Kubektm 19.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Ja jednak z okanmi zaczekam do stopnięcia śniegu. OluniaW Nie, nie boję. Założy się i naj wyżej jakość zabezpieczy okna tak jak to pisałem wcześniej. Ula i Marcin Budujemy się jakieś 80km od lublina. Jeśl dalej jesteście zainteresowani to zapraszam do dyskusji na PW. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.10.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 tintinek u nas tak trochę "dziwnie" z ta kolejnością prac My wiele rzeczy robimy jednocześnie - dzięki temu, że wszystko robi nam jeden wykonawca Proszę powiedz mi czy chodzi Ci o tynki wewnętrzne czy zewnętrzne? U nas prace posuwają się do przodu - część domku jest już otynkowana, okna wstawione Aktualne zdjęcia w dzienniku - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tintinek 19.10.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Glowac: chodzi mi o wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 19.10.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Witam, Ja tez zamierzam wstawić okna przed zimą. Podobno nie pwoinno się wstawiac drewnianych ale PCV można.Chyba już nie zdażę zrobić tynków i wylewek przed zimą, boję sie że w nocy będzie poniżej zero i popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.10.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 tintinekściany konstrukcyjne już stały na początku czerwca - działówki - na początku lipca - więc zaczeliśmy tynkować minimum po niespełna 2 miesiacach.niczego się nie obawiam - pękania.jak ma pęknąć to pęknie.dobrze że na górze działówki i konstrukcyjne są zakończone wieńcami a na to jeszcze 5 cm ocieplenia!idealnie to surowy otwarty jednego roku a następnego reszta. my czasu nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 20.10.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 jaki rozmiar dawaliscie okien dachowych ? Czy 78 x 160 nie sa za duze ?Okno dachowe do łazienki jest takie samo jak inne ???I ile was wyszly okna do domu ( bez dachowych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tintinek 20.10.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Glowac, my postawilismy sciany z koncem sierpnia i juz leca tynki, wiec jestesmy w podobnej sytuacji elewacja zew. konczy sie robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.10.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 nyno u nas okna kosztowały 17200złw pokojach dzieci są z kluczem, z zewnątrz złoty dąb w środku białe.5-komorowe Rehauokna dachowe są akurat (78/140) w łazieńce są mniejsze i jest, bo to nie jest za duże pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 20.10.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 U nas okna wyszły 21 000 w tym z zewnątrz złoty dąb, wewnątrz białe, szyby "bezpieczne" , szprosy i montaż. (same szyby bezpieczne wyniosły ok 5 tys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 21.10.2008 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Oknoplast, orzech z zewn., białe w środku (w kuchni i salonie kolor dwustronny) - 14900złdachowe - 78/118 Velux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.10.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witaj Radovan Zajrzałam do Waszego dziennika - fantastyczne postępy !!! Domek już otynkowany, jest ogrodzenie i co najbardziej mnie cieszy balustrada na balkonie Naprawdę jest PIĘKNIE !!! Miałam się zapytać wszystkich diunowiczów jakie balustrady planujecie na Waszych balkonach??? Macei już coś upatrzonego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.10.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 u nas okna 14.000.kolor obustronny mahon.5 okien ma wywietrzniki.okna balkonowe i drzwi tarasowe jakies bezprogowe.profil veka.nie powiem nic wiecej bo montaz w grudniu wiec zobaczymy.okna dachowe beda takie:klatka schodowa+garderoba 78x118lazienka 78x140, pralnia wylaz dachowy.w pokoju nad garazem mamy okno 150x150 i raczej nie bedzie okna dachowego.marzyly mi sie okna drewniane ale cena mnie powalila.marzyly mi sie rolety ale murarze nie zrobili odpowiednich otworow i beda montowane moze kiedys, jest tak obliczone ze schowa sie z ociepleniem pod tynkiem.ale nie wiem czy to sa te podtynkowe.chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.10.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Radovan super postepy.piekna diuna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 21.10.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 jaki macie rozmiar( szerokosc) drzwi balkonowych? My zrobilismy otówr zgodnie z projektem 120 cm i jakis taki szeroki sie wydaje....U nas maja kłasc dachówke w tym tygodniu i pojaił sie watek grzebienia okapowego. Nasz majster twierdzi ze nie trzeba bo brzydko wyglada a dach i tak bedzie sie wentulowal poprzez wypukłosci dachowki ( dachówka romańska braas) jak jest u was?macie ten grzebień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 myslalam ze ten grzebien jest do rynny u nas drzwi chyba wg projektu bo tez mi sie wydaja szerokie a wysokosc na bank jets skopana, mimo ze wg projektu. ale beda to dzieciece pokoje wiec do pewnego czasu beda ok.gorzej jesli ktores bedzie miec ponad 2 m wzrostu.to kiepscizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.10.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 na pewno juz ktos mieszka w diunie....ciekawe kiedy uraczy nas fotkami.jestem ciekawa jak wygladaja urzadzone wnetrza i jak sie mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 21.10.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jeszcze jedno pytanie Ma ktos zamontowane kominy Schiedla lub inne systemowe i wykończone cegła klinkierowa powyzej dachu? Jak ta cegła jest zamontowana? Jak wyglada czapa komina i któredy wylatuje powietrze wentylujace komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 21.10.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jeszcze jedno pytanie Ma ktos zamontowane kominy Schiedla lub inne systemowe i wykończone cegła klinkierowa powyzej dachu? Jak ta cegła jest zamontowana? Jak wyglada czapa komina i któredy wylatuje powietrze wentylujace komin? Zazwyczj fachowcy robia szalunek na kominie , zbrojenie i zalewaja betonem.Na to idzie cegla klinkierowa (murowana) na rowni z kominem.Czapy robia roznie.Zazwyczaj na gore daja dwie warstwy z cegly pelnej klinkierowej ( wiekszosc tak robi i wyglada ladnie) Mozna tez wylac z betonu czape i pomalowac.Zobacz na zdjecia diun to zobaczysz kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 21.10.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 jaki macie rozmiar( szerokosc) drzwi balkonowych? My zrobilismy otówr zgodnie z projektem 120 cm i jakis taki szeroki sie wydaje.... U nas maja kłasc dachówke w tym tygodniu i pojaił sie watek grzebienia okapowego. Nasz majster twierdzi ze nie trzeba bo brzydko wyglada a dach i tak bedzie sie wentulowal poprzez wypukłosci dachowki ( dachówka romańska braas) jak jest u was?macie ten grzebień? Grzebienia nie widac.Jutro wkleje fotke jak to wyglada.Grzebien inaczej wroblowka sluzy aby ptaszki lub wieksze robactwo nie wchodzilo pod dachowke.Wentylacja bedzie zawsze z grzebieniem czy bez.Koszt wroblowki jest niska a zawsze daje jakas ochrone np. przed wrobelkami.Na allegro grzebien kosztuje 1,20zl za metr albo z wentylacja jest troche drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 21.10.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 GLOWAC PATTY RADOVAN AGA1401 dziekuje wam za sybka odpowiedz na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts