Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

BeaWroc- ja tez zastanawial sie dosc dlugo nad MIXem :) ale garaz na dwa stanowsika jakos bardziej do mnie przemowil i wtedy pokoj nad garazem ktory ma byc nasza sypialnia jest wiekszy. Nie mam przekonania co do tej zmiany kuchni, wydaje mi sie ze tam gdzie jest bedzie najlepiej, ale zalezy kto co lubi.Mam tak samo pomysl na lazienke i pralnie w pom. 7 i 8 :) a i u nas likwidacja WC i powiekszenie wiatrolapu. No i jestem za tym zeby zlikwidowac wykusz z tylu domu i zrobic porzadne , duze okno balkonowe-wyjscie na taras, bo te male drzwi balkonowe z boku kompletnie mi sie nie widzą. Tak ma zrobione Radovan :) zdjecia powyzej, tez zrezygnowal z tylnego wykuszu. Lukarny to tez kwestia gustu, moga wygladac korzystnie ale nie wiem czy nie bedzie ich juz za duzo jesli sa juz dwie :) u nas na poddaszu w miejscu pom.3 i 4 (dwie lazienki) ma byc jedna duza lazienka... Ach sie rozmarzylam , hihihi a my dopiero przymierzamy sie do zakupu projektu :)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyłączam sie z komplementami, śliczna Diuna i ślicznie pnie się w górę... Oj u nas jeszcze minie zanim bede mogła pochwalić się takimi fotkami :) POZDRAWIAM!

Aaaa kto buduje w okolicach zachodniopomorskiego, lubuskiego czy może w okolicach Poznania?? Mam nadzieje, że znajde jakiegoś Diunowicza bliżej Nas... bo jak narazie same okolice Warszawy albo śląska a to daleko od nas.

OluniaW jesli masz dobrego kierbuda to niech on Ci wyliczy stal.

My wg uwag swojego kierbuda daliśmy dużo więcej zbrojenia niż było to w projekcie.

Z tego co zauwazyliśmy Domusowi obliczenia w materiałach (także w stali) mocno nie wyszły - także najlepiej jest znaleźć fachowca, który Ci to powylicza odpowiednio do Twojej budowy.

Jeśli np kierbud będzie dobry i zrobi Wam badanie gruntu przed wylaniem chudziaka to może się okazać, że będziecie potrzebowali dodatkowego zbrojenia.

Witam wszystkich:) chciałam podzielić się wspaniałą nowiną a mianowicie zamówiliśmy dziś projekt!:) w środę, a najpóźniej w czwartek będzie do odbioru:)) jak już pisałam będzie to Diuna II, oczywiście ze zmianami m.in. podpiwniczenie, powiększenie wiatrołapu o pom 9/1, i likwidacja spiżarni na rzecz większej kuchni:)

pozdrawiam:)

ps. piękne te fotki:)

na zyczenie widok z garazu na schody 8) Po prawej stronie przyszla lazienka

http://images31.fotosik.pl/217/f2fbf843a6dc8a1am.jpg

A to juz gora i przejscie z pomieszczenia z wyzszej czesci do pomieszczenia nizszego. W tym nizszym pomieszczeniu nie ma zbyt wiele mniejsca i zastanawiam sie czy nie przerobic tego - byc moze zamurowac widoczny otwor i zrobic wejscie do tego pomieszczenia z hollu - mialo by sluzyc jako garderoba.

http://images33.fotosik.pl/218/48d6c7d4b605be02m.jpg

kidu , dzieki za zdjecia. czyli rozumiem ze bedziesz miał łazienke na dole obniżona o dwa stopnie ? jesli tak , to powiedz czy zmiescisz sie z drzwiami i schodami w tym małym korytarzu gdzie bedą drzwi do garażu do łazienki i czy bedziesz dawał drzwi oddzielające salon od drzwi garażowych.

pozdrawiam

Witam Wszystkich :D

Kidu, czy ta widoczna na pierwszym planie ścianka musi być tak dużo wymurowana czy można zrobić większe przejście do tego niższego pomieszczenia :-?

Chciałam tam zrobic pokoik dla mojego bzdziocha ale jak to drugie pomieszczenie takie cuś , to już sama nie wiem,chociaż biurko tam wejdzie w przyszłości ?