Dorota B. 17.05.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Glowac dzieki za odpowiedz ale nadal mam wątpliwosci jak połozyć tynk na scianie po ktorej jest połozona folia Rozważaliscie ten problem? Prosze napiszcie jak to jest z wysokoscą kalenicy przy podniesieniu ścianki kolankowejpozdrawian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.05.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Nasz wstępna wizja kuchni jest u nas w dzienniku - zapraszam. Niestety na budowie okazało się, że ta ścianka w kuchni granicząca z holem wcale nie ma 60cm głębokości i nie wiem czy da radę zrobić na niej pełna zabudowę tak jak planowałam? Mamy też problem z górną łazienką, w której jest słup Postanowiliśmy, że do tych dwóch pomieszczeń ewentualnie kominka weźmiemy jednak sprawdzonego architekta wnętrz. Mam już namiar na jedną kobietę i zamierzam się z nią skonsultować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 18.05.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Niestety na budowie okazało się, że ta ścianka w kuchni granicząca z holem wcale nie ma 60cm głębokości i nie wiem czy da radę zrobić na niej pełna zabudowę tak jak planowałam? glowac tą ściankę zawsze możesz wydłużyć - nie będzie problemem dobudować kilka cm ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 18.05.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 aga100 powiedz jak to u Ciebie jest z ta scianką kolankową? plisssMariola6 moze Ty też cos podpowiesz?Za parę dni musimy podjac decyzję a nie wiemy jak daleko pójść ze zmianami tzn czy podnosić tez kalenicę czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 18.05.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Dorota,u nas ścianka kolankowa jest podniesiona o dwie cegły Porothermu, czyli 50 cm. Szef murarzy mówił, że trzeba podnieść, bo pokój będzie wyższy, czyli bardziej dostępny pod skosami. Natomiast cieśla narzekał, bo musiał przerobić konstrukcję, bo kąt nachylenia dachu się zminił, ale dach nie wygląda żle. Jeszcze nie jest skończony bo czekam na solary, jak skończą ( m0że jutro), to wkleję zdjęcie. http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 18.05.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Mariola dzieki za szybka odpowiedz Nasz wykonawca namawia nas abu razem ze scianka kolankowa podniesc też kalenicę Może Radowan sie odezwie i powie jak jest u niego Mariala Tez chcemy montowac solary więc z ciekawoscia podejrzymy jak to u Ciebie wyszło. Agaa100 -cofam pytanie . Przeciez u Ciebie ścianka kolankowa jest jak w projekcie Pomyliłam galerie ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 18.05.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Może Radowan sie odezwie i powie jak jest u niego Wezwany do odpowiedzi - melduję się!!! Najważniejsze rzeczy: przy podwyższeniu ścianki kolankowej cały dach poszedł do góry o ok. 50-60 cm. Kąt nachylenia dachu bez zmian. Krokwie wydłużone o ok. 20-25 cm. Więcej informacji przesłałem Ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 18.05.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Dzieki Radovan Odp masz na priva pzdr Dorota i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 18.05.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 agaa100ściankę od salonu można powiększyć - a i owszem, ale nie o to chodziściana przy wykuszu ma 45 cm chyba do okna 60 więc trudno będzi etam dać taką zabudowę w którą da się wepchnąć jakiś np piekranika tą stronę ściany chodzi.można pociągnąć zabudowę do samego okna - ale to będzie dziwnie wyglądało po prostu - bo wykusz zniknie w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 19.05.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 glowac ok, teraz załapałam o którą ścianę chodzi u nas wyszła nieco głębsza wnęka... facet od mebli zaproponował takie zaokrąglone zakończenie mebli po stronie od okna, więc powinno być ok. A biorąc pod uwagę zmianę położenia drzwi do spiżarni w wykuszu szykuje się nam miejsce na stół !!! tak jak zawsze chcielismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 19.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Dorota nie ma mozliwosci , po podniesieniu sciany kolankowej , aby nie zmienic kąta nachylenia i uniknąc podwyższenia kalenicy. to jest automatycznie. jesli by miała zostac na tej samej wysokosci to mocno by sie zmienił kąt . tak ze podnosząc o np. 60 cm. o tyle okolo musi sie podniesc kalenica. glowac , mysle ze przeoczyłas wprowadzając zmiane w swoim projekcie pewną zecz. poszerzając salon , wydłużyłas sciane w obrębie spizarki. mój kierbud wprowadził dwie zmiany . kolo spizarki i własnie miedzy wejsciem a wykuszem , o 30 cm. tam sie poszezyla scianka. ja zostawiam krokwie z 50cm. zapasem. zobaczymy ile z tego utniemy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.05.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 zgadza się - to gdzieś umknęło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Dorota B.izolacja pionowa na uskoku fundamentów: - folia - np dać siatkę na nią.- dysperbitem i na to tynk, a wcześniej gąbkę dyletacyjną tak czy siak trzeba coś dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 20.05.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dzieki Glowac za rady Pokrywaja sie one z tym co mówi kierbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie_jl 20.05.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 witam czy ktoś z okolic Wrocławia mógłby pokazać nam domek DIUNA ( nawet tylko od zewnątrz ) , bo z żoną jesteśmy prawie zdecydowani brakuje tylko przysłowiowej kropki nad i Proszę o kontakt przez PW Pozdrawiam Charlie_jl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 23.05.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mariola6 - podejrzelismy w Twoimi albumie juz zamontowane solary. Moze napiszesz cos więcej - jakiej firmy za ile i jak to od środka wyglada tzn od wewnetrznej strony dachu? U nas przestój - budowlańcy przeskoczyli na inna budowę - czekamy na ich powrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 23.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Dorota B. Jeżeli chodzi o solary, to wzięliśmy dwa i mają ogrzewać wodę dla 4 osób. O solarach trzeba już mysleć, gdy szykujecie się do dachu, bo najlepiej jest gdy dekarze zakładają w trakcie montazu dachówek, bo później trzeba rozbierać dach. Nie wiem jakiej firmy wybraliśmy, bo generalnie wybierał szef od tych spraw, ale za 2 szt. plus zbiornik 300 l oraz osprzęt kosztował nas 7700,00 ( cena negocjowana, promocyjna i co tylko mozna było). Koszt montażu 3.000 zł. Sąsiad ma podobne, to kilka dni temu przy wiosennym słonku miał na piecu 72 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.05.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mariola6 mam dwa pytanka - jaki kolor elewacji będziecie mieć ? Jak wygląda instalacja do solarów od środka - my kiedyś też fundniemy sobie coś takiego, na razie chcemy tylko wyprowadzić wewnątrz domu rurki do kotłowni - jak to wygląda u was ? glowac gratuluję postępów !!! muszę przyznać, że oryginalne zabiegowe schody wyglądają fajnie - sprawdzcie czy są wygodne i dajcie znać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.05.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 biegamy po zaszalowanych - więc trudno coś powiedzieć damy znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 24.05.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Aga100,instalacja jeszcze nie jest położona tylko solary załozone na dachu. Elewacja miała być oliwkowa, ale nie wiem czy nie pozostanie jasna miodowa. Musielismy na szybko ją wybrać bo malowali lukarny z boku i ścianę elewacyjną między dużym dachem a małym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts