OluniaW 06.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Miedziak - mam pytanko, ile kosztowało cie zamontowanie rolet zewnętrznych?? widzę że Diunki pięknie rozną....my czekamy na pozwolenia potrwa to około 3 m-cy w lipcu już mają wejść budowlańcy.....ale się cieszę Mariola6 ja też chciałabym założyć brązową dachówkę i myślałam o elewacji w kolorze Capuccino albo wanilia głowac - a czy Veluxy do łazienek są jakieś inne niż te do pokoi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 06.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 w moich terenach popularna dachówka jest roben, i tez sie juz zdecydowałem. dachówka juz kupiona. np. rup ceramika jest sporo droższa.dachówka + lewa,prwa+gąsiory , ( przy wiekszym dachu -podwójny garaż i powiekszony salon o 1m) suma 16600zl.wykonawcy jeszcze nie mam ustalonego , negocjuje ceny. ale @glowac twoja cena za robote jest spora. u mnie za 60zl. za m , robią całosc z więźbą.ale takie są własnie róznice w zaleznosci gdzie sie mieszka.veluxy mam po 1000 szt. z kołnierzem gzl1054.jesli chodzi o kolor tynku , to narazie nie mysle o tym. przyjdzie pora to bedziemy ''tworzyc'' kompozycje , cos sie wymysli. narazie trzeba sie zając bierzącymi sprawami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziak 06.03.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Cześć Oluniaw rolety zewnętrzne kosztowały mnie 10.000zł oprócz 2okien w garażu i 2 okien w łazience na dole te okna są małe i rolety głupio by wyglądały tam dałem szyby antywłamaniowe P4 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.03.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 to prawda widełki cenowe są gigantyczne...pozostaje stara zasada - płać i płacz.... OluniaW z tego co wiem okna łazienkowe są białe - a nie w kolorze drewna pociągnięte lakierem. Chodzi o zabezpieczenie drewna - podobno są lepiej ze względu na większą wilgotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 06.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 okna do łazienki są pokryte specjalna warstwą chroniącą drewno przed wilgocią, ale my i tak zdecydowaliśmy się na okna plastikowe - znajomi maja veluxa w łazience i prawdę mówiąc wyglada po kilku latach nieszczególnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.03.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 aga100 - he he he - to tez jest ciekawe - większość z nas ma okna plastikowe w domu, ale jeżeli chodzi o dachowe to wybieramy drewniane, bo się wzbraniamy przed plastikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 06.03.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 coś w tym jest .... ja jestem zdania, że plastik wcale niczym nie ustępuje drewnu, więc w całym domku ma PCV, w łazience na poddaszu też. Ale to kwestia gustu, bo i drewno i PCV ma plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 06.03.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a jakie macie kolory dachówki, i z jakich firm, interesuje mnie ceramiczna, pytam bo chciałam brązową byłam dzisiaj i Pani mi powiedziała że jest kolor brąz-czarny która w rzeczywistości wygląda jak czarna, a brązowa jest matowa i jakaś niby mniejsza i że cieśle na nią narzekają - mówię o ceramice robena.Poboba mi się też taka "krasa" czy ktoś z was ją zakładał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 06.03.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 agaa100, jakiej firmy macie okna dachowe? Są tańsze, czy droższe niż Velux? Czy można do nich zamontować rolety sterowane elektrycznie? U nas ekipa muruje ściany fundamentowe. Mamy już trzy wyceny okien z roletami sterowanymi elektrycznie, czekamy na następne. OluniaW, my wybraliśmy dachówkę Wienerberger L-15 angoba szlachetna ceglasta. Wbrew nazwie ma kolor bardziej zbliżony do brązu niż do typowej cegły. Kiedy kolega pokazał mi ją pierwszy raz w hurtownii, pomyślałem, że jest tragiczna. Wysłali mnie na plac magazynowy, żebym obejrzał ją w świetle dziennym, tam wyglądała jeszcze gorzej. Dopiero, gdy obejrzeliśmy z żoną kilka domów pokrytych tą dachówką uznaliśmy, że to jest to czego szukamy . Pokrycia dachowe miały od roku do sześciu lat i wszystkie wyglądały jak nówki. Zapłaciliśmy za nią w lutym, więc nie mamy już odwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 06.03.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 KEEGAN mamy okna dachowe ROTO - nie różnią się pewnie zbyt wiele od veluxa, ale nam spodobało się to, że przy otwieraniu nie wchodzą do wnętrza pokoju. A cena ? kupowaliśmy rok temu, więc nie będzie to zbyt aktualna - ale za wszystkie okna (w tym 2 PCV do łazienki, minus 1 okno z którego zrezygnowaliśmy) zapłaciliśmy troszkę ponad 10 tys. zł i była to cena troszkę wyższa niż zwykły velux. Co do rolet - nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziak 07.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jeśli chodzi o okna dachowe to ja też mam firmy Roto wszystkie tzw.wysoko osiowe otwierają sie na zewnątrz i niema możliwości uderzenia głową jestem bardzo zadowolony, do łazienek oczywiście dałem plastiki w październiku za okno płaciłem jakąś 1100zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 07.03.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 miedziak, a dlaczego na całym dachu nie dałeś plastików skoro dałeś do łazienki?? bo mi Pani odradzała ze względu na to że plasik na dachu może się wykrzywiać od nadmiernego nasłonecznienia głowac i aga coś wspominali o oknach ale to nie to samo plastik na dach a w oknach, bo na dach słońce "uderza" bezpośrednio......aj sama już nie wiem co myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 09.03.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ale ja mam w łazience na poddaszu okna PCV - wolę takie niż drewniane "łazienkowe" (jakoś nie mam do tamtych przekonania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa88 09.03.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 witam! Jakiś czas temu kiedy dopiero zaczęliśmy przeglądać projekty natrafiłam na Diunę i od razu mi się spodobała. Potem obejrzeliśmy jeszcze tysiące projektów i muszę przyznać, że żaden z nich nie spełnia naszych oczekiwań w tym stopniu co właśnie Diuna. Stanęło na tym, że może już przyszłym tygodniu kupujemy projekt!)) i stąd właśnie moje pytanko: czy ktoś z małopolski ma już Diunkę w realu?? jeśli byłby taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć ją "na żywo" przed zakupem:-) pozdrawiam ps. prześliczne fotki:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 09.03.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ZAPRASZAM DO KRAKOWA (A WłAśCIWIE KILKA KM W JEGO OKOLICE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan81 10.03.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Wstyd się przyznać ale, dopiero niedawno natrafiłem na ten temat. Należę do fanów Diuny III w lustrzanym odbiciu. Prace budowlane rozpoczołem w październiku zeszłego roku i udało mi się wylać fundamenty, ale po świętach ekipa rusza dalej. Przestudiowałem temat od początku i nie znalazłem wątku na temat drugiego stropu. Wymyśliłem sobie ze swoim maistrem że będzie (podobnie jak pierwszy) zalewany. Co sądziecie o takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.03.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 jan81ale którego stropu?niższego, wyższego, czy nad piętrem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan81 10.03.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 piwnicy nie ma więc niższego stropu nie posiadam, chodzi mi o stropy nad parterem i poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 10.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 my mamy terive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.03.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 w Diunie III strop nad parterem jest w 2 poziomach.my budujemy z terivy1nie wiem czy o to Ci chodziło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts