glowac 11.03.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 PARAM PARAMstartujemy od poniedziałku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 11.03.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Wreszcie się doczekaliście !!! zatem juz niedługo będziemy oglądać fotki Waszej diuny Trzymamy kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 11.03.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No, Glowac nareszcie. Chyba wiesz o Diunie wszystko. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 14.03.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 grartulacje Glowac :) ja czekam na wyłączenie gruntu z produkcji rolnej....potem na pozwolenie i od lipca wchodzą budowlńcy...mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z planem:) czy wszyscy podnosiliście ścianę kolankową, jak tak to do jakiej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 14.03.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 my nie podnosiliśmy ściany kolankowej - zrobię w najbliższym czasie fotki, to zobaczycie jak to dokładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 14.03.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 agaa100 będę wdzieczna za fotki ale z wnetrza domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 14.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 dziś zdjęliśmy humus - więc chyba wystartowaliśmy!dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 15.03.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Cześć,zauważyłam, że ostatnio forum nasze stało się forum kobiet. Gdzie ci mężczyźni !!!!!!!!!!!Jeżeli chodzi o ściankę kolankową to my też nie podnosimy. Wczoraj u nas zaczęli układać strop. Na Diunę mix dostałam wycenę na dachówkę z firmy BOGEN kolor brylant miedź lub brylant rubin:-dachówki: 22.467,--akcesoria dachowe: 4.805,--rynny stare złoto plastik - 2471, Mam też wycenę z firmy MEJER Holsen -dachówka podwójna TANDEM/ INNOVO SUMATRA LUB WINNA CZERWIŃ:-dachówka: 24.408,-pozostały asortyment jak wyżej. Czekam na jeszcze jedną wycenę z ROBENA, RUP CERAMIKI. http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cyz ktos moze zna firme od okien Avante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 15.03.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Ja bede podnosil scianke kolankowa o 2 szt. Porothermu czyli o 48 cm. Trzpienie ze stropu juz wyprowadzone (te dodadkowe na wyzszej czesci) ale czekamy jeszcze na zmiany architekta w projekcie bo bedziemy skladali projekt zastepczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 15.03.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Mariola6, jaki wynegocjowalas rabat na dachowki Meyer-Holsena? Po jakim kursie chca Ci przeliczyc EUR na złotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 15.03.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 nie w moim stylu ten projekt ale w srodku chyba dosc funkcjonalny?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 15.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 KIDU - przygotowali mi gotową ofertę, nie wnikałam w szczególy przeliczenia. Ale raczej nie wybiorę tej dachówki i nie dlatego, że jest najdroższa ale nie przypadły mi do gustu kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 17.03.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 hej:) a jakie robicie ogrzewanie w waszych domkach? i czy robicie jakąś podłogówkę i gdzie ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 17.03.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 agaa czekamy na fotki z wewnatrz:)u nas piec na ekogroszek lub mial.kotlownia obok pom.gosp. z tego wzgledu wlasnie.ogrzewanie podlogowe lazienki + hall+kuchnia i moze wiatrolap.moze bo musimy sie poradzic.za 4 tygodnie lecimy do polski.bosko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 17.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Będą fotki, będą .... może już jutro ... u nas piec na ekogroszek, do tego kominek z płaszczem wodnym, podłogówka na hollu (parter i piętro), kuchnia, obie łazienki, a wiatrołapie robimy podłogówkę i maly kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.03.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Aga u nas będzie piec gazowy i podłogówka wodna:w2 łazienkach, w pralni, w holu, przedpokoju na parterze, całej kuchniwyszło nam tego ok.60m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 18.03.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Wczoraj dostałem wycenę stanu surowego z dachówką diuny mix - materiały + robocizna. W kosztach jest kier budowy, nie ma natomiast kosztów wykonania przyłączy wod-kan, elektrycznego, gazowego. Całość wyceniona na 247.330 w tym 1. Urządzenie placu budowy - 0 2. Roboty ziemne i wykonanie ław fundamentowych - 29.000 3. Wykonanie ścian fundamentowych i izolacji pionowych (bloczek betonowy Leier) - 28.300 4. Wykonanie poziomów kanalizacyjnych oraz podłoży pod posadzki 14.260 5. Wykonanie ścianek konstrukcyjnych parteru (ścianka konstrukcyjna wykonana z bloczka keramzytowego LEIER gr. 25 cm, ściana konstrukcyjna wewnętrzna wykonana z bloczka silka), wykonanie nadproży - 31.200 6. Wykonanie stropu nad parterem (gęstożebrowy LEIER), schodów wejściowych, podciągów żelbetowych - 39.400 7. Wykonanie ścian konstrukcyjnych poddasza, kominów wentylacyjnych, spalinowych, dymowych - 29.500 8. Wykonanie więźby dachowej, folia, łaty, kontrłaty, taśma stalowa 3mmx50mm oraz obicie deskami części okapowych dachu gr. 1 cala - 28.600 9. Wykonanie pokrycia dachu (dachówka ceramiczna z obróbkami blacharskimi Roben kolor miedź angabowana) wraz z obmurowaniem cegłą klinkierową powyżej połaci dachu (systemu kominowego LEIER) oraz rynnami zakończonymi rzygaczami, ławami kominiarskimi, stopniami kominiarskimi, oknami połaciowymi 37.370 10. Wykonanie ścianek działowych 9.700 Firma daje gwarancję na okres 2 lat. Firma na wszystkie dostarczone materiały budowlane dostarcza certyfikaty i aprobaty techniczne. Wycena z dnia 14.03.2008 r. Firma gwarantuje cenę zawartą w umowie. Podpisując umowę firma dokonuje zakupu wszystkich materiałów. To tak dla Waszej wiadomości. Jeśli chcielibyście podzielić się uwagami, będę wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich z ośnieżonego Olsztyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 18.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 henrykv wg mnie to bardzo wysoki koszt postawienia stanu surowego otwartego u mnie robocizna = 35 tys za postawienie murów 21 tys za dach plus materiały YTONG na cały dom 23 tys, drewno na dach około 8tys bloczki fundamentowe + klej + dachówka i cały osprzęt + cegła silikatowa + kominy + okna dachowe (4szt) + strop teriva = 43,5 tys oczywiście całkowity koszt poznamy dopiero po postawieniu :)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 18.03.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 dzięki oluniaw. Nam się również tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 18.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 witam,ja płacę firmie za wykonany etap budowy i tak na dziś koszty poniesione bez działki i uzbrojenia, czyli faktycznie poniesone koszty na budynek to 73.600. Stan zobaczcie na fotosiku. Dodatkowo mam otwartą fakturę w hurtowni budowlanej na nadproża, belki żelbetowe do stropu Teriva, cegłę oraz robocizna - ok. 10-15 tys zł, czyli łącznie max 88.600 zł. Do tego dojdzie robozcina za prace murarskie na poddaszu ( 8 tys) + koszt dachu robocizna i materiały: wycenę na dachówkę + orynnowanie + dodatki do dachu to. ok. 32.000 tys. Do tego drewno na dach ok. 10 tys. + robocizna dach 23 tys. Cegła klinkierowa + okna dachowe - liczę ok. 8 tys. Reasumując liczę na ok. 169.600 PLN, chciaż nie wiem czy czegoś nie pominęłam. Czy ktoś ma inne spostrzeżenia? http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts