glowac 21.08.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Radovan dziękuję Wam serdecznie - sprawiliście nam wielką przyjemność tym zaproszeniem. Jak tylko uporamy się z chrzcinami z ogromną radością odwiedzimy Was i Waszą wspaniałą budowę. Oczywsićie wcześniej jeśli pozwolisz zadzwonimy i umówimy się w dogodnym dla Was terminie Jeszcze raz serdecznie dziękuję i bardzoooo się cieszę, że niedaleko powstaje taki piękny domek. agaa100 Jak znajdę wolną chwilkę to sprawdzę dla Ciebie te schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbur 21.08.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam, ciagle przegladam wasze postępy uwiecznione na zdjeciach, obiecuję że najpóźniej do niedzieli zamiesczę nasze fotki, może ktoś wybierze nasza drogę, my zmieniliśmy niedużo, strop nad salonem i kuchnia na drewniany - modrzewiowy oraz pozbyliśmy sie okna narożnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.08.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 wiekszosc pozbywa sie okna naroznego. mam pytanko z jakich wzgledow, czy oszczednosciowych czy innych. piernik wie, moze ja tez tak zrobie. ale nie mam czasu latac do swojego architekta i chyba wybudujemy caly dom tak jak jest w planach jako jedyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 21.08.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 przyłączam się do pytania, bo my też się nad tym zastanawiamy (biorąc pod uwagę, że nasz dom się już buduje, to ostatnia szansa na zmiany...) dlaczego my chcemy zlikwidować to okno ? względy finansowe - pewnie tak, ale nie jest to nadrzędny powód, mnie się tak średnio to okno podoba (ale czy bez tego nie będzie czegoś brakowało na elewelacji ? sądząc po Waszych zdjeciach - nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dziewczynki powiem Wam tak, gdyby nie to, że nasza działka wymusza na nas tę zmianę (przeniesienie tarasu na elewację boczną) to z pewnością zostawilibyśmy to narożne okno - nadaje ono wiele uroku. http://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/11113527_zmiany.jpg Zobaczcie te wizualizacje: http://www.domus.wroc.pl/projekt5.html?id=97&flip=1 Wspaniale doświetla salon. Niestety u nas nie może zostać, ponieważ nie mielibyśmy żadnej wolnej ściany w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.08.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 ladnie doswietla faktycznie ale i tak nie wiem co robic. doradzcie jeszcze czy jesli likwiduje 2 okna polaciowe czy musze to zglosic architektowi, i jesli tak to pewnie trzeba zabulic za to. ludzie tyle pytan po glowie mi chodzi ze kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.08.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 chyba to wpis do dziennika, ale nie pamiętam już.proponuję się skontaktować z Panią Sabiną Śniechowską. jak nie telefonicznie, to mailowo ([email protected] ). kontakt ok, więc problemu być nie powinno.najlepiej jak byś miała listę pytań - to wyślij całość z pytaniem, co architekt zmienia, a co jest zwykłym wpisem do budowy.Pani Sabina jest autorem projektu i jest ok. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.08.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 wielkie dzieki. omrany jestem jeszcze taka ciemna w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 22.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Wciągniesz się .... zobaczysz - a teraz jestem ekspertem od budownictwa (to ja zajmuję się budową, a nie mąż) !!!!! Ponawiam pytanie o schody - jakie u siebie robicie: zabiegowe czy przerabiacie na spocznikowe ???? dziękuję tym, którzy na priva pokazali mi swoje zmienione schody !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 22.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 równiez bardzo chcielibysmy zrobić schody ze spoczynkiem, nasza architektka ma sie nad tym zastanowic. czy mogę prosić także o wasze plany schodów, będę wiedziała czego od niej wymagać, przecież schody musza być wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.08.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 agaa100 wymiary schodów są takie same w Diunie III.Wczoraj rozmawiałam z architektką na temat poszerzenia domu także od strony salonu o 1,2m i właśnie o przeprojektowaniu schodów na betonowe.Koszt obu zmian to ok.1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.08.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 glowac DZIĘKUJĘ BARDZO !!! Poszerzenie salonu zlikwiduje problem ze schodami - wtedy się bez problemu zmieszczą !!! U nas też będą spocznikowe !!!!! Udało się wykombinować - podnosimy część łazienkowo - schodową o poziom 1 schodka i o kilkanaście cm przesuwamy ścianki działowe.... Takie zmiany ze schodami może dokonać kierownik budowy - czy jest zatem sens płacenia architektowi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.08.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 to są zmiany konstrukcyjne i nie tyle architekt może tego dokonać, co ktoś z urpawnieniami konstruktora (kwestia poprzeliczania obciążeń, brojenia itp).Nasz kierbud chce za to także 500zł (ma uprawnienia), tyle co konstruktor w pracowni Vinci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.08.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ale mówisz o schodach ??? tam trzeba tylko dorysować projekt zbrojenia - u nas robi to kierownik, co do poszerzenia salonu - zgadzam sie, tu musza być przeliczenia konstrukcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 23.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Dodatkowo pod samymi schodami można zrobić nieduże wgłębienie - na 3-4 bloczki - na spiżarnię. Nie będzie za wysoko (pod podestem ok 1.30 m), za to przestrzeń wykorzystana. To już bez architekta. Ale schody wyliczała nam architekt. I nie tylko schody. A co do ceny za zmiany - zawsze można się dogadać U nas część łazienkowo-schodowo-schowkowa jest wyżej. Przez co łazienka będzie miała 2.20 wysokości, ale w zupełności wystarczy. Chyba http://images27.fotosik.pl/66/30204d26b8ae1537.jpg http://images28.fotosik.pl/66/e69d1928abdf20ef.jpg http://images26.fotosik.pl/66/305424b42c6b8181.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.08.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Radovan - za Twoim przykładem podnosimy podłogę ale chyba tylko o jeden schodek (wtedy łazienka będzie miała ponad 2,30 m)jestem przeszczęśliwa, że udało nam się z tymi schodami (tyle razy słyszałam: nie da się ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 23.08.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jednak na spoczniku jest jeden stopień. Poza tym nad dolną częścią można zrobić 50-60 cm balkonik. Polecam zdjęcie rafala911 z 5 strony tego tematu i może niedługo swoje też zamieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 wow super postepy.uwielbiam zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tulipan 24.08.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Zastanawiamy się nad kupnem projektu Diuna III. Boimy się dużych kosztów realizacji budowy. Prosimy o informację ile obecnie kosztuje wybudowanie Diuny III w stanie surowym zamkniętym. Dzięki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 24.08.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 na stan surowy zamknięty macie pewnie na myśli z oknami conajmiej 160 tyś zł i to lekko chyba że na wszystkim będzie się oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts