BAJA96 06.04.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 b-orzol - dziękuję za fotki fajnie wygląda domek bez podnoszenia ścianki kolankowej (to kolejny nasz dylemat... wstępnie mamy podniesioną ściankę o 2 warstwy b-orzol, Magdalena i Łukasz, skoro macie wyrównany poziom w domu, to czy nie koliduje to z wysokością klatki schodowej? (jeśli nie podnieśliście tego niższego poziomu dachu) macie fotki tej "wyrównanej" części korytarza na dole/poddaszu? Magdalena i Łukasz, dzięki za radę co do okna narożnego a jak kwestia "ustawności" salonu? jak zaaranżowaliście tą część w salonie z wykuszem i oknem narożnym? u mnie widać już pierwsze zarysy domku (wreszcie ) zadaję tyle pytań, bo jeszcze mam szansę co nieco po zmieniać... [ATTACH=CONFIG]252858[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]252859[/ATTACH] Witam- u nas wyrównaliśmy poziomy i nie żałujemy,ale nie wiem jak sie sprawa ma wtedy do klatki ,ponieważ my mamy kat nachylenia dachu 45 st. przez co wysokość podniosła się nam ok 1 metra.pewnie trzeba zaciągnąć opini fachowca ale myślę że warto.Zmian mamy sporo,wcześniej są moje wpisy na ten temat,obecnie zrobiliśmy elewacje,wrzucę pózniej do fotosika kilka fotek-pozdrawiamy DIUNOWICZÓW (http://baja96.fotosik.pl/albumy/713097.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 06.04.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 BAJA96 dzięki za info - my mamy póki co w planie delikatnie podwyższoną ściankę działową, więc mamy otwartą drogę jeśli chodzi o wyrównanie poziomów... ewa31 dzięki za ofertę - pewnie, że skorzystam - każda pomoc będzie potrzebna... pytań więcej niż odpowiedzi.... bany86r udało się już wam zrobić fotki? - też macie wyrównane poziomy? b-orzol udało się ogarnąć temat wstawiania zdjęć? ogólnie do wszystkich: mamy skończone mury fundamentowe - teraz będziemy malować i zasypywać. rodzą się kolejne pytania - bieżące: Dawaliście "rapówkę" na mury? hydraulik wyprowadza tylko rury odpływowe kanalizacyjne i główną rurę połączeniową dla wody (dochodzącą do licznika wody) czy też pozostałe przyłącza wodne? - bo nie wiem, o co mam go prosić... budował ktoś ściany z cegły "kratówki" MAX? - my chcemy postawić ściany z takiej cegły i w dodatku o szerokości 29, a nie 25cm... murarze nie widzą przeciwwskazań, ale chciałem spytać was o opinię... ktoś jeszcze zostawił okno narożne i jest na etapie "mieszkania"? - interesują mnie rozwiązania praktyczne - wykorzystanie przestrzeni wokół tego okna... skusił się ktoś na schody drewniane? - bo normalnie będą murowane i okładane drewnem, ale może lepiej/ekonomicznej jest zrobić schody drewniane na jakimś stelaży podtrzymującym? poniżej fotki gotowych ścianek fundamentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 07.04.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Tak ogarnęłam wstawianie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 07.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 BAJA96 dzięki za info - my mamy póki co w planie delikatnie podwyższoną ściankę działową, więc mamy otwartą drogę jeśli chodzi o wyrównanie poziomów... ewa31 dzięki za ofertę - pewnie, że skorzystam - każda pomoc będzie potrzebna... pytań więcej niż odpowiedzi.... bany86r udało się już wam zrobić fotki? - też macie wyrównane poziomy? b-orzol udało się ogarnąć temat wstawiania zdjęć? ogólnie do wszystkich: mamy skończone mury fundamentowe - teraz będziemy malować i zasypywać. rodzą się kolejne pytania - bieżące: hydraulik wyprowadza tylko rury odpływowe kanalizacyjne i główną rurę połączeniową dla wody (dochodzącą do licznika wody) czy też pozostałe przyłącza wodne? - bo n skusił się ktoś na schody drewniane? - bo normalnie będą murowane i okładane drewnem, ale może lepiej/ekonomicznej jest zrobić schody drewniane na jakimś stelaży podtrzymującym? Zobaczysz wyrównane poziomy u nas jak zajrzysz do fotosika-link poniżej,jeżeli chodzi o schody to wylaliśmy betonowe które wyłożyliśmy zwykłą wykladziną a dopiero po roku mieszkania obłożyliśmy drewnem.znajomi mają takie o których piszesz, ładnie to wygląda tylko trzeba od razu zrobić.Co do hydraulika ,to u nas wyprowadzone na zewnątrz rury odpływowe i do przyłącza no chyba żebys chciał w przyszłości jakieś zraszacze do trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 09.04.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam ,co słychać na budowach diunowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 09.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Deszcz... pada, pada, pada deszcz, zimne krople z nieba... a Dysperbit czeka smutny w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 10.04.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 u mnie kuchnia prawie w tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 10.04.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Bardzo proszę (w imieniu żony szczególnie) o przesłanie jakichś zdjęć bądź namiarów na fotki umeblowanej kuchni bądź też projektu aranżacji kuchni. po prostu w tej chwili mamy straszny mentlik w głowie i wachamy się nad niewielką wyspą po środku lub blatem, ale nie mamy pomysłu na resztę... Może nacie jakieś ciekawe spostrzeżenie co do Diunowych kuchni? Bardzo dziękuję za wszelka pomoc :) Pozdrowionka dla wszystkich b-orzol - gratuluję i trzymam kciuki za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 12.04.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 [ATTACH=CONFIG]254389[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 12.04.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]254390[/ATTACH] tynk Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez b-orzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris88 12.04.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 b-orzol ale u Was zielono dzięki za fotki - domek jak się patrzy tynki widzę już są, to teraz już macie "z górki" biorąc pod uwagę "brudne" roboty - no może jeszcze tylko gładzie... jaką macie koncepcję na urządzenie kuchni? przesuwacie może ściankę spiżarki, czy wszystko jak w oryginale? u nas dziś zasypane murki fundamentowe i wreszcie zrobił się względny porządek na działce :] pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 13.04.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 witam ;)trochę i z górki ale ręcznie robią te tynki i długo sie schodzi nie to co maszynowo :sick:nie będzie gładzi jak na tą chwilę ,ze spiżarki zrezygnowaliśmy i mamy większą kuchnie w to miejsce będzie aneks kuchenny a pod oknami w wykuszu stół u nas w czasie budowy było czyściutko na działce inwestorka dbała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena i Łukasz 17.04.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Co do kuchni odsyłam do strony 168 forum gdzie wrzuciłam foty.Tynki mamy cementowo-wapienne i ogólnie polecam. Są twarde i nie łupią się tak łatwo. Niestety ciężej załatać ubytki tak aby nie było widać ingerencji. Na gładziach jest łatwiej. Tynki mieliśmy kładzione maszynowo. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Magdalena i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 22.04.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 ruszamy po świętach do pracy na działce ile można świętować :jawdrop:co u Was ?Cichutko na forum zaglądam codziennie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 22.04.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 [ATTACH=CONFIG]256045[/ATTACH] nasz niezawodny pomocnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 09.05.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 08.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 witam czy ktoś sie jeszcze pojawia na tym forum? my już mieszkamy w diunie od lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszuni 09.02.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Dzień dobry,Szukam realizacji tj. zdjęć, pomysłów, uwag, najlepszych praktyk podczas planowania i realizowania kuchni z Diunie. Dokładnie mówiąc w wykuszu. Prośba o wysłanie do mnie wiadomości za pośrednictwem forum muratora, aby mieć bezpośredni kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-orzol 10.02.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam u nas kuchnia jeszcze bez aneksu z zabudowy na tą chwilę z zwykłym aneksem z 5 szafek ale jest super musimy juz tu mieszkać i pilnować domu. Zrezygnowałam z spiżarki na rzecz wiekszej kuchni ale to był błąd bo teraz nie wiem gdzie upychać wszystko.Na pewno bym nie robiła kranu akurat wypadający na oknie bo tak jest w projekcie a co do czego jak otworzyć i umyć okno ?można od zewnątrz aleee.......nie dla mnie. Mało jest aktywnych budujących diunę .u mnie akurat zaprzestania pisania był powód włamania w czasie budowy akurat wtedy gdy zaczęłam się wypowiadać na forum ale to zwykły zbieg okoliczności według mnie.Zapraszam również do wymiany zdań na temat Diuny i tych co już mieszkają, mnie interesuje na ta chwile jak zaaranżowane salony poddasze nadal mamy nie zamieszkałe stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYMI 25.03.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witajcie Magdalena i Łukasz Bardzo podoba mi się Wasza kuchnia, czy moglibyście napisać skąd są meble i ile kosztowały? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź Mój mail :[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts