Mr.T 08.08.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 jeszcze raz dzięki za projekty i zdjęcia - bardzo mi pomogły przeliczyć schody jeszcze raz. jak widać na zdjęciach z zalewania chudziaka musiałem określić miejsce zalania "poduchy" pod początek schodów i wyprowadzenia z niej zbrojenia. samo wykonanie schodów poczeka aż staną ściany i zalejemy strop. http://picasaweb.google.com/domteczowa/08080708Chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 mam prosbe moze ktos z diunowiczow wklei wnetrza domku, mysle szczegolnie o tych ,ktorzy juz sa na etapie wykonczeniowki. w ogole jakos cicho w naszym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.08.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Aga myślę, że wszyscy są bardzo zabiegani - szczególnie mężczyźni Praca, dom, budowa, dom, budowa, składy budowlane i tak całą dobę Zaczyna się u wielu etap prac w środku budynków a to jest strasznie absorbujące. Ja z racji swojego błogosławionego stanu cierpię wręcz na brak zajęć co widać w naszym dzienniku Trudno o nowe zdjęcia, rozprowadznie hydrauliki, elektryki chyba nikogo nie interesuje, tynki tez są mało efektowne. Póki co mogę służyć wizualizacją kuchni i pracuję nad łazienkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanke 14.08.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Projekt Diuna 3 odkryłam w niedzielę, 3 dni temu. I już się zdecydowałam. Przeszukałam setki projektów, a ten jedyny spełnia wszystkie moje potrzeby po kosmetycznych poprawkach. Leon dziś rozmawiałam z panią architekt z Domusa i powiedziała, że są możliwe zmiany zarówno na poddaszu jak i na parterze tyle, że to kosztuje u nich 1500 zł netto. Ja będę zmieniać na parterze wc, które przejdzie do pomieszczenia 8 a przez to zyskam większy wiatrołap - bardzo praktyczny. Pomieszczenie 7 będzie miało drzwi na zewnatrz i maleńki wucecik z umywalką. Na poddaszu pokój 7 nad garażem będzie moją sypialnią (ścianka kolankowa 119 , a w pokojach 3 i 4 tylko 77 cm) część pokoju 5 na tej niższej części będzie pralnią, pokój 5 łazienką a pomieszczenie nr 6 garderobą. Wszystkie te zmiany są łatwe do zastosowania, bo nie naruszają konstrukcji. Na Bartyckiej te zmiany kosztują 770 zł netto, prawie połowę mniej. Witam, czy możesz podzielić się z jaką firmą na Bartyckiej rozmawiałaś o zmianach w projekcie. Ja jestem umówiony z A-Z Projekt : kupujemy "Diuna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 15.08.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 czy ktoś może mi powiedzieć ile z materiałem zapłaciliście za wylewkę posadzki dół i góra. I ile zapłaciliście za ocieplenie poddasza wełna lub styropian plus robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanke 16.08.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Witam, my dopiero kupujemy Diune. Obejrzałem Twoje fotosy - robi wrażenie . Czy na zmianę schodów z drewnianych na betonowe potrzebne są zmiany w projekcie czy wystarczy, że załatwi to kierbud? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 17.08.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Mariola6, ja za wylewki placilem 35 PLN/m2 - z materialem lecz bez styropianu i folii (dodatkowe koszty ok 2000 PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 18.08.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 KIDU strasznie mało zapłaciłeś za styropian i folię - u nas to będzie około 3000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 18.08.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Dzięki KIDU i Agaa100,wiem teraz w jakich zakresach sie poruszać.U mnie strasznie długo ciągnie się tynkowanie i związany z tym bałagan. Dlatego na razie nie ma zdjęć. Dzisiaj dodatkowo wszedł człowiek od różnych instalacji - wod.kanal., wody, centralnego, solarów - kpl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 19.08.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 JJanke - sory, ale zapomniałam Ci odpisać. Zmianę schodów może zapisać kierownik budowy w dzienniku. Najlepiej też żeby zobaczył zbrojenie przed zalaniem, bo te nasze schody to sie ledwie mieszczą.http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 20.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Mam pytanie do tych Diunowiczow, ktorzy koncza lub tych ktorzy maja wiecej pojecia o budownictwie niz ja - jak powinno wygladac modelowe obrobienie balkonikow nad wykuszami?Prosze napiszcie co w jakiej kolejnosci powinno sie robic. To podobno bardzo wazne aby pozniej nie przeciekalo, nie bylo mostku cieplnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.08.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Pomalutku Diuna nam pięknieje - pojawiła się dachówkeczka:http://www.empikfoto.pl/albumy26/115019/667158/previews/19708619_dach.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy26/115019/667158/previews/19708706_dach1.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy26/115019/667158/previews/19708707_dach2.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy26/115019/667158/previews/19708709_dach4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 23.08.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Super Glowac, wyjątkowa ta Twoja Diuna i coraz piękniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanke 23.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Chcemy podziękować KIDU za możliwość obejrzenia budowanej diuny. Robi wrażenie - super domek, kilka fajnych wprowadzonych zmian i bardzo sympatyczny właściciel pozdrawiamy Jola/Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 24.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Witam mam pytanko, jak poradziliście sobie z różnicą poziomów w dolnej łazience? czy macie schodki z korytarza do łazienki, czy schodki w łazience? czy stawialiście ściankę tą dodatkową pomiędzy garażem a domem (ta koło schodów)?? dzięki z góry za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 25.08.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 U nas schody wyszły w garażu, bo od razu przy wylewaniu stanu zerowego przesunęliśmy ten uskok. Na razie nie robimy ścianki dodatkowej między domem a garażem, zostawiamy tylko drzwi garażowe, zobaczymy na ile to sie sprawdzi, jeżeli będzie żle do dostawimy wewnętrz lekką konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 25.08.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Mariola6 ale łazienka jest na tym samym poziomie co garaż więc albo podnosicie dach albo schody są w łazience?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tintinek 25.08.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam, mam pytanie do tych z budowali diune II z porothermu 25 z podwyższoną scianką kolankową. Czy liczyliscie ile m3 lub kwadratowych potrzeba styropianu na ocieplenie zewnętrzne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 26.08.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Olunia W,tak jak pisałam wczesniej zrobiliśmy zmianę i nasz dolna łazienka jest na poziomie pozostałych pomieszczeń na parterze oprócz garażu i kotłowni, które są niżej i schody są do garażu a nie łazienki. Można to zobaczyć na naszych początkowych zdjęciach np z wylania zera lub murowania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 26.08.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Mariola6 ja rozumiem, my też zrobiliśmy na tym samym poziomie co reszta domu, ale wtedy łazienka ma wysokość około 2,20 czy tak właśnie zostawiliście?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts