Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

kabel elektryczny będziemy wprowadzać od strony garażu, bo gdzieś na wprost będzie skrzynka z zakładu elektrycznego. Rozdzielenie będą trzy w garażu, wiatrołapie i na piętrze ( mąż mi podpowiada)

Co do krokwi, to mój cieśla mówił o jakimś zwiększeniu, ale do końca nie wiem, wydawało mi się, że mają być grubsze, ale nie wiem czy krokwie.

Co do krokwi, to mój cieśla mówił o jakimś zwiększeniu, ale do końca nie wiem, wydawało mi się, że mają być grubsze, ale nie wiem czy krokwie.

Znajomy mi podpowiada żeby zmienic wysokośc z 18 cm na 20 cm i wtedy dac wełne 20 cm i 5 cm. Przy grubości 18 cm pasuje 15 cm wełna i zostaje 3 cm luzu. Mozna zrobic zeby wełna bezposrednio przylegała do folii jezeli folia jest wysokoparoprzepuszczalna.

Mariola6 dzięki za odp Czy wode tez wprowadziliscie do garazu z tej samej strony?

Czy te dwie instalcje nie będa sobie wzajemnie wchodzic w paradę?

Czy wodę macie wprowadzona pod ława fundamentową?

Sory za tyle pytań ale własnie musimy zdecydowac jak ten temat zrealizować

Gratuluje postepow w budowie - to co widac mozna juz prawie nazwac domem :)

U nas dopiero zarysy domu - szalunki na ławy[/b]

Cześć i dzieki za gratulacje Dorota B. Też cieszymy sie z tych postępów.

U nas woda też z tej samej strony i idzie pod ławami. Widać to na poscie z 12.10.2007r. Pamiętajcie o zabezpieczeniu rury wodnej osłoną. Instalacje idą w osobnych wykopach. Woda i kanalizacja bliżej domu od strony garazu.

Jask masz potrzebę, to pytaj, na ile umiem to odpowiem.

http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html

Cześć Głowac,

dzięki, Twoja też niedługo pięknie wyrośnie. A co do moich rynien, to szef ekipy ciesielsko-dekarskiej powiedział, że nie kładzie innych niż tytanowe lub miedziane, a że dachówka ciemy brąz ( co nie za bardzo widać na zdjęciu), podbitka jasny dąb malowany na sośnie, to nie mogły być rynny w kolorze srebrnym, więc są miedziane.

:)