Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

aga100, czy masz moze wiecej zdjec z Waszej kuchni? Zastanawiam sie czy scianka dzialowa po lewej stronie kuchni - ta przy kanalach wentylacyjnych, nie jest w projekcie za krotka (ma 60 cm). Zakladajac ze standardowe szafki kuchenne maja 60 cm, blat kuchenny jes jeszcze kilka cm dluzszy, a do sciany dojdzie jeszcze tynk, ew. jakies kafelki to moze okazac sie ze blat z szfkami bedzie wystawal poza ta scianke dzialowa. Wydaje mi sie ze moze to wygladac niekorzystnie od strony salonu. Czy zastanawialas sie moze nad tym?

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nasza Diuna II juz jutro bedzie gotowa. Koncza murowac kominy i scianki dzialowe.

Zastanawiamy sie powaznie czy nie zamurowac przejscia z garazu do czesci mieszkalnej. Obawiamy sie czy ew. 'smrodki' z garazu nie beda wchodzily na dom. Co myslicie o zamurowaniu tych drzwi?

No i myslimy nad zamurowaniem jednego z okien w pomieszczeniu gospodarczym oraz zmniejszeniem okien w garazu.

Ta Diuna jest estetycznie i wizualnie na projekcie super ale teraz wydaje nam sie ze ze nie wszystko co w projekcie jest rzeczywiscie potrzebne.

U nas przedwczoraj zalali strop i zaczęli przyłączać kanalizację.

KIDU - co do zamurowania tych drzwi do garażu, to moim zdaniem ja bym tego na razie nie robiła. Najpierw bym sprawdziła, czy rzeczywiście będzie śmierdziało spalinami a dopiero wtedy zdecydowałabym sie ewentualnie na zamurowanie. Przecież u tych znajomych mógł byc jakis specyficzny przeciąg, który powodował dostawanie sie spalin do domu. Ja przynajmniej nie zamurowuję wejścia do garazu a wręcz przeciwnie, uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie.

http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html

Kidu

gratulujemy postępów!

jeżeli chodzi o drzwi do garażu, to raczej je zostaw - łatwiej później je zamurować, niż potem wykuć.

Ola/Paweł - Mix jest wg nas najlepszym rozwiązaniem, naszą III tak zmieniliśmy że to prawie to samo co Mix - ale rok temu Mixu nie było....

u nas w piątek zalano ławy!

Jesli ktos z Polski Centralnej jest zainteresowany drewnem na wiezbe to ponizej podaje namiary solidnego dostawcy. Moja ekipa, ktora robila wiezbe, ocenila przywiezione drewno bardzo pozytywnie. Obecnie za m3 przycietego na wymiar, impregnowanego, przywiezionego w okolice Warszawy drewna na wiezbe placilem 790 PLN brutto (sklady w okolicach Warszawy sa duzo drozsze). Łaty i kontrłaty rowniez w tej samej cenie! Sosna i jodla w tej samej cenie. Drewno z lasow swietokrzyskich z tartaku w Iłży:

Mariusz Dąbrowski

+48 500 101 976, +48 502 781 550, tel/fax +48 48 616 35 76

Agaa100, pamietasz pytalem Cie ile Porothermu 25 P+W zuzylas na Diune II? Moje wyliczenia tez, jak Twoje, wskazywaly na 2550 sztuk (oraz dodatkowo ok 240 na scianke kolankowa). Pisalas mi ze zeszlo Wam praktycznie wszystko z 2500 szt. Tymczasem u nas zostal az 5 palet (300 sztuk)! :lol:

A Domusa prosze aby przeliczyl stal na stropy i wience, nadproza i poprawil zestawienie przesylane wraz z projektem. Stali 12 zabraklo mi 20 pretow, a za to pretow 6 lezy u mnie cala sterta. Pewnie pomylili gdzies 6 z 12.