agaa100 20.11.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 miedziak np proszę, proszę ... ale się czaił (czaiła ?) !!!!!!! Taka diunka sobie rośnie i my nic o niej do tej pory nie wiemy !!!! Prosimy o szczegóły: gdzie ? która diuna ? a może nieco więcej zdjęć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziak 20.11.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Cześć No troszkę się czaiłem ale teraz będę miał więcej czasu to postaram się jakieś fotki wrzucić a więc diunę buduję w Koskowicach za Legnicą jest to DiunaIII ale przerobiona troszeczkę pod diunaI http://images26.fotosik.pl/115/8d0c1794526b46bfmed.jpghttp://images24.fotosik.pl/116/67900e97e619d5c3med.jpghttp://images29.fotosik.pl/116/e29cdf38a9a140afmed.jpghttp://images27.fotosik.pl/116/708ec7b111821c64med.jpghttp://images32.fotosik.pl/51/3be35ee91513b2bemed.jpg Do czwartku mam mieć skończony cały dach w końcu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 20.11.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam wszystkich budowniczych Diuny. Ja i moja narzeczona również jesteśmy zachwyceni Diunką . Mam pytanko czy buduje ktoś w okolicy Rzeszowa. Byłbym bardzo wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 20.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 miedziak no pieknie. napisz jak mozesz z czego budujesz i jaki kolor tej pieknej dachowki.my mamy kupiona robena kasztan sredzka falista jesli dobrze pamietam i podobna do waszej,ale wasza chyba jasniejsza. co pozmieniane macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 20.11.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 gregpol w okolicach Rzeszowa to raczej nie ja, ale zapraszam do Krakowa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 20.11.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 aga jak tam twoj daszek, chyba pogoda sie polepsza, a moze juz skonczone?ja mam dylemat z lazienka na gorze.wydaje mi sie ze bedzie mala.chyba pzreniesiemy ja do pomieszcz. na przeciwko chyba to nr. 5. od razu mam zamiar zrobic pralnie i tak by mi sie nadawalo.albo na dole polacze pom.gosp.z lazienka.wiecie co ja oszaleje zanim cos ustale.moj maz mnie zatrzasnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 20.11.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Aguś, dalej męczymy ten dach ... ale jak pogoda się spisze to do piątku powinno być skończone. Oby tak było ... my mamy połączone te pomieszczenia na dole - nie powiem, żeby było tak strasznie dużo miejsca - ale chcemy tam zrobić łazienkę połączoną z sauną za jakieś 10 lat może nas będzie stać na zakup tej sauny ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 20.11.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 sauna hmmmm,to dopiero frajda.ja licze i kombinuje.nie wiem czy dam rade zrobic kotlownie w pom. 11.tam jest tylko 5m kwadratowych.a raczej garazu nie da rady pomniejszyc bo wtedy zmiesci sie tam rower a nie auto.szok.pogoda bedzie ladna zobazcysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 21.11.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Aga, w Waszym przypadku chyba lepszym rozwiązaniem będzie zrobienie łazienki i pralni w tym pokoju na górze - będzie fajnie - łazienka, a w drugim pomieszczeniu (2 schodki w dól) pomieszcz. gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziak 21.11.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 hej Aga jest to dachówka niemiecka jakieś firmy bogener dachziegel kolor brylant miedziany budujemy z POROTHEM 25 WEINERBERGER zmiany to tak jak mówiłem że zamiast diunyI robię jak w 2 czyli cały salon a nie salon z kuchnią w małym pokoiku kuchnia a na górze zamiast strychu będzie sypialnia z łazienęczką to narazie wszystko teraz muszę zrobić hydraulikę na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.11.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 agaa100 dziekuje.tak chyba zrobimy.potrzebowalam takiego glosu bo sama gadam do siebie i tak bez przekonanaia. ha i nawet nie martwie sie ze bede z praniem biegac z gory na dol.teraz biegam tutaj 3 lata z dolu na gore bo na dworze irlandzka deszczowa pogoda i wszystko trzeba suszyc na gorze w pomeszcz.z bojlerem. i nie narzekam, idzie przezyc agus dach skonczycie na pewno. wklej potem fotki ofkors miedziak dzieki.naprawde ladna dachoweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domus 21.11.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam DIUNOWICZÓW! Po prostu coś niesamowitego! Kto by pomyślał, że taki niewinny projekt wyswobodzi ludzi z tylu emocji! Można tu znaleźć całą gradację uczuć od złości i zniecierpliwienia poczynając, idąc przez wielkie oczekiwanie i kończąc na ogromnej euforii! Wiecie co? Nawet nie ma się co rozpisywać niepotrzebnie, wystarczy stwierdzić jedno: wszystko najlepiej widać po umieszczonych zdjęciach! Wasze Diunki pną się w górę i aż miło oko nacieszyć! Stąd przyszło mi do głowy, by zapytać: Czy zdjęcia, które prezentujecie na tym forum możemy umieścić na stronie internetowej naszej pracowni? Naprawdę nie zdajecie sobie sprawy, ile osób prosi o możliwość zobaczenia jakiejkolwiek Diuny "na nogach" Jeśli komuś nie przeszkadza dalej dzielić się informacjami, pozwólcie rozsiewać ziarenko miłości do tego projektu dalej! To forum to istna kopalnia wiedzy na ten temat! Myślę nawet, że jeśli będzie Was coraz więcej, będzie coraz lepiej - więcej możliwości rozwiązań wewnątrz itp. Czekam na Waszą decyzję! ( mam nadzieję, że pozytywną ) Pozdrawiam serdecznie w imieniu całego Domusa! Ps. Jesteśmy naprawdę dumni ze wszystkich budowniczych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.11.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 niesamowite ze jakby "rodzice " naszych diun do nas napisali. ja jestem za choc mam tylko zero,ale jak beda sie piely mury to prosze bardzo. niech inni tez sobie nimi naciesza oczka. pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 21.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 pewnie, że tak - proszę korzystać ze zdjęć do woli !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyza 00 21.11.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 jestem pod "wrażeniem" socjotechnik zastosowanych w celu umieszczenia prywatnych zdjęć budujących Diuny na stronie Domusa.... Nie ma to jak się zachwycić, pochwalić, dowartościować, wszak każdy z nas napina dumną pierś, bo oto dom jego stał się rzeczywistością...Ale zanim kochani zdecydujecie się na udostępnienie swoich zdjęć Domusowi, przeanalizujcie kilka poniższych uwag: 1. Każdy z nas za projekt zapłacił, a że były w nim pewne niedociągnięcia, nieprecyzyjne policzenie materiałów- tj. drut, , jakieś problemy z oknami dachowymi, niedopracowane orynnowanie, problemy z różnicą poziomów m-dzy częścią wyższa i niższą, kominek w "korytarzu" itd. korygowane w trakcie na podstawie wielu naszych uwag, nikt z Domusa nie zaproponował zadośćuczynienia za błędy w projekcie, z którymi nie da się już nic zrobić (patrz 11 stron forum) 2.To Diunowicze wspierali się nawzajem, doradzali, odwiedzali - to forum pełniło i pełni rolę pogotowia technicznego, które pomogło niektórym uniknąć wielu błędów projektu, a dla niektórych, z tego co widziałam na forum, już było za późno.I jak widzę : "DOMUS" przygląda się kolejnym stronom forum ale mimo to do dziś nie ustosunkował się na forum do błędów jakie wynikły podczas budowania. A to jak sądzę, należało by się Diunowiczom zanim DOMUS poprosi o zdjęcia. 3. Reklama jest silnym narzędziem ale drogim. Nie dziwi fakt, że Diuna cieszy się powodzeniem (38 736 wejść !! na forum, wiecie ile to jest kasy z ewentualnej sprzedaży tego projektu!!!) i że wspaniale marketingowo byłoby mieć jej zdjęcie na żywo ale czy Domus coś w zamian zaproponował ???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.11.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 W przypadku zdjęć powinni wypowiedzieć się jedynie ich autorzy - nikt inny...powinni się wypowiedzieć: Agnieszka, Rafał lub Darek - których foty oglądamy.z innej beczki - to nie jest prywatne forum, tylko publiczne, więc umieszczając treści czy zdjęcia trzeba się liczyć z tym że ktoś to może wykorzystać.Sądzę ze jest wiele osób, które budują Diunę, ale się nie wypowiadają na forum - jedynie czytając. Nie zapominajmy o tym. Nam osobiście jest miło że Domus napisał to co napisała, choć dziwi mnie to że wcześniej się nie odezwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 21.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 pyza 00 Tak, jestem dumna z tego, że mój domek już stoi, że mogę pokazywać innym budującym naszą diunę !!!! I nie mam nic przeciwko temu, że moje zdjęcia posłużą promocji tego projektu. Nawet jeśli nic z tego nie będę mieć - choć mam nadzieję, że DOMUS uszanuje "prawa autorskie" i moje nazwisko pojawi się przy fotkach Przecież Ty również możesz korzystać z naszych porad, zdjęć i nie każemy za to płacić ... pozdrawiam serdecznie wszystkich Diunowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 ja tez pozdrawiam i zaluje ze nie mam zbyt wiele do pokazania na swojej budowie. i nie wypowiadam sie za innych tylko za siebie. zanim zdecydowalam sie na ten projekt przejrzalam milion innych. gdybym zobaczyla jego zdjecia zdecydowalabym szybciej, a tak nie wiedzialam o tym forum i zwlekalam z decyzja. jesli diuny ciesza sie duzym zainteresowaniem to znak dla mnie ze to jest dobry wybor i ze diuna jest pieknym domem. ale sobie pomiodzilam,a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domus 22.11.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Już wszystko tłumaczę w imieniu Pracowni: Dlaczego tak późno odezwaliśmy się na tym forum? - Wiedzieliśmy, że gdzieś na forum Murotora jest poruszany temat Diun, ale nawet nie wiedzieliśmy gdzie dokładnie. Dopiero wczoraj przyszło nam do głowy by zajrzeć i poszukać, nie tylko dyskusji na temat Diuny, ale także i innych projektów. Dla mniej spostrzegawczych ("I jak widzę : "DOMUS" przygląda się kolejnym stronom forum..") proszę zwrócić uwagę na dzień, w którym nick domus dołączył do forum : 21 listopada 2007 roku więc tak jakby wczoraj Poza tym chciałam zauważyć, że nasza praca niestety nie polega na czytaniu forum, chociaż to by było na pewno bardzo miłe! Tworzymy nowe, miejmy nadzieję równie ładne projekty i sprzedajemy dokumentacje, które już powstały. Dlatego z braku czasu, nie będziemy mogli towarzyszyć Wam codziennie w kształtowaniu rzeczywistości z waszych marzeń. Nasza prośba (zaznaczam - PROŚBA) o zdjęcia i forma jej napisania na pewno nie miała na celu "wyszarpania" zdjęć od Was dla reklamy i "ewentualnych" zysków ze sprzedaży! My naprawdę chcemy pomóc kolejnym inwestorom. To jakby "pójście na łatwiznę", ale chyba właśnie o to w życiu chodzi, żeby sobie je ułatwiać, a nie komplikować. Jeżeli ktoś nie chce, to naprawdę wystarczy powiedzieć "nie", prawda? Zresztą nie widzę różnicy, czy przy zapytaniu o wybudowaną Diunę powiem: proszę zobaczyć zakładkę realizacje na naszej stronie internetowej, czy proszę zajrzeć na forum Muratora i temat Diuna z Domusa! W życiu nie podejrzewałabym siebie o stosowanie jakichkolwiek "socjotechnik" w formułowaniu swoich wypowiedzi i jeśli ktokolwiek to odczuł w ten sposób to serdecznie przepraszam w swoim imieniu. I jeszcze jedna rzecz: W razie jakichkolwiek problemów, wystarczy do nas zadzwonić czy napisać, a my na pewno będziemy się starać pomóc w miarę możliwości. Nie zapominamy o inwestorach u nas kupujących w momencie odebrania przez nich przesyłki z projektem. Jesteśmy cały czas do Waszej dyspozycji. Dziękuję wszystkim (aga1401, agaa100), którzy zgodzili się już na prezentowanie swojego dzieła na naszej stronie i czekam na następnych. Na pewno zdjęcia zostaną niedługo u nas umieszczone. A na marginesie dodam jeszcze jedno: proszę sobie wyobrazić radość architekta, który widzi swoje dzieło już wybudowane. W moim poprzednim poście nie było ani trochę sztucznego zachwytu... Pozdrawiam w imieniu całej pracowni i życzę dalszej wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.11.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 ja tak wlasnie to odebralam.nie zauwazylam w tamtym poscie zadnych podtekstow.pozdrawaim i zycze dalszych owocnych prac przy projektowaniu domkow. acha i potwierdzam wspolpraca z Domusem przy moim projekcie (za posrednictwem mojego projektatnta) przebiegala super.a male bledy zdarzaja sie kazdemu. nie lubie takich bezsensownych scysji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts