aga1401 02.08.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 czy moglby mi ktos napisac ile potrzeba bloczkow 25 porotherm , ile na scianki dzialowe 11.5; oraz ile dachowki ceramicznej. we wrzesniu bede w polsce i musimy kupic, a murarz nam wyjechal i nie zrobil szacunkowych wyliczen. z gory dziekuje.moze ktos napisze tak w ogole w sztukach ile czegop zuzyl na diunke. mniej wiecej oczywiscie.serdeczne dzieki. pozdrowionka, cos tu u nas cichutko, wszyscy na budowie, a ja wtym zimnym kraju brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.08.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Aga a z czego chcesz zrobić działówki na górze? W planach są z KG - jesli chesz z porothermu muszisz sobie poprzeliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.08.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 chyba kupimy ten 11.5 na dzialowe; ale naprawde najbardziej zalezy mi ile na sciany zewnetrzne i nosne bloczkow, ile dachowki.podziwiam wasze domy. cudownie wygladaja. rosna w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 03.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam po krótkiej przerwie Papiery na PNB złożyłem ok mc temu - teraz oczekuję . Dzisiaj rozmawiałem z szefem ekipy budowlanej , chyba jest murarzem , po przeglądaniu przez ponad tydzień projektu Diuny Mix zrobił wycenę prac budowlanych - sprzęt budowalny typu betoniarka , łopaty mają --- ja zapewniam materiały budowlane. Ceny kształtują się następująco : 1. Wykopy pod ławy fundamentowe 1700 2.Zbrojenie, betonowanie ław 1500 3. Deskowanie, betonowanie ścian fundamentowych 4200 4. Murowanie ścian parteru 7000 5.Deskowanie, zbrojenie, betonowanie stropu 5000 6. Poddasze, kominy 6000 7. Dach , konstrukcja, pokrycie, obróbki blacharskie okien 13300 SUMA 38700 I teraz pytanie do budujących Diunę i tych którzy się przymierzają : co myślicie o tych cenach ? Czy warto ? Ekipa jest sprawdzona, budowała u znajomego. Pozdrawiam serdecznie, Markoebelo acha A jeżeli chodzi o ilość pustaków to przelicz sobie ile wchodzi na m2 danego pustaka , mi w przybliżeniu wyszło ok 140 m2 ścian zewnętrznych. Czyli np Porotherm 25 na m2 wchodzi 11szt czyli 140 *11 tj ok 1540 sztuk na ściany zewnętrzne itd, itd. Czekam na waszą opinię odnośnie cen . Budowa w okolicy Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Markoebelo widzę, że jesteś krok przed nami. My dokumenty złożyliśmy w zeszłym tygodniu - a mogliśmy już w maju Okazało się, że niepotrzebnie czekaliśmy na wszystkie pozwolenia (z gazowni, wodociagów, Stoenu itp). W gminie nam powiedziano, że nie trzeba było tych dokumenmtów składać do PNB Wracająć do ceny - wg mnie bardzo zachęcająca - u nas za samą murarkę biorą 30,000zł a u Ciebie jest w cenie jeszcze więźba, pokrycie dachu itp. My jeszcze musimy doliczyć dekarzy i cieśli - pewnie na to pójdzie kolejne 20,000zł Nie wiem jak kształtuja się ceny w Krakowie? ale jak na Warszawę to cena wg nas rewelacyjna. Jeśli ekipę masz sprawdzoną to my u nas byśmy ich wzięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 04.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 dzieki.to czekam teraz na wasze fotosy. my stawiamy mury w przyszlym roku. bedzie nam budowal znajomy i wezmie po znajomosci. maz jest ciesla wiec dach robi sam. ale do tego jeszcze rok czasu podejrzewam. mysle ze te ceny markoebelo sa dosc przystepne. warto dzialac. ja bym wolala tez zaplacic kase firmie i miec z glowy. jest szybciej. ale wlasnie o ta kase chodzi...dlatego duzo bedziemy robic sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 04.08.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Markobelo Twoje ceny są bardzo zbliżone do moich cen, a taras i schody gdzie masz wliczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 04.08.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Kris100- własnie murarz zaznaczył że cena jest bez tarasu , a o schodach nie rozmawialismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 07.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Halo wiara co tam budujecie coś czy nie rzucilibyście jakieś foty swoich budów i uważajcie na okna dachowe nad schodami i po drugiej stronie bo podobno według projektu uderzają przy otwarciu o dach są zagłęboko zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.08.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witaj Bolo oto grupa budujących diunkę zapraszamy do nas http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=75191&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 08.08.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 o kurde no to niech pisza ci co juz pomontowali, dobrze by bylo wiedziec. Kris ja tez tu codziennie zagladam i nie ma zdjec a szkoda. ja zamieszcze cos jak wroce z urlopu z polski w pazdzierniku, bo cos z zerem maja dzialac w tym tygodniu. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.08.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 u nas narazie zdjęcia ale z rozbiórki Zapraszam do dziennika Stan zero na jesieni - obiecałam, że zawalę Was zdjęciami - chwilowo czekamy na rafała i krisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 08.08.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 OK GLOWAC POCZYTAM DZIENNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 08.08.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 WKLEJ CHOCIAZ ZDJECIE KLUSECZKI PLIIIIZZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 08.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 uważajcie na okna dachowe nad schodami i po drugiej stronie bo podobno według projektu uderzają przy otwarciu o dach są zagłęboko zamontowane Pewnie stąd ta korekta Domusa, którą mi przysłali. Dotyczy m.in. dachu w wyzszej części budynku. Skrócili wystajacą połać dachu nad tą niższą częścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Kriss dzięki za info Renato i wielkie dzięki dla Ciebie po raz kolejny - bez Ciebie nie dostalibyśmy tego uaktualnienia z Domusa. Masz u mnie lampeczkę dobrego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 08.08.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Za korektę projektu dot. okien dachowych flaszka mnie sie należy. Ja zrobiłem zadymę w domusie ale u mnie było za późno zeby wyłapać problem. O 5 cm dachu nie otwierają sie do konca 2 okna . Ale nie jestem zadowolony z odpowiedzi jaką mi napisała Pani Śniechowska na ten temat, nie poczuwa sie do odpowiedzialności w tej sprawie. Ale skorygowali szybko projekt. Takie są minusy budowania jako pierwszy. U mnie tynki wewn. gotowe. Nie robie zdjęć narazie bo nie ma nic ciekawego. Jak mi otynkują zewnątrz umieszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 09.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisalam maila w tej sprawie do Domusa ale nic mi nie odpisali. moze zadzwonie jutro tam. ja mam robiona adaptacje projektu przez architekta w naszym miescie i jest on na urlopie kurde i nic nie moge zalatwic. czy moglibyscie napisac cos wiecej o tych oknach i moze udaloby sie wkleic jakies zdjecie. nie wiem jak mam mezowi to po ludzku wytlumaczyc. ale sie wku....lam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.08.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Aga spokojnie Okno połaciowe, które jest nad schodami przy otwieraniu zachacza o dach. Nie dostałaś aktualizacji z Domusa? Ja tam wolę dzwonić - od razu mam info bo na maila to wiesz jak jest u nas w kraju Wyslałam już kilka maili do kuchni Schmidta i do dzis nie mam odpowiedzi. Niech mnie w nos pocałują, nie kupimy u nich kuchni choć są takie piękne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 09.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dzieki glowac za pocieszenie. zadzwonie. jade malego nakarmic, zjem pieprz...ny irlandzki lunch i potem zadryndam. kurde jeszcze ta deszczowa pogoda mnie dobija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts