kris100 14.12.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Wreszcie mam drzwi http://foto1.m.onet.pl/_m/eb23482166813880a943651d7d93633d,20,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.12.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Kris bardzo ładne drzwi -my też zastanawiamy się nad doświetleniem. Domus jakoś tak źle pomyślał i zrobił szerokość 120cm, na jedno skrzydło za dużo , na ładne doświetlenie za mało W tym miejscu chciałam podziękować Rafałowi911 za możliwość zobaczenia Diuny III na żywo, za wszystkie uwagi i sugestie. Zobaczenie naszego przyszłego cuda jest naprawdę BEZCENNE!!! Informacja dla tych, którzy domu nie widzieli - jest naprawdę przestonny, ma piękną bryłę. Po wczorajszej wizycie nie mam żadnych wątpliwości, że wybraliśmy dobry projekt. Po poszerzeniu domu o 2,4m będzie to naprawdę wspaniałe miejsce na ziemi Tylko martwi nas ta (naprawdę) duża różnica poziomów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 17.12.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 zgadza się ... schodów co nie miara !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziak 17.12.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 http://images27.fotosik.pl/127/72ded488c1b5d4a2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.12.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 no właśnie w związku z tym znów zaczynamy się zastanawiac nad zniesieniem tego podziału na parterze Wówczas wysokość nad częścią mieszkalną domu będize ok.3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 17.12.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 my, zmieniając schody na spocznikowe, zdecydowalismy się na podniesienie poziomu podłogi na parterze o jeden schodek - mamy więc w tej części łazienkowej jakieś 2,35 - 2,40 m wysokosci. W efekcie z części mieszkalnej do schodowej jest 1 schodek w dół, z tej części do garażu też 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 17.12.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 NAM MURARZ WYBUDOWAL ZERO BEZ TEJ ROZNICY.MOWI,ZE JEGO CORKA MA PODOBNY DOM I ZALUJE ZE MA ROZNICE POZIOMOW.NIE TLUMACZYL MI DLACZEGO.ja myslam dolozyc dwa bloczki na wiosne.ale juz sama nie wiem.myslalam ze drzwi garazowe beda zbyt wysoko.ale nie znam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 17.12.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 myślicie, że te schody wewnętrzne będą uciązliwe w używaniu? Wydawało mi się, że dodadzą uroku domowi ale jeżeli to jest niewygodne to może też to zmienimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.12.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 myślicie, że te schody wewnętrzne będą uciązliwe w używaniu? Wydawało mi się, że dodadzą uroku domowi ale jeżeli to jest niewygodne to może też to zmienimy? Patty szczerze mówiąc to one są naprawdę koszmarne Przede wszystkim różnica w poziomach jest naprawdę duża - mnie martwi to, że na poddaszu część mieszkalna gdzie będą dzieci jest o tyle wyżej niż nasza sypialnia (nad garażem). Trezba będzie porozmawiać z kierbudem o zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 17.12.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Cześć,a my przez przypadek zlikwidowaliśmy różnicę poziomów w części mieszkalnej na parterze, a schody wyszły w garażu. Moi murarze zapatrzyli się na stan zero ze zdjęć chyba u Krisa100. Natomiast na górze będą tak jak w projekcie i moim zdaniem,jest to ciekawe taka dodatkowa różnica poziomów, dodaje atrakcji i nie jest monotonnie. Jeżeli do tego dojdą ładnie wykończone ( np. na półokrągło) stopnie, to będzie super. I tego się trzymam. Przyznam, że w moim mieście buduje się już jedna Diuna, którą przez przypadek odnalazłam, ale jej własciciela nie zauważyłam na razie na naszym forum. Byłam już na tej budowie gdy byli tam tynkarze i widziałam tę różnicę poziomów ok. 40-50 cm. Wydaje się wysoko, ale jak przyjdą ładne rozłożyste stopnie będzie super. Za to w naturze spiżarka jest wg mnie całkiem spora i nie wiem czy jej nie zlikwiduję na rzecz większej kuchni, a spiżarkę przeniosę pod schody obok garażu.Kriss100,drzwi piękne, właśnie pokazałam mężowi, też mu się podobają. Ja myślałam o doświetleniu wiatrołapu po obu stronach drzwi przez luksfery w pionie, gdyż dałam sobie przeprojektować wiatrołap bez łazienki ale z dwoma poziomymi oknami, a później zmieniłam zdanie na luksfery. Ale Twoje rozwiązanie też mi się podobahttp://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 17.12.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No tak - schody i dzieci to faktycznie kiepskie polączenie...szczególnie montowanie jaiś bramek wzdłuż korytarza....Ale mi osobiście również się wydaje, że te schody urozmaicą wnętrze, tyle, że będą na maxa niepraktyczne, a nawet na starość uciążliwe...i co tu robić...??? Dać pierwszeństwo rozsądkowi czy upodobaniom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.12.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 My postaramy się zlikwidować tę różnicę na parterze - widzieliśmy ją już w dwóch realizacjach i za każdym razem inwestorzy mają z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.12.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Mariola6 a jaką masz teraz wysokość od podłogi do sufitu po zniwelowania schodów na parterze przy różnicy poziomów?Pytam się bo nie wiem czy masz aktualne zdjęcia w galeri. Tam prace kończą się na fundamentach.mi wyszło 254 - 36 cm = 218 cmto trochę mało - zastanawiamy się czy nie obniżyć wyższej części do poziomu niższej - wtedy w salonie będzie około 290 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 19.12.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Glowac, zdjęcia są aktualne, na dzisiaj mamy przygotowane fundamenty do zalania stanu zerowego. Z wyliczeń naszgo kierownika budowy, zakładając że część salonowa pójdzie o jeden bloczek wyżej, wynika, że w pomieszczeniu "8" czyli naszej łazience powinno być ok. 2,20 m. Pozostałe pomieszczenia w naszym przypadku nie mają znaczenia. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.12.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 zaraz, zaraz dodanie jednego bloczka w części salonowej spowoduje że róznica między poziomami będzie jeszcze większa...???wg mnie odjecie jednego bloczka spowoduje że różnica poziomów będzie zmniejszona. róźnica to 36 cm - więc chyba 2 bloczki trzeba dodać i wtedy część garażowa się obniży właśnie do 2,2 - 2,18 mnie mam przed sobą planów, ale jak dobrze pamiętam to tak właśnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 21.12.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 być może, że coś nie do końca wiem. Może chodziło o dodanie jednego bloczka na całej powierzchni domu a nie tylko w salonie a ponadto my będziemy budować z porothermu, czyli wysokość jednego bloczka to ok. 25 cm. Ale na sto procent to ja nie jestem pewna, musiałby wypowiedzieć się murarz albo mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barba7 21.12.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Cześć, jestem z Wrocławia. Wiosną rozpoczynam budowę Diuny III. Czy ktoś buduje się w mojej okolicy, chciałabym zobaczyć Diunę bardziej na żywo, niż w swojej wyobraźni (lub na fotkach). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 22.12.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Hej Glowac i Mariola6, my tez, oczywiscie, zastanawialismy sie nad zrownaniem poziomow na parterze. Ostatecznie jednak zdecydowalem ze bedzie roznica tych 36 cm (2 schodki). Zrownanie poziomow na parterze, poprzez podniesienie nizszej czesci spowoduje iz sufit w nizszej czesci parteru bedzie mial 2,18m. Osobiscie nie wyobrazam sobie lazienki z sufitem 2,18m - ja mam 1,88m do tego gdzies dojdzie jakas lampa (10 cm). Wolnej przestrzeni nad glowa nie zostaje wiele. A to co pisze Glowac o zrownaniu poziomow na parterze i podniesieniu sufitow w salonie, a poprzez to dolozenie min. jednego bloczka na calosci spowoduje ze sufit w salonie bedzie mial 2,9m (w nizszej czesci bedzie wtedy 2,36m - dla mnie chyba wciaz malo). Podniesinie calosci o 2 bloczki da nam w salonie 3,08. Przynajmniej ja tak to rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 23.12.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 cześć Kidu, my nie mamy tego problemu gdyż najwyższy domownik ma 176 cm, i 220 w łazience nam nie przeszkadza. Cześć Barba 7, jeteśmy z Brzegu niedalego Ciebie i budujemy Diunę MIX. Na razie udalo nam się postawić do stanu zero, czyli fundamenty. Reszta gdy się ociepli. jeżeli masz ochotę pooglądać to co jest to Cię zapraszam. Natomiast na naszych fotkach można zobaczyć stan obecny. http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.12.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Moi drodzy.Życzymy Wam (oraz sobie) aby w przyszłym roku nasze Diuny wyrastały jak grzyby po deszczu, aby na naszej i Waszej drodze pojawiali się wyłącznie fachowcy z prawdziwego zdarzenia, ludzie, którzy pracują z pasją i pomogą nam w spełnieniu naszego największego marzenia - wybudowaniu własnego miejsca na ziemi.Życzymy Wam dużo radości, poczucia humoru, dystansu do rzeczywistości i przede wszystkim zdrowia. AMM Głowaccy (Glowace) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts