kasiasikorka 17.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 hej Rafal911 Mam pytanko, czy wprowadziles jakies zmiany do projektu? Jesli tak to prosze napisz jakie Zastanawiam sie nad podniesieniem o jakies 2 pustaki stryszku tak zeby powstal tam ladny pokoik oraz o poszerzeniu garazu... no ale wszystko przede mna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 17.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam serdecznie wszystkich sympatyków Diuny Również nosze się z zamiarem kupna tego projektu - jestem z okolic Kielc więc może coś podpatrzę u Rafała (o ile nie będzie miał nic przeciwko temu). Po analizie projektu i Waszych wypowiedzi postanawiam zrobić trochę przeróbek: na parterze przenieść wc (9) do pomieszczenia 8 tym samym zyskując duży wiatrołap , połączyć (11) z (7) robiąc tam kotłownię i przy okazji likwidując jedno okno , zlikwidować wykusz w pomieszczeniu (3) zamiast niego wstawić duże okno pozostawiając balkon nad nim , na poddaszu przenieść łazienkę (5) do (6) tym samym uzyskując łatwiejsze poprowadzenie kanalizacji miedzy łazienkami na górze i na dole , w miejscu pomieszczenia (6) zrobić stryszek , zlikwidować po jednym oknie połaciowym w pomieszczeniach 6 i 5 , w pomieszczeniu 7 zrobić ładny pokój likwidując okna połaciowe a zamiast dwóch malutkich okienek na ścianie bocznej zrobić jedno duże ustawiając je w linii z dwoma małymi w garażu... ufff to chyba tyle - mam nadzieję że uda się to wszystko pozmieniać bez większych przeszkód Teraz tylko pozałatwiać papierkowe sprawy i do roboty ... eeech chciało by się żeby to tak szybko poszło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 18.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Zmiany w projekcie: 1. podpiwniczenie miedzy 2 ławami tymi gdzie jest kotłownia2. Zmiana budulca scian na Thermopor PW 30 + 12 steropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 21.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Własnie kupiliśmy z mężem projekt Diuny III i mamy nadzieję wspólnie z Wami wymieniac sie doświadczeniami zdobytymi w trakcie budowy. Oby ten wątek nie upadł i trwał jeszcze co najmniej 2 lata bo wtedy planujemy zakończyć.Pozdrawiamy wszystkich sympatytków i budowniczych Diuny i zyczymy wielu przyjemnosci i satysfakcji podczas budowy w tych trudnych obecnie dla inwestora czasach ( chodzi o ceny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 22.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jak miło, że budowniczych Diuny jest coraz więcej więc jest szansa Dorotko, że wątek ten nie upadnie tak szybko. Novy0 widzę, że dużo zmian wprowadzasz identycznych jak moje. Nanosisz je w projekcie, czy zmiany wpiszesz już bezpośrednio podczas budowy do dziennika? Rafał pochwal się gdy zalejesz parter. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 22.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Renatko jak na razie to są moje tylko luźne przemyślenia z dostosowania tego projektu do własnych potrzeb. Najpierw muszę porozmawiać z człowiekiem który będzie dostosowywał projekt i podpytać co należy zmienić w projekcie a co można pozmieniać podczas budowy. Wybieram się w najbliższym czasie do Rafała więc może jeszcze coś pozmieniam . Póki co jestem na etapie papierkologii. Z niepokojem również śledzę wzrost cen .. jak dalej wszystko będzie drożeć w takim tempie to sobie postawię ale namiot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 22.03.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Novy0 ja też śledzę wzrost cen z niepokojem. Mam tylko nadzieję, że wkrótce otworzymy się bardziej na rynki wschodnie i spadnie cena usług i materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo73 27.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Wszystkich chciałbym dołączyć do grupy entuzjastów Diunki III, jestem na etapie zakupu działki, projekt wybrany wśród dziesiątków katalogów, stron http://www... i najbardziej spodobała się Diunka.. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo73 27.03.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Dzięki Renatka ściągnąłęm sobie wczoraj ustawę kredyt biorę we frankach, także nic z tego, a tak w ogole to dużo szumu o nic. Czy ktoś z budującyh będzie się budował w okolicach Legnicy a może chociaż na dolnym śląsku. Dostałem super namiar na hurtownie w Świdnicy rozmawiłem już z przedstawicielem dorze radzi i nie chce zedrzeć skóry. Pozdrawiam Witaj kris100 jesteśmy z Legnicy, mamy zamiar budować Diunę III w Spalonej!!! Pozdrawiamy milosników Diuny Witam, jestem tutaj nowy, ale jestem pod wrażeniem liczby osób którym podoba się DIUNA , ja z dziewczyną również jesteśmy pod wrażeniem Diunki i planujemy budowę w .... jeśli uda nam sie kupić działkę to w Szczytnikach obok Spalonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 27.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witaj bolo73, my jesteśmy na etapie zmian w projekcie i jeżeli się wszystko uda to za jakieś 3/4 tygodnie wystąpimy o pozwolenie na budowę. Tobie życzymy powodzenia w poszukiwaniu wymarzonej działki. Z doświadczenia wiemy, że jesli się chce to wszystko można!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo73 28.03.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witajcie GiT zazdroszczę Wam, że macie juz kupioną działkę, my od stycznia "kopiemy sie" z gościem z którym juz trzy razu umawialiśmy się do notariusza. Gdyby nie podobała nam sie działka to byśmy gościa odpuścili już. A może masz jakiś namiar na kogoś kto chciałby w okolicach Spalonej sprzedać działkę? A propos zmian w projekcie, podpowiesz co chcecie zmienić i jakie są z tym związane koszty? Pozdrawiam miłośników Diuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 28.03.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam, Bolo73 jak chcesz to zobacz na http://www.complex.legnica.pl, dodatkowo jak wjeżdżasz do spalonej, skręcasz w pierwszą uliczkę w prawo i do końca ul. Cisową - jest tam tablica z telefonem. Co do zmian w projekcie to mam kilka i musze je skonsultować z architektem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 28.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam, Dzisiaj wylali mi ławy, teraz to już coś widać. Budowa ruszyła na Maksa, całkiem spory domek z tej diuny.Pozdrawiam wszystkich budowniczych oraz miłośników diuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 28.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Gratulacje kris100 i życzę powodzenia w dalszych pracach. Mam zapytanie czy można do Ciebie przyjechać i zobaczyć jak to wygląda? Jak tak do daj znać na adres: [email protected] Pozdrawiam wszystkich miłśników DIUNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo73 29.03.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Hejka, kris100 gdzie konkretnie budujesz się ? Pozdrowionka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 29.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 CZESC BOLO73 BUDUJĘ SIE W KŁEBANOWICACH NIE DALEKO KOSKOWIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 29.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam ponownie wszystkich budowniczych Diuny Jak miło, że wątek o Diunie żyje i zapowiada się, że miłośników tego domu będzie coraz więcej. Niedawno kupiliśmy projekt, a teraz zabieramy się za adaptację projektu i chciałabym podzielić się z Wami zmianami jakie chcemy wprowadzić w domku, w którym mieszkać będziemy my(tzn. ja i mąż) z dwójką dzieci. Najpoważniejsza zmiana to poszerzenie garażu o ok. 1 m (zgoda pracowni) Parter: - pomieszczenie nr 8 zamieniamy na garderobę do której wchodzić się będzie z pokoju nr 6, w ten sposób mamy naszą sypialnię z łazienką i garderobą na wyłączność. - piec z pom. 8 przeniesiony do pom. 11 - likwidacja narożnego okna w salonie, myślimy o poszerzeniu okna na wprost wejscia do salonu Piętro: - strych (pom. 7) zamiana na pokój - pomieszczenie nr 5 zostanie rozdzielone. Większa część przeznaczona na łazienkę (likwidacja jednego okna połaciowego), natomiast w mniejszej urządzimy wymarzoną przez rodzinkę małą saunę - pom. nr 6 przeznaczamy na garderobę (likwidacja jednego okna) To wszystko z poważniejszych zmian. Ciekawi jesteśmy Waszych uwag, zawsze lepiej wiedzieć wszystkie za i przeciw przed podjęciem ostatecznej decyzji. A i mam jeszcze jedno pytanko, czy ktoś z Was buduje Diunę w okolicy Trójmiasta. Byłoby nam raźniej tu na Pomorzu Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo73 03.04.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witajcie miłośnicy DIUNY III, mam prośbę do legniczan lub znających tę okolicę, poszukuję działki w okolicach Kunic, Ziemnic, Szczytnik, Golanki .... Nie mam gdzie postawić Diunki Pozdrawiam All Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 06.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam wszystkich miłośników Diuny i mam prośbę?Czy ktoś mógłby przedstawić rzeczywiste koszty budowy Diuny (ile materiały i robocizna) oraz szczegółowy wykaz materiałów potrzebnych do budowy.Prośba o przesłanie na mail: [email protected] Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim budującym!!! Git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 09.04.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Polecam zakupić kosztorys inwestorski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts