. Kominkiem przepalaliśmy może z 5 razy (małe dziecko w natarciu ) Jeśli chodzi o minusy Diuny to faktycznie moim zdaniem garaż jest za wąski. Trzeba uważać aby nie obić drzwi samochodowych o ścianę. Urządzić sensownie kuchnię jest faktycznie dosyć trudno na wykuszu ale po długich rozmyślaniach w końcu udało nam się coś wykombinować Plusem z kolei Diuny jest jej niekwestionowany urok W tej chwili jesteśmy na etapie wykańczania górnej łazienki. Reszta jako tako porobiona ale raczej jeszcze do finiszu daleko Trochę zdjęć domu i kuchni: Zabrakło frontowego zdjęcia dodam w kolejnych postach Edytowane 20 Lutego 2014 przez Magdalena i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Łukasz 20.02.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Teren jeszcze mocno zmieniony. Obecnie czekamy na kanlizę, wtedy zajmiemy się wykończeniem frontu wraz z schodami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bany86r 21.02.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Witam Bardzo ładnie wykonana kuchnia mogę zapytać jaki to był koszt tych mebli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bany86r 21.02.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Naszej diunie przyznano numer 5 Witaj ewa31 A naszej diunce przyznano 6 R :wave::wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 22.02.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 rzeczywiście kuchnia super Magdalena i Łukasz bardzo prosimy o cenę mebli ale napiszcie też jakich materiałów użyto to znaczy czy posiadają np lepszej jakości zawiasy lub kargo itd bany86r super że macie z głowy te okropne sprawy papierkowe teraz końcowe poprawki wykończenia i szybciutko do siebie !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Łukasz 22.02.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witamy, Dziękuje za miłe słowa odnośnie kuchni Info odnośnie mebli posłałam na priva. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bany86r 22.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Ewa31 ja też się cieszę że mamy to za sobą najgorsza ta biurokracja . Jeszcze małe wykończenie i wchodzimy. Zapraszamy do nas POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ W NAJBLIŻSZYM CZASIE FOTKI, ALE MUSZĘ DORWAĆ OD KOGOŚ APARAT BO MÓJ W NAPRAWIE rzeczywiście kuchnia super magdalena i łukasz Bardzo prosimy o cenę mebli ale napiszcie też jakich materiałów użyto to znaczy czy posiadają np lepszej jakości zawiasy lub kargo itd bany86r super że macie z głowy te okropne sprawy papierkowe teraz końcowe poprawki wykończenia i szybciutko do siebie !!!!!! Edytowane 22 Lutego 2014 przez bany86r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 29.03.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witam czy buduje ktoś Diunę bez garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 31.03.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam czy buduje ktoś Diunę bez garażu ? Hej, to mój pierwszy post na tym forum. Zatem witam wszystkich. Tak się składa, że właśnie zaczęliśmy budowę Diuny bez garażu (wersja bez żadnego numerku). pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 01.04.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 My jesteśmy na etapie ...no właśnie wszystkiego po trochu elektryka jest ,woda rozprowadzona,kanalizacja też i się zastanawiamy czy tynki a może C.O.sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 01.04.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Wszystko własnymi siłami:cry: ,brakuje jeszcze blachy ale to pikuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 01.04.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 podziwiać i zazdrościć ja zrobiłbym najpierw CO, bo rozumiem, że rury będą wtopione w ściany, a jak będą tynki, to może sie okazać podwojna robota... ale co ja moge wiedzieć PS: u nas jutro przychodzą wreszcie murarze i zaczynamy mury ponad poziom gruntu (fundamentowe) - fundamenty zrobiliśmy wylewane do gruntu - też własnymi siłami... pewnie zaraz narodzi się wiele pytań - liczę na wymianę doświadczeń, uwag. Jak znajdę chwilę, to opiszę, co i jak zmieniliśmy a wy jakie wprowadziliście (jeśli w ogóle) zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 02.04.2014 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 u nas cały czas zmiany przede wszystkim nie robiliśmy różnicy poziomów bo wydało nam się to nie praktyczne lecz uciążliwe komin mamy w innym miejscu, z kominka zrezygnowaliśmy bo myślę że 2-3 razy na rok byłby palony. co będę mogła to powiem ale na pewno nie fachowymi słowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 02.04.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ścinki kolankowej nie ponosiliśmy bo to ma być poddasze a nie piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 02.04.2014 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 wieczorkiem wstawię parę zdjęć z początków budowy ,a w jakim rejonie Polski budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 02.04.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 a zostawiliście okno narożne w salonie? - mocno się nad nim zastanawiamy... z góry dziękuję za wszelką pomoc jeden poziom - chciałbym to zobaczyć... :] my zamieniliśmy kotłownię z łazienką i zrezygnowaliśmy z mini garderoby obok sypialni na parterze. wejście do kotłowni tylko z zewnątrz, ale ciągle mamy szansę wrócić do pierwowzoru - dopiero etap podmurówki (jak pisałem) a może wrzucisz jakieś fotki i pochwalisz się co już macie? PS: a kto jest fachowcem jeśli chodzi o budowę swojego domku - ja też ciągle się czegoś uczę... pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts