balba 10.07.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 (edytowane) Widzieliście ten domek?http://domus.wroc.pl/projekt/diuna-iiirzut idealny.... i wygląd też niezły a prosty.Szukam realizacji tego domku. Odezwijcie się budowniczowie Diuny !!! Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez balba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 29.07.2006 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja właśnie jestem w trakcie realizacji Diuna 3, ale narazie fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7leon7 06.08.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam Cię rafal911.Ja również jestem prawie na 100% zdecydowana na zakup projektu Diuna III. Jeżeli możesz, to napisz do mnie, czy wprowadzałeś w nim jakieś mzmiany. Byłaby to dla mnie bardzo cenna wskazówka. Osobiście zastanawiam się, czy jest możliwość zamiany poddasza na Diunę I. W tej kwestii będę się kontaktowała w dniu jutrzejszym z pracownikami biura projektowego. Czy może ktoś z terenu woj.kujawsko-pomorskiego lub sąsiednich jest w trakcie realizacji tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 09.08.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Projekt Diuna 3 odkryłam w niedzielę, 3 dni temu. I już się zdecydowałam. Przeszukałam setki projektów, a ten jedyny spełnia wszystkie moje potrzeby po kosmetycznych poprawkach. Leon dziś rozmawiałam z panią architekt z Domusa i powiedziała, że są możliwe zmiany zarówno na poddaszu jak i na parterze tyle, że to kosztuje u nich 1500 zł netto.Ja będę zmieniać na parterze wc, które przejdzie do pomieszczenia 8 a przez to zyskam większy wiatrołap - bardzo praktyczny. Pomieszczenie 7 będzie miało drzwi na zewnatrz i maleńki wucecik z umywalką.Na poddaszu pokój 7 nad garażem będzie moją sypialnią (ścianka kolankowa 119 , a w pokojach 3 i 4 tylko 77 cm) część pokoju 5 na tej niższej części będzie pralnią, pokój 5 łazienką a pomieszczenie nr 6 garderobą. Wszystkie te zmiany są łatwe do zastosowania, bo nie naruszają konstrukcji. Na Bartyckiej te zmiany kosztują 770 zł netto, prawie połowę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 12.08.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Rafal911 powiedz nam coś o swojej budowie, wszak jesteś prekursorem W jakiej technologii budujesz, jakie zamiany (i czy wogóle) zaprowadziłeś? Czy możesz wrzucić parę zdjęć swojego domu? Czy na tym etapie na którym obecnie jest Twoja budowa nie wyszły jakieś błędy? A do Wszystkich: czy widzieliście domek w naturze? Ach i jeszcze jedno: zmiany, o których pisałam powyżej nie wymagają pracy architekta na etapie adaptacji projektu, a tylko wpisu do dziennika budowy. Ktoś ze mnie chciał ściągnąć kasę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 30.08.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Pochwalę się: kupiłam DiunęIII w lustrzanym odbiciu. Kto dołączy? Zobaczcie jaki ten projekcik jest śliczny: http://img82.imageshack.us/img82/4215/domrenatkibk3.th.jpg O rety, czy ja sama z sobą bedę rozmawiać!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7leon7 30.08.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 No moje gratulacje Renatko. Ja stoję w miejscu. Oczekuję na decyzję o warunkach zabudowy. Jak ją tylko uzyskam i urbanista nie będzie miał żadnych przeciwskazań, to z całą pewnością również zakupię ten projekt. jestem w trakcie uzgodnień z biurem projektowym w związku ze zmianami, których chcę dokonać w projekcie. Renatko - jakich Ty zmian w końcu dokonałąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7leon7 30.08.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Ciekawi mnie na jakim etapie jest rafal911. Może zamieściłby kilka fotek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 31.08.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Och! ja już dawno prosiłam Rafała 911, aby coś o realizacji powiedział. Może boi się, że zwalimy mu się na budowę i dawaj oglądamy , a może poprostu jest bardzo zapracowany i na forum nie zagląda. Asiu (7leon7) ja wprowadzam zmiany takie jakie opisałam w poście z 9.08 powyżej. Zajrzyj tam proszę, a ponadto zmieniam technologię na silikaty ocieplane wełną lub styropianem 15 cm, w zależności od funduszy. Może jeszcze podniosę kalenicę o jakieś 30-50 cm, bo ścianka kolankowa na poddaszu w pokojach 3 i 4 jest "wysoka" na 77 cm W poniedziałek 4.09 jestem umówiona z projektantką więc zobaczę co z tych planowanych zmian się ostanie. Asiu a jakie zmiany Ty planujesz? Czy wiesz, że Diuna III ma powierzchnię całkowitą 245 m2 ? Nigdy bym się nie domyśliła gdyby nie to, że dokładny plan mam w ręce. Ten domek wydawał mi się taaaki malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7leon7 04.09.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Jestem zaskoczona wymiarami, które podajesz. Jak to mozliwe, że ze 132.94 m2, które podane są na stronie Domusa, wyszło Ci o ponad 100 metrów więcej. Mi z garażem i innymi "zakamarkami" wyszło około 174 m2.Odnośnie zmian, które planuję w moim projekcie, to górę biorę typową z Diuny I po małej kosmetyce. Ponadto chcę pozbyć się kotlowni z domu i cały czas waham się, czy wybudować w poblizu mały budynek gospodarczy, czy też część domu podpiwniczyć. Chociaż w przypadku tej drugiej opcji mam obawy, czy budynek nie straci na uroku zewnętrznym. Jakim systemem budujesz ten domek i czy szacowałaś wstępnie koszty?Kiedy palnujesz rozpoczęcie budowy? Ja marzę o wiośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 04.09.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam wszystkich Przepraszam wszystkich za oczekiwanie na odpowiedz ale faktycznie byłem zajęty niemało. Praca a po pracy na budowę do godz. min 22. A w przerwie miałem własny ślub.Chciałbym wszystkim odpowiedzieć ale nie wiem czy dam radę od razu. 7Leon7 Tak zrobiłem zmiany w postaci podpiwniczenia tylko miedzy dwiema ławami tam gdzie klatka schodowa i kotłownia .Efekt kotłownia na sam dół z okienkiem od strony ogrodu ( mozna wykorzystać na doświetlenie i wsyp np na węgiel ,drzewo+ spiżarka pod schodami np na winko. Jesli chodzi o poddasze to konstrukcyjnie nie różni sie od diuna 3 a zmiana wykorzystania i ustawienia pomieszczeń zrób na etapie wykonawczym i uzgodnionym z kierownikiem budowy, szkoda kasy na zmiany w projekcie. Acha i dołożyłem dwa kanały wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 04.09.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Zmieniam ściany na dwuwarstowe czyli ceramika Leier lub Wienerberger + ocieplenie prawdopodobnie wełna. Strop żelbetowy. Zakończyłem I etap czyli ławy + ściany fundamentowe. Rozprowadzenie kanalizacji . ZOstało strop nad piwnicą + schody. Ze względu na makabryczny wzrost cen materiałów budowlanych i konieczność zagęszczenia gruntu po zasypaniu wnęk zostawiam następne etapy budowy na wiosnę. Ale przez jesien chce zająć sie jeszcze wyrównaniem i uporządkowaniem działki i ogrodem , sadzenie drzew a właściwie dosadzanie co sie nieprzyjęło rozprowadzenie instalacji nawadniającej w działce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 04.09.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Jestem zaskoczona wymiarami, które podajesz. Jak to mozliwe, że ze 132.94 m2, które podane są na stronie Domusa, wyszło Ci o ponad 100 metrów więcej. Mi z garażem i innymi "zakamarkami" wyszło około 174 m2. To nie mnie wyszło tylko Domusowi. W tej chwili nie mam w ręce projektu, bo jest już u projektantki, ale jeśli możesz, to zerknij na początek-część opisową, gdzie podane są wszystkie powierzchnie (np. użytkowa, netto, zabudowy, dachu i właśnie całkowita) bez podziału na kondygnacje. Jakim systemem budujesz ten domek i czy szacowałaś wstępnie koszty? Kiedy palnujesz rozpoczęcie budowy? Ja marzę o wiośnie. To są najtrudniejsze pytania Nie szacowałam kosztów budowy, ponieważ nie wiem kiedy będę mogła rozpocząć budowę. Pozwolenie ważne jest 2 lata, a po choćby jednym wpisie do dziennika budowy kolejne 2 lata. Wstępnie policzyłam 2000zł za metr pow. użytkowej. Natomiast nie do końca przemyślałam jakim systemem będę budować - odległość 250 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 04.09.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Refal911 odpisałam e-mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 12.09.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Moge wstawić kilka zdjęć tylko nie wiem jak. Ten serwer który jest podany w opisie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 12.09.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Przesyłam kilka zdjęć http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebb54ca9063c7999.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e965641aa5c3cba.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b67a492ea83e5d33.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/981afa29e2d5c6fa.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8bb68785c7f6867c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75c5a5b92c47ca87.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74106d7420cf76b0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 12.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Rafał zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 14.09.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam serdecznie ! Projekt Diuna III odkryłam wczoraj. Po przejrzeniu ogromnej ilości projektów, właśnie ten najbardziej odpowiada moim potrzebom i upodobaniom. W zasadzie jestem zdecydowana w 100% na zakup projektu. Z budową chcielibyśmy ruszyć na wiosnę 2007 r. - przed nami jeszcze kopanie studni Czy ktoś szacował już koszty wybudowania stanu surowego zamknietego domu wg tego projektu? Bardzo proszę o kontakt budujących Diuna III z Domusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 14.09.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja narazie jestem na etapie fundamentów tzn. wykopy, szalunk, zbrojenie, beton, sciany fundamentowe, podpiwniczenie miedzy osią C i D , izolacje termiczne + przeciwwilgociowe . zasypanie wnęk . plus papiery :Projekt KosztorysMapa projektowaAdaptacja ProjektuGeodeta Zamknąłem sie w kwocie 21 000zł Chcę a wzasadzie muszę zamknąć stan surowy w 80 000 - 90 000. Tylko jest znak zapytania jak ceny materiałów poszybują bo na razie to jest dziki zachód. ALe zobaczymy w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 14.09.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam kolejną miłośniczkę Diuny III Beasza widzę, że podobnie zareagowałaś na Diunę jak ja. Ogromnie się cieszę, że następna osoba będzie budowała ten śliczny i funkcjonalny domek. Nie możesz wywiercić studni, musisz ją kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts