Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jeszcze raz dzięki za projekty i zdjęcia - bardzo mi pomogły przeliczyć schody jeszcze raz.

jak widać na zdjęciach z zalewania chudziaka musiałem określić miejsce zalania "poduchy" pod początek schodów i wyprowadzenia z niej zbrojenia.

samo wykonanie schodów poczeka aż staną ściany i zalejemy strop.

http://picasaweb.google.com/domteczowa/08080708Chudziak

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga myślę, że wszyscy są bardzo zabiegani - szczególnie mężczyźni :)

Praca, dom, budowa, dom, budowa, składy budowlane i tak całą dobę :roll:

Zaczyna się u wielu etap prac w środku budynków a to jest strasznie absorbujące.

Ja z racji swojego błogosławionego stanu cierpię wręcz na brak zajęć co widać w naszym dzienniku :lol:

Trudno o nowe zdjęcia, rozprowadznie hydrauliki, elektryki chyba nikogo nie interesuje, tynki tez są mało efektowne.

Póki co mogę służyć wizualizacją kuchni i pracuję nad łazienkami :p

Projekt Diuna 3 odkryłam w niedzielę, 3 dni temu. I już się zdecydowałam. Przeszukałam setki projektów, a ten jedyny spełnia wszystkie moje potrzeby po kosmetycznych poprawkach.

Leon dziś rozmawiałam z panią architekt z Domusa i powiedziała, że są możliwe zmiany zarówno na poddaszu jak i na parterze tyle, że to kosztuje u nich 1500 zł netto.

Ja będę zmieniać na parterze wc, które przejdzie do pomieszczenia 8 a przez to zyskam większy wiatrołap - bardzo praktyczny. Pomieszczenie 7 będzie miało drzwi na zewnatrz i maleńki wucecik z umywalką.

Na poddaszu pokój 7 nad garażem będzie moją sypialnią (ścianka kolankowa 119 , a w pokojach 3 i 4 tylko 77 cm) część pokoju 5 na tej niższej części będzie pralnią, pokój 5 łazienką a pomieszczenie nr 6 garderobą. Wszystkie te zmiany są łatwe do zastosowania, bo nie naruszają konstrukcji. Na Bartyckiej te zmiany kosztują 770 zł netto, prawie połowę mniej.

Witam, czy możesz podzielić się z jaką firmą na Bartyckiej rozmawiałaś o zmianach w projekcie. Ja jestem umówiony z A-Z Projekt : kupujemy "Diuna"

Mam pytanie do tych Diunowiczow, ktorzy koncza lub tych ktorzy maja wiecej pojecia o budownictwie niz ja - jak powinno wygladac modelowe obrobienie balkonikow nad wykuszami?

Prosze napiszcie co w jakiej kolejnosci powinno sie robic. To podobno bardzo wazne aby pozniej nie przeciekalo, nie bylo mostku cieplnego?

Olunia W,

tak jak pisałam wczesniej zrobiliśmy zmianę i nasz dolna łazienka jest na poziomie pozostałych pomieszczeń na parterze oprócz garażu i kotłowni, które są niżej i schody są do garażu a nie łazienki. Można to zobaczyć na naszych początkowych zdjęciach np z wylania zera lub murowania fundamentów.