Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć! Właśnie dołączyliśmy do formum,bo mamy juz zakupiony projekt Diuna III i może w sierpniu uda się zacząć budowę. Mam pytanie czy jest może ktoś w Forumowiczów twórcą takiej Diuny w szeroko pojetych okolicach Lublina, tzn. w promieniu 150 km?

I drugie pytanie ile zajęło Wam uzyskanie pozwolenia na budowę, tzn, chodzi mi o cały ten proces juz po otrzymaniu decyzji o warunkach zabudowy, a przed tymi wszystkimi uzgodnieniami co do pradu, gazu itp.?

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten czas z papierkami jest przerażający. Mamy właśnie fajną ekipę która jest gotowa zaczac w sierpniu,ale do tego czasu na pewno nie zdobedziemy pozwolenia na budowę i troche mamy problem.

Zauważyłam że głównie stawiacie z prothermu lub innej ceramiki, my zastanawialiśmy się na Ytongiem, ale chcieliśmy bloczki 42 cm, ale to już duży koszt. Możecie napisac ile kosztowały Was Wasze materiały na fundamenty i ściany? Oraz czy macie jakies miejsca gdzie są konkurencyjnie niskie ceny materiałów do tego etapu budowy?

Z góry dziękuję :)

nyno super.

a co reszta Diunowiczow porabia.cos zdjec nie widac.......

ja moze dzis na maila dostane fotki.maz juz zaklada krokwie na balkonowych wypustkach.jednak aby kat dachu byl prawidlowy musial podwyzszyc scianke kolankowa o 13 cm.wyszlo wtedy idealnie.

w przyszlym tygodniu pokryje folia i olaci.dachowke zalozymy we wrzesniu.teraz musi wracac do nas i do pracy.

pozdrawiamy:)

glowac supper.fajnie ten salon wyglada.roznica jest widoczna.zdecydowanie na korzysc.schody extra.kurcze a to zbrojenie takie fes ze hoho.serio potrzebne??

fajne ujecie kuchni.wlasnie mysle tez nad ustawieniem stolu wykuszu.ale takiego malego.tylko ze raczej to nie wypali bo ja mam odbicie lustrzane i skrytke, moze cos wymysle.na razie podziwiam wasze postepy.

pieknie :D

Aga

wg kierbuda potrzebne, bo adaptująca projekt architektka za pomocą kilku kresek przesuneła budynek o 1,2 m - do 6 metró belki stropowej.

nie zweryfikowała obciążenia i na wykresach w :Lustrze" widać że tam jest bardzo duze obciążenie.

miałęm do wy boru - stal - podówjny ceownik, heb200, albo drewno - ale 40 cm wysokości belki....

problem w tym że tak długiego heba ręcznie nie da się wsadzić na górę, a drewno by wystawało z sufitu w pokojach....

tak czy siak, złożę skargę na adaptujących z wawy w Domusie.