Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam nie było mnie raptem jeden dzień a tu tyle postów :):)

okna dachowe mamy z VELUXa rozmiar 78x140 typ GGL a do łazienki rozmiar ten sam ale typ jest inny GGU bo są plastikowe od środka niby dodatkowe zabezpieczenie przed wilgocią

za okna do całego domu zapłaciliśmy 13000 i kolor jest obustronny orzech w sumie jest 20 okien

Dorota odnośnie kominów to my mamy wyciągnięte do końca schidel potem na to poszedł styropian, klej i na to płytka klinkierowa (jak czapy, nie wiem)

a odn okien balkonowych to fakt są za duże i zmniejszaliśmy je do rozmiaru standardowego, bo nie podobało mi sięże będą dzielone, a niestety z jednej tafli nie było szansy ale też są ok

Widzę, że przedobrzyłam z oknami, bo moje kosztowały 19.800 plastiki z firmy AVANTE, złoty dąb ze szprosami. Do tego rolety elektryczne też w złotym dębie to dodatkowe 12.000 PLN. Mam nadzieję, że warte są tej ceny i nie będę żałowała.

U nas kominy są wymurowane na schidlu z cegły pełnej klinkierówki. Najpierw cegła dziurawka od podłogi na piętrze, a póżniej klinkier.

Dzisiaj skończyli podłogówkę na parterze i jutro zalewają posadzkę na parterze.

http://images50.fotosik.pl/22/1ea2482b6fe61bf8.jpg

Nyno,

wg mnie do dachówki kasztan najbardziej pasują okna mahoń

Olunia W,

gratuluję postępów.

Radovan, super i piękna elewacja. My elewację będziemy robić dopiero w przyszłym roku.

nyno my mamy zamowione mahoniowe.brame garazowa mamy w kolorze RAL 8016.ale kolor orzech tez mysle fajny.wez sobie 2 dachowki i porownaj.my tak wszystko wybieralismy.klinkier, okna brama drzwi.ale nie zeby sie zlewalo.troche sie te kolory roznia.

jesli kladlibysmy podlogowke w lazience holu i kuchni na dole to gdzie ta rozdzielnie najlepiej zrobic???