Patty1719502153 13.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 W domu, w którym obecnie mieszkam, z garażu do domu wchodzi się przez wiatrołap i nigdy nie było czuć " na salonach " spalin. Przecież po wjechaniu do garażu wyłączasz silnik i dopiero zamykasz garaż - większość spalin zostanie wywietrzona. Chyba, że garaż traktujesz jako warsztat samochodowy.... A z newsów u nas: jeszcze nie skończyliśmy stanu "0" - ciągle przeszkadza nam w tym pogoda. czekamy na chociaż na jeden-dwa dni suche, żeby zaizolować fundamenty, zasypać i czekamy do wiosny. A potem z kopyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 14.11.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 patty a czy zasypujesz, czy dodatkowo ubijasz i czy rozprowadzasz kanalize. u nas tylko zasypane i ubite co 30 cm.nie ma kanalizy bo jakos nie bylo czasu go zalatwic.szok...na telefon budowanie to taka robota.juz o tym pisalam.szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 14.11.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 patty a czy zasypujesz, czy dodatkowo ubijasz i czy rozprowadzasz kanalize. u nas tylko zasypane i ubite co 30 cm.nie ma kanalizy bo jakos nie bylo czasu go zalatwic.szok...na telefon budowanie to taka robota.juz o tym pisalam.szok W tym roku zasypuję, czekam do wiosny, wtedy kanały i wylewka. Jest też koncepcja, że w/w będą robione dopiero po postawieniu ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.11.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 moj maz chce zrobic kanalize i wylewke dopiero po postawieniu scian.nie wiem czy to dobry pomysl,nie znam sie.jego wuja tak robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA B. 15.11.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Poszukuje osób z zachodniopomorskiego naj lepiej okolice Szczecina u których można zobaczyć budującą się lub już wybudowaną Diunę II albo z pojedyńczym garażem. Bardzo proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagTom 15.11.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witaj Monia B. My budujemy w Dobrej Szczecińskiej Diunę I lustro z pojedynczym garażem. W czym możemy pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 15.11.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Poszukuję osób z woj. lubelskiego lub ościennych budujących dowolną Diunę. Pozdrawiam wszystkich Diunowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.11.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 oooooo to mamy wiecej Diunowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 15.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Owszem...owszem mi tez bardzo sie ten projekcik podoba, jestem na etapie poszukiwań projektu, mam tylko kilka pomysłów na zmiany i nie wiem czy uda mi sie je wprowadzić i czy juz na starcie nie zrujnuje mnie to finansowo Mianowicie: 1) podpiwniczenie=konieczność 2) raczej na pewno bez garażu ale z zachowaniem garderoby przy jednym z pokoi na poddaszu (nie mam pojęcia jak to zrobić, może dodatkowy pokój na parteże w miejsce garażu?) 3) likwidacja kibelka na parterze i powiekszenie dzieki temu wiatrołapu 4) zastanawiam się nad przeniesieniem kuchni do gabinetu (obawiam się że zabudowa kuchni w wykuszu może być strasznie droga ze względu na nietypowy kształt - a może się mylę ) 5) kibelek na parteze w pomieszczeniu gosp. (bodajże nr8) 6) zapomniałbym o najważniejszym - lustrzane odbicie! Chyba najbardziej pasuje mi wersja "mix" tylko ten garaż... mi zupełnie do niczego nie potrzebny bo itak chcę wybudować wolnostojący z pom. gosp. na różne szpargały. Jak widzicie pomysłów dużo a pytań jeszcze więcej może ktoś z szanownych Diunowiczów, bogatszy o doświadczenia w realu, dopomógłby i podpowiedział która Diunka (z jakim nr) najlepiej nadawała by sie do takich przeróbek, a już na prawdę super byłoby znależć taką gotową w rozsądnej odległości ode mnie i samemu opatrzeć, pomacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 16.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 zmiany fajne.ktos tu buduje chyba bez garazu ale tak na 100% nie wiem. taka kuchnie maja moje frendy w polsce.cena normalna i tak robi sie teraz na wymiar.tzreba tylko dobrze sobie rozplanowac gdzie co wciepnac jesli do zabudowy.ja to mam 2 lata jeszcze to nie mysle o tym. bede zgapiac od Diunowiczow jesli pozwola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 16.11.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Chyba najbardziej pasuje mi wersja "mix" tylko ten garaż... mi zupełnie do niczego nie potrzebny bo itak chcę wybudować wolnostojący z pom. gosp. na różne szpargały. Jak widzicie pomysłów dużo a pytań jeszcze więcej może ktoś z szanownych Diunowiczów, bogatszy o doświadczenia w realu, dopomógłby i podpowiedział która Diunka (z jakim nr) najlepiej nadawała by sie do takich przeróbek, a już na prawdę super byłoby znależć taką gotową w rozsądnej odległości ode mnie i samemu opatrzeć, pomacać... pablohudini, patrzyłeś na Diunę I (lustrzane odbicie nic Cię nie kosztuje - taką wersję projektu zamawiasz w Domusie)? Jedynka ma taką samą górę, jak Mix, a na parterze rozwiązane sprawy z wc, wiatrołapem i kuchnią w gabinecie Z Kraśnika kaaaaaaaaaawałek drogi, ale jeżeli tylko będziesz chciał zobaczyć naszą Diunę I w lustrzanym odbiciu - zapraszam Powiem więcej - zapraszam wszystkich Diunowiczów, którzy chcą zobaczyć ten etap prac, na oględziny stanu surowego (prawie) zamkniętego http://images34.fotosik.pl/48/9582cc20d3c0c91b.jpg http://images24.fotosik.pl/114/d62bc6f640ed53b6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohudini 18.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Dzięki za zaproszenie, jesli bede w okolicy na pewno skorzystam Wiem ze lustro jest friko i ogladalem diune I, bardzo mi sie podoba tylko ten garaz... moze przerobic go na dodatkowy pokoj...? Ciekawi mnie tez czy diunke da sie podpiwniczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 18.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 tylko ten garaz... moze przerobic go na dodatkowy pokoj...? Każdy ma swój pomysł na Diunę (i dzięki temu jest taka niepowtarzalna ), że pokój w garażu brzmi całkiem nieźle Ciekawi mnie tez czy diunke da sie podpiwniczyc? no pewnie, w końcu rafal911 robił piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 18.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam serdecznie na południu kraju ZIMA - pokrzyżowała nam nieco plany !!!! Budowlańcy nie mogą dokończyć dachu ... zobaczcie jaką zimę mamy tej jesieni ... http://images30.fotosik.pl/114/22c6c8a1bc15b63e.jpg http://images33.fotosik.pl/49/67a334fdbaafadcb.jpg na fotosiku - inne zdjęcia - próbowałam sfotografować wnętrza, ale nie jest to takie proste ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 18.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Radovan no no no .... ładnie Twój domek wygląda .... a okna to wstawiacie teraz czy na wiosnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 19.11.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dzięki agaa100 - Twój też niszegosobie Mieliśmy kilka dni przestoju z powodu śniegu (ale nie takiego jak u Was) i deszczu, ale udało się... (uffffffffffff!!!) Teraz raczej kończymy, co najwyżej będziemy sprzątać... i na wiosnę ruszamy dalej do boju!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 19.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 agaa100 i Radovan pieknie juz u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 19.11.2007 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam wszyskich Diunowiczów. Cieszę się, że temat budowy Diun jest nadal kontynuowany i podczymywany przez zapalonych budowniczych Diun. Wasze domki pieknie rosną w górę i jak szybko..... Dawno już tutaj nie zagladałam .... ale jak dziś weszłam na forum to sie zdziwiłam, że te domy tak szybko rosną. No i zdjecia które tu niektórzy pokazują są naprawdę fajne. Podziwiam tych którzy z taką wytrwałością piszą o doświadczeniach i sie nimi dzielą z innymi. Ja to jestem leniuch z natury i dużo mi sie nie chce pisać i dlatego podziwiam tych wszystkich którzy się rospisują Życzę wszystkim budujacym dalszej wytrwałości w zmaganiu sie z urzednikami, budowlańcami i wykonawcami. Za jakiś czas pewnie znowu tutaj na chwile wpadnę i pewnie mnie zatka jak zobaczę dalsze efekty na Waszych budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 20.11.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witajcie W pierwszej kolejnosci pozdrawiam bardzo sympatyczna malzonke Rafala911 jak i jego samego Bylismy u Nich na wizji lokalnej Wycieczka z Wawy pod Kielce oplacila sie i dala swiatlo ( doslownie jak i w przenosni ) na wiele spraw Wszystkim ktorzy nie sa pewni zmian w projekcie polecam obejzenie jakiej kolwiek diuny juz stojacej a napewno z otworami okiennymi W niedziele mam spotkanie z ekipa budowlana i po dogadaniu sie , bede chcial podpisac umowe W tym miejscu prosze Was o teksty umow jakie podpisywaliscie z ekipami Wiekszosc punktow umowy mam opracowane ale moze ktos ma jeszcze jakies spostrzezenia i doswiadczenia co by moglo sie znalezc w takiej umowie Pozdrawiam i dzieki z gory Pavulon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziak 20.11.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 http://images32.fotosik.pl/51/dc08a681f06bb7camed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts