aga1401 30.09.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 u nas robione pod skosem.dwa kominy.450szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 01.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Cześć wszystkim Diunkowiczom,my niestety mamy trzy kominy, tak nam doradził dekarz i na wykończenie ich poszło 290 cegieł pełnych klinkieru, tylko na obmurowanie pustaków Schiedla. Aga 1410,obcnie mamy trzy ekipy na budowie. Kończą tynkarze ( gładzie gipsowe), druga ekipa robi ocieplenie i regipsy ( może do końca tygodnia skończą) trzecia ekipa to hydraulicy, którzy robią cenralne, piece, podłączają solary itp. Dzisiaj powiesili grzejniki w salonie. Dodatkowo mąż robi drenaż wokół budynku oraz kładzie po rządku luksfery w garażu. Jeszcze ja i moja mama zagospodarowujemy teren ( mamy nawiezioną ziemię ). Jak się zrobi zimno, będziemy wykańczać wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 01.10.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 http://images45.fotosik.pl/16/38a6814acdaabeea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 01.10.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 http://images45.fotosik.pl/16/38a6814acdaabeea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 02.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dzieki w sprawie klinkieru Nastepne pytanko do tych co kombinowali ze sciana kolankowa Czy wnosiliscie podniesienie sciany kolankowej do projektu no i jak przy odbiorze ( to pytanie do tych co juz sa po ) My podnosimy tylko o jedna cegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 02.10.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam ponownie po dłuższej przerwie:) Juz mamy ekipę do postawienia domku i dachu. Z ekipą budowlaną właśnie wczoraj podpisaliśmy umowę - płacimy 26 tys, co jak się okazało nie jest tak dużo. Kwity o pozwolenie na budowę juz leżą w urzędzie i czekają aż ktoś je klepnie, studnia wybita (musieliśmy kopać na 53 m), geodeta na wytyczanie domu już prawie umówiony, drzewa usunięte i ok. 15-go października startujemy z naszą Diuną. W tym roku, przynajmniej na razie jest taki plan, zrobimy sobie tylko fundamenty, tzn. stan 0, a później zobaczymy jaka będzie zima i moze uda się wczesną wiosną polecieć dalej w górę. Teraz zaczynamy powoli przeglądać kredyty hipoteczne, bo mamy już wycenione materiały prawie na stan surowy zamknięty i trochę będzie nam brakować, a reszta wykończenia to już w ogóle bajka. A tu kurczę tak zaczynają straszyć z tymi kredytami. Jeśli ma ktoś z Was kredyt hipoteczny i chciałby coś doradzić w tej kwestii to będę wdzięczna za każdą uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 u nas wszystkie zmiany wlacznie z podniesieniem scianki kolankowej tylko zatwierdza kierownik wpisem do dziennika. ciekawa jestem jak wygladaj diuny ktore juz ktos wykonczyl wewnatrz.na razie nikt nie chce sie pochwalic.szkoda mariola super.ale lubie takie zamieszanie.jesli nic nie zmieni planow to my taki sajgon planujemy wiosna maj-czerwiec a o kredycie tez czasem myslimy.zeby jaknajszybciej wykonczyc domek.ale boje sie.strasza bardzo.wejscie do strefy euro,sytuacja gospodarcza i inne tam. musimy poczytac.czekamy na rady od innych pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 02.10.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Teraz zaczynamy powoli przeglądać kredyty hipoteczne ... ... Jeśli ma ktoś z Was kredyt hipoteczny i chciałby coś doradzić w tej kwestii to będę wdzięczna za każdą uwagę moja uwaga jest taka żebyście nie zwlekali z kredytem. My z Pavulonem walczymy z bankami od czerwca. Wzięcie kredytu na budowę domu nie jest tak proste jak na zakup mieszkania od dewelopera. Potrzeba dużo więcej dokumentów, trzeba przedstawić kosztorys który zostanie zaakceptowany przez bank, wycena działki itp. Analizy bankowe nijak się mają do sytuacji na rynku szczególnie w okolicach Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.10.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 a jesli np. ktos juz zaczyna wykanczac dom i potzrebuje tylko na dokonczenie inwestycji ok. 100 tys to jaka rada??? jaki kredyt??? poradzicie cos??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 02.10.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 zdaję sobie sprawę, że na budowę domu jest znacznie trudniej z dostaniem kredytu. Dziś byliśmy w PKO BP i się dowiedzieliśmy jednej ciekawej rzeczy, że w związku z tym, że mój narzeczony jest jeszcze w wieku poborowym i nikt go nie przepisał do rezerwy to on jako kredytobiorca w ogóle odpada póki co, więc chyba będę musiała wziąć kredyt na spółkę z rodzicami,bo sama takiej zdolności nie mam A Wy w którym banku chcecie dostać kredyt i na jaką kwotę tak mniej więcej jeśli można wiedzieć? Co do apelu o zsdjęcia z wykończonych Diun to jestem jak najbardziej za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tintinek 03.10.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Kiedyś juz pytałem ale chyba nie dostalam odpiewiedzi albo nie moge znalesc, bardzo zalezy mi na tym aby ktos napisal ile kosztowały materiały na strop teriva w diunie II. Chodzi mi o same pustaki + belki, i czy były to materiały z żużlobetonu czy karmazytu. Jest to dla mnie bardzo ważna informacja. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 03.10.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 dostałem od jednego z Diunowiczów taką informacje Belki terriva + pustaki + transport 7 789,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 03.10.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Jeszcze jedno pytanko, zauważyłam, że najwięcej Diun jest budowanych z ceramiki, my ciągle się nad nią zastanawiamy, dlatego jeśli możecien napiszcie czy np. dużo sztuk Wam odpadło (rozsypało sie) w transporcie albo w czasie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 03.10.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 niewiele.a i tak murarze wykorzystali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 03.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 nie mieliśmy żadnych problemów z pustakami nie powinniście sie tym martwić i tak w czasie budowy dużo pustaków ceramicznych tnie się na kawałki, więc nawet jak coś pęknie to można to spokojnie wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 03.10.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ja odnośnie tego kredytu Mr T jestem w szoku że nei mozecie dostać i że jakieś problemy z dokumentacją, my mamy w BZ WBK i kredyt załatwiony był w ciągu tygodnia tzn. decyzja i następny tydzień na wypłatę pieniążków a braliśmy kredyt na 400 tys, może plusem było że od 7 lat mamy konta w tym banku, bo nawet zaświadczeń o zarobkach nie chcieli a odnośnie ściany kolankowej, to my podnosiliśmy do wysokości 1 m i też tylko z kierownikiem budowy to ustalaliśmy (ale mamy zgodę na takie zmiany od DOMUSa) tylko trzeba pamiętać potem żeby powiedzieć o tym cieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 03.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ile pustakow zostaje zniszczonych to zalezy tez od ekipy budowlanej.Ja trafilem na ta druga czyli gorsza i odpadow duzo. Nie wspomne ze wrzucili to na ocieplenie.Jest jeszcze wiecej odpadow , ale szkoda nerwow.Np w zlym miejscu okno ktore musieli zmieniac (pomylka o 50cm) http://images33.fotosik.pl/378/42829dfd3c55617e.jpg Robili bardzo ale to bardzo wolno , a ich szef na moja uwage ze sa za wolni powiedzial " robia moze troszke wolniej ale dokladnie ".Oto i ich np jedna dokladnosc zrobienia wienca. Po pokazaniu mu tego powiedzial troszke zeszlo ale to nie problem zeszlifuje sie i bedzie ok. http://images48.fotosik.pl/16/a93fe0f49f1a156f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 03.10.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 strasznie.ale co wiecej u ciebie nyno.jak postepy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 03.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A oto obecny stan budynku , oczywiscie jest inna ekipa. http://images39.fotosik.pl/16/0368e56a6515316e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 03.10.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 jest dobrze.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts