DagaGrześ 01.12.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witajcie Diunowicze! Wszystko wskazuje na to, że na wiosnę do Was dołączamy! Mamy już pozwolenie na budowę. Byłam przeogromnie zaskoczona, gdy okazało się, że nasze Starostwo wydało pozwolenie w ..... 4 dni robocze! To niewiarygodne. Co prawda nie spieszyło się nam, bo pozwolenie bedzie potrzebne w lutym, ale może to jest nadzieja, że również inne sprawy pójdą tak gładko (szczególnie finansowe ) Trochę mnie stresował brak aktualnych uprawnień pana Fossy - konstruktora, których Domus nie może od niego wyciągnąć, ale w Starostwie nikt nie zrobił z tego problemu. Przy okazji dziekujemy Krzyśkowi z Legnicy za pokazanie swojej Diuny. Ta wizyta przekonała nas, że dobrze wybraliśmy. Domek jest piękny, fantazyjny i bardzo sensowny w środku. Szczególnie cieszą nas dwa pokoje z balkonami na poddaszu. Mają niewiele skosów, które dodają uroku, a jednocześnie prawie nie zabierają przestrzeni. To bardzo udany projekt. Pozdrawiam. Dagna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 02.12.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Cześć Diunkowicze, widzę że jest nas coraz to więcej. Każdy nowy Diunkowicz wnosi coś nowego a przede wszystkim cieszy mnie to, że nasz projekt podoba się innym. Czekam jak cała reszta na fotki wnętrz od "Naszych Przodowników". Moja budowa jest nadal na etapie nieskończonego "zera", bo doszliśmy do wniosku, że chcemy kanał w garażu i właśnie na etapie jego wykonania jesteśmy. Natomiast pozostała część fundamentów jest zasypana i będziemy zalewać jak pogoda dopisze. Jestem ciekawa, czy ktoś z was pod płytę kładł steropian, bo nasz Kierownik budowy powiedział, że to dobry pomysł. Chyba tak zrobimy, że na ubity piasek położymy steropian "10". Co Wy na to? http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 03.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam serdecznie Muszę się pochwalić - kolejna DIUNA stoi !!!! właśnie skończyliśmy stan surowy otwarty, hurrrraaaa oto efekty: http://images31.fotosik.pl/67/57b7419047976f4a.jpg http://images24.fotosik.pl/121/c5510df231299d50.jpg http://images25.fotosik.pl/119/befa58d69e99d706.jpg ciąg dalszy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultrium 03.12.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Agaa - gratulacje !!!! Ja mam wielką prośbę do Agaa i Kris - jeżeli możecie wstawcie zdjęcią wnętrz.Żona z córkami - pomimo , ze juz mielismy kupić projekt Diuny Mix - wybrały jakieś inne - mam nadzieję, że zdjęcia wnętrz pomogą mi je przekonać do końca!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 03.12.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 agaa gratulacje.marze zeby u nas za rok byl tez taki stan w grudniu.material jest,robotnicy sa,ale my za granica.to jedyny klopopt.zobaczymy.moze maz bedzie latal na urlop i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 03.12.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Aga piękna ta Wasza Diuna. Uroku dodaje ta czerwona dachówka. Jak na nią patrzę to mam wrażenie, że bardziej mi się podoba z czerwonej cegły niż otynkowana. Super. Gratulacje. I tak jak już wcześniej mówiłam tempo niesamowite a do tego widać że firma wspaniała, bo wszystko takie równiutkie i akuratne. PIĘKNIE ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 03.12.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 dziękuję wszystkim za miłe słowa !!!! Zobaczycie, u Was też szybko powstanie taki piękny domek - pamiętam, jak kilka miesięcy temu z wielką zazdrością obserwowałam dom Rafała i Krisa.... A zdjęcia wnętrz spróbuję zrobić, ale jest to bardzo trudne - one nie oddają wielkości pomieszczeń, ich klimatu, zresztą trudno jest zrobić fotkę tak, aby cały pokój się zmieścił - w diunie jest za dużo zakamarków ale zapraszam do obejrzenia domku na żywo !!!! aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 04.12.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Gratki!!!Nareszcie mogę nacieszyć oczy Diuną II - w miarę możliwości proszę o foto garażu. I przy okazji pytanie techniczne - czy podnosiłaś ścianę kolankową? (chyba nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 04.12.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Nie podnosiliśmy ściany kolankowej, jest taka jak w projekcie. A fotki wnętrz (garażu także) postaramy się zrobić jak najszybciej - ale nie obiecuję, że efekty będą zadowalające .... cieżko robi się zdjęcia takim zamkniętym pomieszczeniom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 05.12.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 z gory dziekuje za fotki.jasne ze beda fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 05.12.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 czy wyszło Wam podobnie ze powierzchnia scian zewnętrznych to ok 140-150 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 05.12.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 tak.jak sie nie myle oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 07.12.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 skończyliśmy dziś stan surowy !!!! wreszcie - pogoda pozwoliła na dokończenie dachu ... własnie policzyłam, ile nas kosztował stan surowy Diuny II (bez okien i drzwi) - materiał + robocizna 172 tys. zł .... myślałam że będzie tego więcej... agaa100, nasz koszt Diuny II - poczynajac od kosztu aktua notarialnego, pozwoleń, przylaczy po zamkniecie robot zwiazanych z fundamentami i robocizna to 42 000 PLN (bez dzialki). Szczerze mowiac licze ze nie osiagne 172 000 PLN. Czy wg Was jest to realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.12.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Kidu - wg nas cena podana przez Agę jest bardzo realna - do tego stolarka - i wychodzi 200.000zł za stan surowy - zamknięty. Wg naszych wyliczeń tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 07.12.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 KIDU życzę Ci, żebyś zapłacił znacznie mniej !!!! Na pewno wiele zależy od regionu, w którym się buduje, czasu w którym się kupuje materiały (ja porotherm kupowałam w czasie szczytu tegorocznego....). Ale jak tak próbowałam policzyć tylko to, o czym Ty napisałeś, to łącznie z izolacją fundamentów wyszło nam około 43 tys zł - prawie tyle samo co u Ciebie. Nie chcę więc być złym prorokiem .... Przed Tobą najcięższe finansowo zakupy - cegła, dachówka, kominy, okna dachowe (bo one w moje 172 tys. są wliczone).... wszystko zależy od tego jaki standard wybierzesz. My mamy porotherm, na dachu ceramiczną creatona, kominy schiedela. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 07.12.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Aaaa, i budujemy diunę II - z podwójnym garażem. Czy Ty też taką stawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 08.12.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 My tez budujemy Diuna II. Im wiecej szczegolow zaczynam sobie uswadamiac tym bardziej przekonuje sie ze Wasz poziom kosztow tez zostanie przez nas osiagniety. Porotherm mam nadzieje kupic taniej niz Wy, ale to tez nie jest chyba element decydujacy o poziomie kosztow.Oj, ciezki finansowo bedzie ten kolejny rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 12.12.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Sorry ze poruszam taki temat akurat na watku Diuna. Dostalem ofere cenowa dekarzy. Proponuja 50 PLN/m2 polozonej dachowki na naszej Diunie. Cena nie zawiera robot zwiazanych z wiezba lecz wylacznie kladzenie dachowki, rynien, obrobka,... Dodatkowo dochodzi obrobka kominow oraz 250 PLN za okno dachowe. Czy ta cena jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 13.12.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 KIDU za tyle co tCi proponują położenie dachówki, czyli 50zł za metr trzeba liczyć prawie 250m2 dachu to mi zrobili całą więżbę dachówkę okna i obróbki nie mówiąc już o rynnach w tej cenie czyli około 12500,00 zł moim zdaniem drożyzna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 14.12.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Panowie mówąc o cenach należy zwrócić uwagę na region w którym się budujemy.Kidu jeśli chodzi o Warszawę to cena jest z tego co się orientowaliśmy OK.na wszelki wypadek zrób sobie ze dwie wyceny - dla porówniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts