Mariola6 03.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ja też mam kredyt w BZWBK i jestem zadowolona. Co do Terivy to do naszej Diuny Mix poszło 810 bloczków. Ale do Diuny II napewno wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 03.10.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Faktycznie "fachowcom" wieniec sie trochkę omsknął, ale już macie na fajnym etapie domek. My nie możemy sie doczekać az wykpia te fundamenty i za ok. miesiąc staniemy prawie na podłodze naszego domu:)Dzieki za info związane z ceramiką, mój mężczyzna dziś właśnie podjął decyzję, że jednak budujemy ściany z ceramiki. Teraz nie wiemy tylko czy Leier czy Winerberger. Na uwagi na temat kredytów wciąż czekam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 04.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witamy po dłuższej przerwie.Wzięliśmy kredyt w MultiBanku na poczatku tego roku, wtedy było łatwiej. Oczywiście mnóstwo papierów, wycena inwestycji- to nie sprawiło kłopotów ( pani rzeczoznawca wyceniła, że nasz dom po wykończeniu bedzie wart półtora raza więcej niż w rzeczywistości). Miły pan w banku pokazał nam przykładowe kosztorysy innych inwestycji, na podstawie których napisaliśmy własny kosztorys. Najtańsze oprocentowanie w naszej okolicy i naprawdę duża pomoc pracownikow.Minus - obowiazkowe przez 2 lata ubezpieczenie (drogie). A z postępów u nas:Walczymy z dachem - pogoda robi wszystko, zeby opóźnić....: http://images26.fotosik.pl/281/3d3fe666de266c05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 06.10.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 http://images26.fotosik.pl/282/0e780b7b97f60e81.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 06.10.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 http://images50.fotosik.pl/17/1171edc4196c22ed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 06.10.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 maxim pieknie.a okna kiedy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 07.10.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 no widze , ze żonka wkleiła zdjecia. wreszcie sie doczekalismy konca roboty dachowej. teraz robimy odprowadzanie rynien do burzówki. tak sie dobrze złorzyło ze akurat robią nowa kanalize , droge i chodniki - moze bedzie ładnie od razu robimy drenarz i studzienki rewizyjne. okna i bramy juz zamówione. maja montowac w polowie listopada. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 07.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 czy ktos z Was robil elewacje budynku? Ile m2 styropianu zuzyliscie?Chce rowniez docieplac poddasze. Czy liczyliscie moze ile m2 welny mineralnej nalezy zakupic aby docieplic strop pomiedzy pietrem i poddaszem oraz skosy?Jesli macie takie informacje prosze o info. Napiszcie rowniez jakiego projektu Diun'y to dotyczy. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.10.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 mam te same pytania co KIDU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 07.10.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 na styropianie mi nie zalezy , ale info o wełnie tez by mi sie przydało. a jak planujecie ocieplac dach ? ja mysle o 15cm i na krzyz pod profilem 5cm. informacje jakie mam to to ze miedzy wełną a folią ma byc kilka cm. przerwy - chyba ze macie jakąs inna teorie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.10.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 u nas bedzie 15 + 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 07.10.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 A jak u was wyglada sprawa z ławą i stopniami kominiarskimi ???Coś widze ze część osób nic nie daje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 07.10.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ja mam jedną ławe i wyłaz przy tym duzym kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.10.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 My zrobiliśmy stopnie do obu kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tintinek 07.10.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Kurna felek, ja dalem tylko 15 cm wełny na poddaszu, myslicie ze to za mało ?? Na elewcje budynko kupilem 240 m2 styropianu 15 cmm i chyba mi cos jeszcze zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 07.10.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 W sprawie szczeliny między folią i wełną: nasz kierownik budowy, a także facet od dachu stwierdzili, że w przypadku folii paroprzepuszczalnej nie ma potrzeby zostawiania szczeliny - stąd u nas pierwsza warstwa wełny ma grubość 18 cm, a druga bedzie miecć 8 lub 10 cm. Zależy nam na mocnym ociepleniu domu, bo u nas straszliwie wieje ... znalezione na stronie muratora: Sposób wykonania izolacji zależy od rodzaju folii paroprzepuszczalnej, która została zamontowana pod zewnętrznym pokryciem dachowym. W przypadku zastosowania folii wysoko paroprzepuszczalnej, izolację z wełny można układać na styk z tą folią. Takie folie stosuje się zamiast sztywnego poszycia i papy wtedy, gdy poddasze ma być ocieplone, a na dachu na łatach i kontrłatach będą ułożone dachówki ceramiczne, cementowe lub blachodachówki. Spośród wszystkich rodzajów folii tylko folia wysokoparoprzepuszczalna może stykać się z izolacją cieplną – nie ma obawy, że izolacja cieplna i konstrukcja dachu zostaną przez to zawilgocone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 07.10.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 1. na zewnątrz styropian 15 - 250 m22. na dach wełna ISOVER 15 + 5 - 260 m2 "15" i 90 m2 "5"3. do wyższego komina trzy stopnie od wyłazu, do niższego - 9 stopni od krawędzi dachu (w tym przypadku trzeba zwracać uwagę na wkładanie kawałków drewna np. łat do rynny, żeby zaczepy i same rynny nie popękały po przystawieniu drabiny. Jeden z zaczepów wymieniali sami dekarze...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tintinek 08.10.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Radovan objasnij mi prosze czemu wełny 5 cm tylko 90 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 08.10.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 A jaką grubośc styropianu dajecie na podłogi na parterze i poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 08.10.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 tintinek - "5" pójdzie na dokładkę tylko na skosy w części użytkowej (pomiędzy krokwie pójdzie "15", bo musimy zostawić ze 3 cm odstępu od desek). Całą resztę, czyli strych i sufit "jętkowy", obłożymy 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts