Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W domu, w którym obecnie mieszkam, z garażu do domu wchodzi się przez wiatrołap i nigdy nie było czuć " na salonach " spalin. Przecież po wjechaniu do garażu wyłączasz silnik i dopiero zamykasz garaż - większość spalin zostanie wywietrzona. Chyba, że garaż traktujesz jako warsztat samochodowy.... :)

A z newsów u nas: jeszcze nie skończyliśmy stanu "0" - ciągle przeszkadza nam w tym pogoda. czekamy na chociaż na jeden-dwa dni suche, żeby zaizolować fundamenty, zasypać i czekamy do wiosny. :D A potem z kopyta... :D :D :D

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

patty a czy zasypujesz, czy dodatkowo ubijasz i czy rozprowadzasz kanalize.

u nas tylko zasypane i ubite co 30 cm.nie ma kanalizy bo jakos nie bylo czasu go zalatwic.szok...na telefon budowanie to taka robota.juz o tym pisalam.szok :-?

W tym roku zasypuję, czekam do wiosny, wtedy kanały i wylewka. Jest też koncepcja, że w/w będą robione dopiero po postawieniu ścian.

Owszem...owszem mi tez bardzo sie ten projekcik podoba, jestem na etapie poszukiwań projektu, mam tylko kilka pomysłów na zmiany i nie wiem czy uda mi sie je wprowadzić i czy juz na starcie nie zrujnuje mnie to finansowo :wink:

Mianowicie:

1) podpiwniczenie=konieczność

2) raczej na pewno bez garażu ale z zachowaniem garderoby przy jednym z pokoi na poddaszu (nie mam pojęcia jak to zrobić, może dodatkowy pokój na parteże w miejsce garażu?)

3) likwidacja kibelka na parterze i powiekszenie dzieki temu wiatrołapu

4) zastanawiam się nad przeniesieniem kuchni do gabinetu (obawiam się że zabudowa kuchni w wykuszu może być strasznie droga ze względu na nietypowy kształt - a może się mylę :-? )

5) kibelek na parteze w pomieszczeniu gosp. (bodajże nr8)

6) zapomniałbym o najważniejszym - lustrzane odbicie!

Chyba najbardziej pasuje mi wersja "mix" tylko ten garaż... mi zupełnie do niczego nie potrzebny bo itak chcę wybudować wolnostojący z pom. gosp. na różne szpargały.

Jak widzicie pomysłów dużo a pytań jeszcze więcej może ktoś z szanownych Diunowiczów, bogatszy o doświadczenia w realu, dopomógłby i podpowiedział która Diunka (z jakim nr) najlepiej nadawała by sie do takich przeróbek, a już na prawdę super byłoby znależć taką gotową w rozsądnej odległości ode mnie i samemu opatrzeć, pomacać... :wink:

zmiany fajne.ktos tu buduje chyba bez garazu ale tak na 100% nie wiem.

taka kuchnie maja moje frendy w polsce.cena normalna i tak robi sie teraz na wymiar.tzreba tylko dobrze sobie rozplanowac gdzie co wciepnac jesli do zabudowy.ja to mam 2 lata jeszcze to nie mysle o tym.

bede zgapiac od Diunowiczow jesli pozwola :D

Chyba najbardziej pasuje mi wersja "mix" tylko ten garaż... mi zupełnie do niczego nie potrzebny bo itak chcę wybudować wolnostojący z pom. gosp. na różne szpargały.

Jak widzicie pomysłów dużo a pytań jeszcze więcej może ktoś z szanownych Diunowiczów, bogatszy o doświadczenia w realu, dopomógłby i podpowiedział która Diunka (z jakim nr) najlepiej nadawała by sie do takich przeróbek, a już na prawdę super byłoby znależć taką gotową w rozsądnej odległości ode mnie i samemu opatrzeć, pomacać... :wink:

pablohudini, patrzyłeś na Diunę I (lustrzane odbicie nic Cię nie kosztuje - taką wersję projektu zamawiasz w Domusie)? Jedynka ma taką samą górę, jak Mix, a na parterze rozwiązane sprawy z wc, wiatrołapem i kuchnią w gabinecie ;)

Z Kraśnika kaaaaaaaaaawałek drogi, ale jeżeli tylko będziesz chciał zobaczyć naszą Diunę I w lustrzanym odbiciu - zapraszam :)

Powiem więcej - zapraszam wszystkich Diunowiczów, którzy chcą zobaczyć ten etap prac, na oględziny stanu surowego (prawie) zamkniętego ;)

http://images34.fotosik.pl/48/9582cc20d3c0c91b.jpg

http://images24.fotosik.pl/114/d62bc6f640ed53b6.jpg

Witam serdecznie

na południu kraju ZIMA - pokrzyżowała nam nieco plany !!!! Budowlańcy nie mogą dokończyć dachu ...

zobaczcie jaką zimę mamy tej jesieni ...

http://images30.fotosik.pl/114/22c6c8a1bc15b63e.jpg

http://images33.fotosik.pl/49/67a334fdbaafadcb.jpg

na fotosiku - inne zdjęcia - próbowałam sfotografować wnętrza, ale nie jest to takie proste ...

:D

Witam wszyskich Diunowiczów.

Cieszę się, że temat budowy Diun jest nadal kontynuowany i podczymywany przez zapalonych budowniczych Diun.

Wasze domki pieknie rosną w górę i jak szybko.....

Dawno już tutaj nie zagladałam .... ale jak dziś weszłam na forum to sie zdziwiłam, że te domy tak szybko rosną. No i zdjecia które tu niektórzy pokazują są naprawdę fajne. Podziwiam tych którzy z taką wytrwałością piszą o doświadczeniach i sie nimi dzielą z innymi. Ja to jestem leniuch z natury i dużo mi sie nie chce pisać i dlatego podziwiam tych wszystkich którzy się rospisują :D

Życzę wszystkim budujacym dalszej wytrwałości w zmaganiu sie z urzednikami, budowlańcami i wykonawcami. Za jakiś czas pewnie znowu tutaj na chwile wpadnę i pewnie mnie zatka jak zobaczę dalsze efekty na Waszych budowach.

Witajcie

W pierwszej kolejnosci pozdrawiam bardzo sympatyczna malzonke Rafala911 jak i jego samego :)

Bylismy u Nich na wizji lokalnej

Wycieczka z Wawy pod Kielce oplacila sie i dala swiatlo ( doslownie jak i w przenosni ) na wiele spraw

Wszystkim ktorzy nie sa pewni zmian w projekcie polecam obejzenie jakiej kolwiek diuny juz stojacej a napewno z otworami okiennymi :)

W niedziele mam spotkanie z ekipa budowlana i po dogadaniu sie , bede chcial podpisac umowe

W tym miejscu prosze Was o teksty umow jakie podpisywaliscie z ekipami

Wiekszosc punktow umowy mam opracowane ale moze ktos ma jeszcze jakies spostrzezenia i doswiadczenia co by moglo sie znalezc w takiej umowie

Pozdrawiam i dzieki z gory :)

Pavulon