agaa100 25.12.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 DOłĄCZAMY SIĘ DO ŻYCZEŃ !!!!aga z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 26.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Poznajcie pierwszego mieszkańca naszego domku ... dzielnie strużuje na budowie http://images31.fotosik.pl/88/506809a7c86ba3b8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.12.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Aga słodka kicia Moi drodzy Jesteśmy na etapie zmiany schodów z drewnianych na betonowe. Proszę powiedzcie mi jakie rozmiary są u Was? Ile macie stopni i o jakich wymiarach? U nas kierbud, który przeprojektowuje chce zrobić 28x18cm (czyli tak jak w projekcie) Jak jest u Was? Czy zmiana z zabiegowych na takie ze spocznikiem wiązała się u Was ze skróceniem górnego korytarza? Proszę o wszelkie info ponieważ do czwartku mamy czas na podjęcie decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 31.12.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 My przesuwaliśmy odrobinę ściany na dole i na górze, a także podnieśliśmy na parterze tą część schodową o 1 stopień - tak więc u nas różnica poziomów jest mniejsza o 18 cm, ale łazienka ma jakieś 2,30 m wysokości. A ile mam schodków ? policzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.12.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 My po namyśle jednak zrezygnowaliśmy z obniżenia tej części. Oboje jesteśmy dość wysocy i obawiam się, że tak niska łazienka w naszym przypadku (szczególnie męża) będzie porażką Wydaje mi się, że to jedno w naszym domu będzie nas męczyło - ale czas pokaże jak się z tą różnicą poziomów żyje Za wymiary schodów będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 31.12.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 15 schodów o wymiarach 18 x 28, ale jak nie zmienicie wysokości podłogi na parterze, to Wam braknie jednego schodka, więc kombinujcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 03.01.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Żeby nie było, ze mnie nie ma 14 schodów 18x28, w tym jeden na spoczniku, przy tym samym poziomie na parterze. Poziom garażu obniżony o 2 bloczki. Łazienka 2,20 wysokości. Na górze przesunięte drzwi do pokoju nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barba7 03.01.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Cześć, witam w nowym roku.Mariola6, dzięki za zaproszenie. Chętnie obejrzę fundamenty i to, co dojdzie za jakiś czas.Śledzę forum, przebijam się przez to powoli, ale wytrwale. Gratulacje dla wszystkich, którzy wyszli z ziemi. Wygląda, że można???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 08.01.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Zimy nie ma wiec postanowilem kupic Porotherm 25 P+W kl. 15. Dzieki Agaa100 za potwierdzenie ile Wy zuzyliscie na Wasza Diune II. Jesli ktos ma zamiar kupowac Porotherm to radze szybko bo mam wrazenie ze zacznie sie juz wkrotce wariactwo takie jak w zeszlym roku! Ja bylem w sobote w Warszawie na Bartyckiej orientowac sie odnosnie cen. Wczoraj jeden z dystrybutorow potwierdzil mi telefonicznie cene 6,50 PLN brutto, a dzisiaj jak przyjechalem z zamowieniem to proponowal mi juz 7,10 PLN/szt. Na szczescie inny sprzeda mi za 6,20 PLN brutto/szt. (do tego dojdzie mi wlasny rozladunek - dodatkowo 0,20 PLN/szt.).Dowiedzialem sie ze w zeszlym roku najwyzsza cena na Porotherm 25 bylo 11,95 PLN!!! Miejmy nadzieje ze w tym roku do tego nie dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 09.01.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Cześć Diunkowicze w Nowym Roku , ja też kupiłam porotherm 25 P+W kl. 15. Niestety moja najniższa cena to 7 zł brutto na 31.12.2007r. Ale i tak jestem zadowolona. Od razu złożyłam do Urzedu Skarbowego o zwrot Vat-u i wczoraj dzwonili, żeby zgłosić się do zaparafowania jednej pozycji i będzie zwrot. Więc wg mnie bardzo dobrze. Barba7,kiedy będziesz gotów do wizytacji , to daj sygnał, np na moją pocztę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaDarek1719501844 12.01.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam, Mariola6 czy możesz coś więcej napisać o kanale w garażu. Od kilku dni jesteśmy właścicielami projektu DIUNA MIX i tez chcemy zrobić kanał w garazu i to w taki sposób aby było z niego bezpośrednie wejście do piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 13.01.2008 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Cześć,niestety my nie mamy piwnicy, a kanał jest wykonany wg projektu naszego kierownika budowy. Bez schodów betonowych, mają być metalowe. Na razie jest wylany, wymurowany, po wcześniejszym uzbrojeniu, ofoliowaniu i lepikowaniu. Co chcecie wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1980 15.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam serdecznie, jestem kolejną osobą którą projekt Diuny zachwycił. Chodzi głównie o Diunę III. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich postów na forum i zwracam się do "weteranów" tego wątku z zapytaniem, czy gdzieś w okolicy Wrocławia jest już realizowany Projekt Diuna III. :) Z góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1980 15.01.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Oj ale ten napis pod moim loginem groźnie brzmi. A więc zaczynam dokładne czytanie każdej strony watku od początku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 15.01.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 WitamO ile pogoda pozwoli, to za dwa tygodnie zaczynamy budowę Diuny Mix w Zawadzie, koło Zielonej Góry. Prośba do Krisa. Jeżeli to możliwe, chcielibyśmy z żoną zobaczyć Twoją Diunę w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 15.01.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Anka1980 i KEEGAN - witajcie w gronie diunowiczów !!!! powodzenia w budowie !!!! my jeszcze zimujemy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 16.01.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Kochani , podzielcie sie informacja ile materiałów poszło wam na stan surowy.Chodzi mi o bloczki betonowe, stal, beton, i materiał na sciany Trzeba powoli zamawiać materiały. My będziemy budowac z betonu komórkowego 24 i działówki z 12 cm. Byłibyśmy wdzięczni za info z placu boju jak to wyglada w praktyce i jak sie to ma do zestawienia materiałów na stronie DomusaPozdrawiam goraco tych co zbudowali, buduja i będą budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 17.01.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 witajcie.po dlugiej przerwie swiatecznej znow jestesmy na wyspie. a na budowie zero mamy zasypane.drzewo na wiezbe zamowione.u wuja.fajnie bo zaplacimy jedynie za pociecie.dab na schody juz tez lezy u niego.ciesze sie bo troche kasy w kieszeni.w kwietniu murarz potwierdzil swoje przybycie. tyle u nas. aga kicia jako stroz extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 20.01.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam wszystkich, swoją DIUNE II lustro buduje w Sobótce koło Wrocławia, na chwilę obecną prawie skończony stan zero.Chętnie zobaczył bym DIUNE u kogoś póki mogę jeszcze coś podpatrzeć i zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.01.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam Wczoraj przeczytałam cały Wasz wątek i jestem pod wrażeniem ilości osób budującyh według tego projektu.Ja się ciągle waham między http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-100,112,66,opis.html http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=55035&page=1 a diuną mix, a... projektem indywidualnym, powiem szczerze w każdym mi coś nie pasuje, a co w Diunie:1.Największy minus, ogromny za wejscie do kuchni od strony salonu, koszmar, jak wy to widzicie, czy nie będzie wam to przeszkadzac, a może ktoś już mieszka i wie jak to jest, dla mnie to najważniejsza rzecz i gdyby nie to to może już bym się zdecydowała2.wygląd domku, wiem że dla was jest on najpiękniejszy ale czy nie jest za pospolity, za zwykły, proszę podzielcie się uwagami3. zmiana polegająca na dodaniu piwnicy bardzo mi się podoba, to chyba pytani ado rafała - ile taka zmiana kosztuje?4. poza tym brak garderoby w sypialni rodziców, tak sobie myślę, że na tę sypialnię nadaje się tylko sypialnia nad garażem, a ja zawsze marzyłam o garderobie poza tym w miarę ok.no i mój mąż, który jest Diuną zafascynowany i już mógłby dzisiaj ją kupić Co myslicie, czy te moje uwagi są do przejścia, czy jednak szukać dalej, a może ktoś ma nowe zdjęcia?A jak wygląda diuna otynkowana i gotowa, a może ktś ma wnętrza, można to gdzies znaleźć, byłabym wdzięczna za linki. pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, może wy mnie przekonacie do tego projektu. DO DOROTY B. tu żona Grzegorza, tak ostatnio właśnie zastanawiamy się nad Diuną, mam nadzieję, że jakby co będziecie nam radzić i będzie można wasz domek obejrzec. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts