aga1401 31.08.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 przepraszam za moja ciemnote. musze popracowac nad soba.zdjecia extra, ja marze chociaz o takim stadium. moj murarz znow nie przylazl. czy ja zaczne ta budowe czy nie. no ma szczescie ze jestem 3ooo km od niego bo by juz za ja,,,jka wisial na drzewku. figofago jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaGrześ 31.08.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dziękujemy za miłe powitanie. Piszecie o przeróbkach to ja też wspomnę o naszych. Otóż: 1. W pomieszczeniu, w którym miał być garaż, bedzie pralnia i pomieszczenia gospodarcze. W sumie - garaz bedzie podzielony na trzy pomieszczenia (kotłownia, pralnia z suszarnią i prasowalnią oraz pomieszczenie na męskie gadżety typu wiertarki, szlifierki itp.). Zamiast bramy garażowej będą normalne drzwi i obok nich dodatkowe okienko takie jak w spizarni, żeby było ładniej i symetryczniej. Mamy duża działkę, wiec w przyszłości podwójny garaz wolnostojący się zmieści, a marzy nam się mieszkanie bez bajzlu, co wydaje się, jest mozliwe do osiagnięcia przy większej ilości pomieszczeń gospodarczych. 2. "Parterowa" łazienka będzie w pomieszczeniu, gdzie pierwotnie miała być kotłownia, więc dolny pokój stanie się pokojem z miłym zakamarem i całkiem sporym. W zakamarze powiększyliśmy okno do wymiaru okna narożnego, które jest w salonie. 3. "Parterowa" toaleta została zlikwidowana i zamieniona na podręczną garderobę na kurtki i buty, do której bedzie można wejść przez drzwi w postaci przesuwnego lustra (bezpośerdnio z przedsionka), w ten sposób dość mały przedsionek nie będzie już zagracony szafą i stanie się wygodny. 4. Pokój ze schodkami na poddaszu został podzielony na: sporą łazienkę (w większej części), w której zmieszczą się bezproblemowo: wanna, wc, kabina prysznicowa i umywalka, i zostanie jeszcze troszkę miejsca (wydaje mi się, że w poprzedniej łazience byłoby trochę ciasno) oraz garderobę (w mniejszej części). 5. Nad garażem powstał całkiem fajny pokój, ale z małymi okienkami (do tego u nas od strony północnej), więc podejrzeliśmy czyjś domek na tym forum i polączyliśmy górne i dolne (garażowo - pralniowe) okienka w poziomie (tak jak w tym podejrzanym domku). 6. W byłej górnej łazience będzie mały pokoik biurowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.09.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Chciałam podziękować Radkowi i jego pięknej żonie Dorocie za zaproszenie. Dzięki Wam moglśmy z mężem zobaczyć Diunę na żywo. Naprawdę niesamowite uczucie. Moja wyobraźnia jest jednak mocno ograniczona - gdyby nie wizyta na Waszej budowie na wiele rzeczy nie zwrócilibyśmy uwagi - jeszcze raz dziękujemy z całego serca i serdecznie pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 04.09.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Dzięki Aga! I zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 04.09.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 a ja juz w lepszym humorze. zaczeli zero. nic nie widze bo jestem daleko a mamcia nie mam internetu i nic mi nie pokarze ale za 2 tyznie tam bede.hurrraaa. ta sama ekipa jest juz zaklepana na przyszly rok do murow. buduja wzorowo. fakt biora na godzine ale pracuja swietnie wiec oto chodzi. w grudniu kupujemy bloczki bo mam cynk od kumpeli ze zrobia obnizke, a teraz kupimy moze wiezbe. glowac napisz na co zwrocilas uwage, z gory dziekuje za wskazowki, u nas jest jeszcze czas cos pozmieniac wiec chetnie o tym czytam, ja caly czs mysle o jakim malym okienku w ubikacji na dole i o tej kotlowni. okno narozne na razie zostawiam, chce zlikwidowac okna polaciowo po jednym z kazdej strony nad garazem i z lazienki i z pokoju w ktorym sa dwa. tam i tak zrobie pralnie z prasowalnia wiec moze starczy a mam metlik w glowie. musze sie spotkac z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.09.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Aga nam kierbud zwrócił uwagę na to, że szerokość ław 55cm może być zbyt mała (do oceny po zbadaniu podłoża gruntowego), posadzkę na gruncie (podkład 15cm można zmniejszyć do 12cm z tym, że dodać zbrojenie pod ścianki działowe parteru). Spadek posadzki na tarasie powinien być 2% (w projekcie jest1%) Warto zrobić kratkę odwadniającą w garażu (Radek z Dorotą taką mieli) Cokół przy gruncie będzie przemarzał - trzeba zwrócić na to uwagę. Mamy jeszcze chyba 4 strony uwag i zaleceń - wiele dotyczy więźby - ale dużo by tu pisać. Dobry kierbud sam Wam pewnie wiele rzeczy wyłapie Po wizycie u Radka postanowilismy iść jego torem i chyba także podniesiemy ściankę kolankową o dwa pustaki . Pokoje na górze wiele zyskają a dom na pewno nie straci na uroku. Bardzo podobało mi się rozwiązanie z obniżoną piwniczką pod schodami - warto wykorzytać dobry pomysł - jeszcze raz ukłodny dla Radka i żoneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alidar 04.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 cześć, jesteśmy na etapie adaptacji projektu Diuna II - witamy wszystkich z tego tematu. Chcemy jeszcze w tym roku wystartować, czy ktoś może nam coś doradzić, liczymy na tych którzy mają już to za sobą, pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 04.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 dzieki za wskazowki. jest tego troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 04.09.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 W naszej Diunie ławy mają 60 cm szerokości. Faktycznie, trzeba uważać na fundamenty: przedstawiona w projekcie zmiana ułożenia bloczka nie ma ocieplenia A przecież można tak po prostu, bez zmian w układaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 04.09.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 ja bede wszystko wiedziec jak pojade do polski, jak mi to tam zrobili.fundamenty mamy na 60 cm. bo planowalismy bloczek 44 i tak stwierdzilismy ze bedzie lepiej, ale teraz kupimy chyba 38. a jak to zero buduja to nie wiem. 5 warstw tyle musi byc bo teren podmokly i staw blisko. ot takiz to los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 04.09.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 W takim wypadku fundamenty (i dobra izolacja) to podstawa. Nasza Diuna stoi 25 m od jeziorka... Poza tym lekkie wyniesienie budynku też nie zaszkodzi. Niedługo zaczniemy zwozić ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 05.09.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 wlasnie musze poczytac o tej dobrej izolacji, o drenazu. fajnie bo woda pojdzie do stawu. a domek tak 10m jest od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 05.09.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 no to pora pochwalić się kolejną diuną (a raczej jej zalążkiem) - buduje się ona w okolicach Krakowapiękny zachód słońca...http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2715eacdc2a761eb.html ściany fundamentowe osiągnęły swoją ostateczną wysokość:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c093691fb475a36.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 05.09.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ????? oświećcie mnie proszę, dlaczego nie widać obrazków ???? co zrobiłam nie tak jak należy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 05.09.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 jak skopiujesz link to idzie obejrzec. pieknie wyglada.jaki kolejny krok??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 05.09.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ciągniemy do dachu - w tym roku chcemy zrobić stan surowy otwarty, reszta na wiosnę spróbuję jeszcze raz... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2715eacdc2a761eb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 05.09.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2715eacdc2a761eb.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8c093691fb475a36.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.09.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 a wiec wreszcie mamy zero. no prawie. maz zajmie sie sprawami kosmetycznymi na urlopie i czekamy na wiosne.murarza mamy. material kupimy teraz lub w grudniu i taki plan.na razie niewiele ale tak sie ciesze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 09.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witajcie. Nie miałam prze jakis czas netu wiec nie mogłam sie udzielać na forum. U nas przygotowania do budowy DIUNY III są na etapie castingów dla wykonawców. Pozwolenie na budowe jest ( o zmianach pisałam wczesniej) więc pozostaje znależć ekipę. Plan jest taki ze na wiosne ruszamy i robimy stan surowy otwarty. Kończymy w 2009 i wprowadzamy sie latem/jesienią Zobaczymy jak to nam wyjdzie Pozdrawiam wszystkich budujących Diunę. Może ujawni się ktos z okolic Trójmiasta? Chetnie odwiedzilibyśmy budowę Diuny. Wielkie dzieki dla wszytskich za zdjęcia z budowy. Były dla nas wielce pomocne przy planowaniu zmian i pozwalają miec nadzieje ze zbudowanie Diuny jest naprawde mozliwe:) Przy okazji dla tych co etap zerowy maja za sobą - w którym miejscu zrobiliscie wyjście kanalicacji i wejście na wodę? Czy tak jak w projekcie? Czy zrobiliscie przepusty na wod kan na etapie wylewania ław i murowania scian fundamentowych, czy też przebijaliście ( przekopywaliscie) sie przez nie później? pozdrówka PS Fajnie ze jest ten wątek na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 09.09.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 witaj Dorota B.kanalizację mamy tak jak w projekcie (robią ją teraz, jeszcze przed wylaniem posadzki), a wodę ciągniemy od strony garażu - z tyłu[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts