maxim_m 21.02.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 oczywiscie zgadzam sie. ale powiem ze dzis widziałem dwa systemy rynnowe plastikowe zagranicznych firm i powiem ze wygląda to całkiem dobrze. powiem ze nie przyglądałem sie wczesniej temu , ale dzis sie mile zaskoczyłem. tym bardziej ze cenowo jest naprawde spora różnica. okolo 15 zl. mb. zaczynam sie tez zastanawiac nad plastikiem. jakie macie dosiwadczenie i wedze o oknach dachowych. roto fakro velux okpol co wybraliscie i dlaczego... czy warto przepłacac np. na szybe hartowaną i dodatkową warstwe lakieru ,która juz robi cene wyzszą o jakies 300zl. ja mysle ze to nie potrzebny wydatek. dzis oglądałem velux i okpol w castoramie . okpol to tanie ale i jakosciowo tak sobie to wygląda. velux wygląda dobrze ,cenowo tez nie najgorzej 78x140 908zl. i kołnierz do tego 256zl. mysle ze fakro bedzie podobnie , co myslicie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 my wybierzemy między fakro a veluxem.jeżlei chodzi o łazienkę i pralnię - tam będą okna "łazienkowe" - nie są za pikne - ale są lepiej zabezpieczone od wilgici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 21.02.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 jesli chodzi o okna , to polecam popatrzec na aukcje a l l e g r o , jest spora a nawet duża różnica w cenach ,te które proponują lokalni sprzedawcy to różnica nawet kilka stówekna sztuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 22.02.2008 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Na dachu mamy roto - są ok, nie potrafię ocenić ich jakości na tle fakro czy veluxa, ale uważam że są warte swej ceny. Zwykłe okna to DAKO - u nas ta firma cieszy się dużym zainteresowaniem, jest dobra - sprawdzona przez kilku moich znajomych (wybraliśmy okna PCV, z okleiną jednostronną). W przyszłym tygodniu będą je u nas montować.... huuurrraaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 22.02.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ja jakis czas temu porownywalem ceny katalogowe producentow okien dachowych (velux, fakro, roto) i sa one bardzo zblizone. Trzeba tylko dobrze sie wczytac w cennik i produkt bo np. Fakro ma ten cennik bardzo rozbudowany i skomplikowany. Tak jak juz chyba pisalem sa wg mnie duze roznice cenowe miedzy 2 lub 3 lakierowaniami okna oraz iloscia nawiewanego powietrza przez 'wentylacje'. Nie wiem czy ma to znaczenie w uzytkowaniu czy jest to tylko marketing producentow i naciaganie klienta. Wg mnie to raczej to drugie. Ja sie zastanawiam nad zastapieniem tych podwojnych okien pojedynczym, ale wiekszym. Dwa pojedyncze okna (2 szt 78*140) z kolnierzem to wg cen katalogowych ok 2900 PLN, a np. jedno okno (114*140) z kolnierzem 1900 PLN. Trzeba tylko poprzesuwac krokwie ale moi budowlancy mowia ze nie ma problemu. Dzisiaj zalewane byly stropy. Wkrotce beda foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 22.02.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 My wystartowaliśmy ze ścianamihttp://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 normalnie pospolite ruszenie.ale fajniemy czekamy na telefon i tez leciy dzialac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 22.02.2008 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mariola6, gratuluję, podziwiam, zazdroszczę (oczywiście bez złosliwości ), mam nadzieję, że za miesiąc też bedziemy na tym etapie. Pozdrawiam całą DIUNOLANDIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 23.02.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Po 5 dniach pracy niewielkie zmiany, ale strop wylany!http://images24.fotosik.pl/164/8c0003cb356bd27d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.02.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 kidu czy tam masz okieko na klatke schodowa??ja wlasnie chce wstawic.kidu jesli tak to na jakiej wysokosci jest??? nie wiem czy jak dam tak samo jak w spizarni to bedzie ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 24.02.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 aga1091, rozumie ze pytasz o okienko okragle? Tak, ono doswietla klatke schodowa, ma 70 cm srednicy. Teraz widze ze rzeczywiscie w Diuna III jego nie ma.W projekcie Diuna II to okragle okno jest 100 cm powyzej... nie wiem czego. Okno w spizarni jest 120 cm powyzej, a okna w wykuszu kuchennym 88 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.02.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 kidu dzieki.tak o to okragle mi chodzilo.nie napisalam.wlasnie chce doswietlic klatke schodowa takim oknem jak w skrytce.wiec juz wiem jak wytlumaczyc murarzowi. czyli juz masz strop.pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.02.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Aga ale z tego co wiem to nie można sobie samemu takiego okna wstawić?Trzeba mieć zgode pracowni - przynajmniej w Warszawie - potem komisja nie odbierze takiego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.02.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 to jest tak - że jak są zmiany elewacyjne - to trzeba mieć zgodę Domusa. oczywiście można zrobić coś na własną rękę - ale jak przyjdą i sprawdzą to trzeba bedzie robić projekt zastępczy (jakoś tak się on nazywa) ale że jest boom budowalny to może nie przyjdą i nie sprawdzą po zakończeniu inwestycji oddaje się budynek i kierbud wpisuje czy były zmiany w stosunku do projektu czy nie - kontrole inspektorów przychodzą do tych którzy zgłosili że były zmiany jak nie zgłosisz to raczej nie przyjdą - tak jest u nas przynjamniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtirz 25.02.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam wszystkich Właśnie się zastanawiam nad Diuną III i prawdopodobnie już zostanie. Oczywiście z małymi zmianami (wyrzucenie paru okien, dołożeniem gdzie indziej, dołożeniem umywalki w pomieszczeniu gospodarczym, kanał w garażu:) Acha i projekt w lustrzanym odbiciu. Czy ktoś ma jakiś orientacyjny kosztorys do stanu zamkniętego? I z czego budował? Przeglądałem dużo i w sumie różnia się odpowiedzi wiadomo, że w 2006 ceny były inne więc tym bardziej jest ciężko wszystko policzyć. Obecnie jestem w trakcie załatwiania wszystkich pozwoleń, w sumie już końcówka ale jeszcze nie mam. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.. A jeszcze jedno pytanie :] jak duży jest podjazd do garażu chodzi mi tutaj o kąt podjazdu. Pozdrowienia dla wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 25.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 witam wszystkich w środę odbieram projekt DIUNA II zm1 czy ktoś taki buduje??przyznam że nie doczytalam wszystkich kartek forum ale mam ambitny plan na weekend pewnie teraz już będę częściej gościła na tym forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 25.02.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 witajcie nowi przybysze.. jest kilka osób co budują II-ke , a zmiany wewnątrz i tak kazdy robi po swojemu a u mnie humus zdjęty , jutro bedą wiązac zbrojenie i w srode kopiemy fundamenty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 25.02.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 ja zamkne sie z Diuna II prawdopodobnie w 200 000 PLN - koszty bez dzialki, a zawierajacy mury, dach, okna, okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAD28 25.02.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam.Czy ktoś z was buduje może Diunę III koło Kielc?Jestem o krok od zakupu Diuny III a zobaczenie na żywo takiego domku i wymiana doświadczeń napewno by mi pomogła w końcowej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.02.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 też chcemy się zamknąć 200-220 (Diuna III)ale zobaczymy jak to będzie... RAD28Rafał wybudował Diunkę pod Kielcami - w zimę był stan surowy zamknięty:)ale jakoś się nie udziela ostatnio - a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts