Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Miedziak - mam pytanko, ile kosztowało cie zamontowanie rolet zewnętrznych??

widzę że Diunki pięknie rozną....my czekamy na pozwolenia potrwa to około 3 m-cy w lipcu już mają wejść budowlańcy.....ale się cieszę :D :D

Mariola6 ja też chciałabym założyć brązową dachówkę i myślałam o elewacji w kolorze Capuccino albo wanilia

głowac - a czy Veluxy do łazienek są jakieś inne niż te do pokoi??

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w moich terenach popularna dachówka jest roben, i tez sie juz zdecydowałem. dachówka juz kupiona. np. rup ceramika jest sporo droższa.

dachówka + lewa,prwa+gąsiory , ( przy wiekszym dachu -podwójny garaż i powiekszony salon o 1m) suma 16600zl.

wykonawcy jeszcze nie mam ustalonego , negocjuje ceny. ale @glowac twoja cena za robote jest spora. u mnie za 60zl. za m , robią całosc z więźbą.

ale takie są własnie róznice w zaleznosci gdzie sie mieszka.

veluxy mam po 1000 szt. z kołnierzem gzl1054.

jesli chodzi o kolor tynku , to narazie nie mysle o tym. przyjdzie pora to bedziemy ''tworzyc'' kompozycje , cos sie wymysli. narazie trzeba sie zając bierzącymi sprawami.

pozdrawiam

a jakie macie kolory dachówki, i z jakich firm, interesuje mnie ceramiczna, pytam bo chciałam brązową byłam dzisiaj i Pani mi powiedziała że jest kolor brąz-czarny która w rzeczywistości wygląda jak czarna, a brązowa jest matowa i jakaś niby mniejsza i że cieśle na nią narzekają - mówię o ceramice robena.

Poboba mi się też taka "krasa" czy ktoś z was ją zakładał??

agaa100, jakiej firmy macie okna dachowe? Są tańsze, czy droższe niż Velux? Czy można do nich zamontować rolety sterowane elektrycznie?

U nas ekipa muruje ściany fundamentowe. Mamy już trzy wyceny okien z roletami sterowanymi elektrycznie, czekamy na następne.

OluniaW, my wybraliśmy dachówkę Wienerberger L-15 angoba szlachetna ceglasta. Wbrew nazwie ma kolor bardziej zbliżony do brązu niż do typowej cegły. Kiedy kolega pokazał mi ją pierwszy raz w hurtownii, pomyślałem, że jest tragiczna. Wysłali mnie na plac magazynowy, żebym obejrzał ją w świetle dziennym, tam wyglądała jeszcze gorzej. Dopiero, gdy obejrzeliśmy z żoną kilka domów pokrytych tą dachówką uznaliśmy, że to jest to czego szukamy :D . Pokrycia dachowe miały od roku do sześciu lat i wszystkie wyglądały jak nówki. Zapłaciliśmy za nią w lutym, więc nie mamy już odwrotu :D :D :D

KEEGAN mamy okna dachowe ROTO - nie różnią się pewnie zbyt wiele od veluxa, ale nam spodobało się to, że przy otwieraniu nie wchodzą do wnętrza pokoju. A cena ? kupowaliśmy rok temu, więc nie będzie to zbyt aktualna - ale za wszystkie okna (w tym 2 PCV do łazienki, minus 1 okno z którego zrezygnowaliśmy) zapłaciliśmy troszkę ponad 10 tys. zł i była to cena troszkę wyższa niż zwykły velux. Co do rolet - nie mam pojęcia :-?

miedziak, a dlaczego na całym dachu nie dałeś plastików skoro dałeś do łazienki?? bo mi Pani odradzała ze względu na to że plasik na dachu może się wykrzywiać od nadmiernego nasłonecznienia

głowac i aga coś wspominali o oknach ale to nie to samo plastik na dach a w oknach, bo na dach słońce "uderza" bezpośrednio......aj sama już nie wiem co myśleć :-? :roll:

witam!

Jakiś czas temu kiedy dopiero zaczęliśmy przeglądać projekty natrafiłam na Diunę i od razu mi się spodobała. Potem obejrzeliśmy jeszcze tysiące projektów i muszę przyznać, że żaden z nich nie spełnia naszych oczekiwań w tym stopniu co właśnie Diuna.

Stanęło na tym, że może już przyszłym tygodniu kupujemy projekt!:-))) i stąd właśnie moje pytanko: czy ktoś z małopolski ma już Diunkę w realu?? jeśli byłby taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć ją "na żywo" przed zakupem:-) pozdrawiam

ps. prześliczne fotki:-)))

Wstyd się przyznać ale, dopiero niedawno natrafiłem na ten temat. Należę do fanów Diuny III w lustrzanym odbiciu. Prace budowlane rozpoczołem w październiku zeszłego roku i udało mi się wylać fundamenty, ale po świętach ekipa rusza dalej. Przestudiowałem temat od początku i nie znalazłem wątku na temat drugiego stropu. Wymyśliłem sobie ze swoim maistrem że będzie (podobnie jak pierwszy) zalewany. Co sądziecie o takim rozwiązaniu.