maxim_m 24.10.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 cos zle poszlo cos wczoraj forum zamuliło i okazuje sie ze sie zdublował wątek kilka razy. 2 bramy - koszt 5900 z montazem i transportem ,narazie bez automatyki, silniki wstawie puzniej , moze na wiosne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 28.10.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 U nas dom rosnie w oczach:) Ściany fundamentowe sa coraz wyższe każdego dnia. Jak nauczę się wstawiać tu zdjęcia to pochwalę się naszymi dokonaniami. W porównaniu z pozostałymi forumowiczami to mizernie wyglada jeszcze nasz domek, ale dla nas to juz duże coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 29.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam wszystkich )) Po długiej nieobecności ogłaszam, że NARESZCIE mamy prawomocne pozwolenie na budowę ) huuuurrra Byłam dzisiaj w hurtowni zamowiłam stal do fundamentów, a jutro Pan Koparkowy będzie sobie powolutku kopał fundamenciki ) Normalnie cieszę się jak dziecko , po dwóch latach zmagań zaczynamy ) Pozdrawiam Wszystkich Diunowiczów , do których pozwoliłam sobie dołączyć z moją Diuną mix ze zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 30.10.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 to gratulujemy otrzymanego pozwolenia na budowę. My fundamenty kończymy w środę i ten etap budowy na ten rok, ale na pozwolenie jeszcze czekamy. Powinno być lada moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 01.11.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 BeaWroc,nareszcie, czekałam na Was. Już myślałam , że wzięliście inny projekt. Gratuluję i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 01.11.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Witam Ula i Marcin my tez w tym roku tylko fundamenty, no chyba że pogoda pozwoli na więcej, to bardzo chetnie, czemu nie... Teraz zaczynamy od początku, ciekawe jak to będzie jak będziemy na etapie obecnych Diunowiczów, ma nadzieję , że długo nam to nie zajmnie Mariola6 Diuna jest idelanym projektem, czasami podglądam sobie biura projektowe i nowości ale nic nie rzuciło mnie na kolana, więc wybor Diuny był strzałem w 10-tkę Jak przejeżdżamy przez Brzeg, to czasami pozwalamy sobie na objazdówkę obok Waszego domku, no i bliźniaczki oczywiście Prosimy o dużo zdjęć, bo Wasze dokonania będą dla nas inspiracją, trzeba się uczyć od fachowców czasami podglądam poczynania Glowaca, idziecie jak burza, trzeba przyznać pozdrawiamy jeszcze z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 02.11.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Prace na budowie posuwają się wolno ale do przodu Zamontowali nam okna, jeszcze nie ma balkonowych i okrągłego - na nie trzeba czekać dłużej. Jak tylko pojawiły się okna weszli kanalarze i elektryk. Nasza piekna Diunka została skuta, podziurawiona...wszędzie rury, rurki...Przy okazji - jak myslicie ile powinno być tych gniazdek w kuchni - wiem, ze to załeży co tam będzie, pytam o te dodatkowe na mikser, toster itp, itd. Po elektryku wchodzi ekipa od tynków. Zaczynam mysleć o kafelkach http://images46.fotosik.pl/26/0a5e42a77dbfa43c.jpg BeaWroc, Ula i Marcin my również na jesień poprzedniego roku mieliśmy tylko fundamenty, budowę zaczeliśmy 15 maja i praktycznie w miesiąc stanęły mury, potem czekanie na dachowca, a teraz już stoi stan surowy pół otwarty, pół zamknięty Także jak ruszycie na wiosnę to będzie szybko domku przybywać. Dziś kuzynka zapytała kiedy ją do domu na kawę zaproszę - a ja na to wodę mam, prad też już mam, skombinujemy czajnik, filiżanki i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 02.11.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 No my tez mamy zamiar do takiego etapu dojść w przyszłym roku. Resztę budowy planujemy zacząć marzec kwiecień, zależy jaka zima będzie. A gości pierwszych to już dziś mieliśmy :0 Pochodzili po "pokojach", zdjęcia im zrobiłam żeby nie było i prawie parapetówa zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 04.11.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 My tez juz mamy pozwolenie na budowę, musimy tylko poczekać na uprawomocnienie się decyzji A jutro zasypujemy fundamenty. Jakoś na razie nie za duży wydaje mie sie ten domek, w projekcie wydawał mi się większy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 04.11.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Ula i Marcin gratulacje ) No to teraz juz z górki My poprawiamy dopiero wykopy pod fundamenty, dzisiaj przywieźli nam stal więc coś idzie do przodu, w przyszłym tygodniu załatwiamy kredyt i na wiosne będzie można ruszyć pełna parą Patty:) idziecie jak burza widzę, powinnyście załozyć dziennik, cobyśmy mogli podglądac Was na bieżąco Podglądanie postepów budowlanych diunowiczów stało się moja pasją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 04.11.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 I znowu nas coraz więcj. Jakby tak odliczyć ilu nas jest budowniczych Diuny. Ja odliczam jako 1. Kto następny? http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.11.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Nr 2 Glowace z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 04.11.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 świetnie Glowac. Właśnie wyszłam z Waszego dziennika budowy, a tu numer 2 już jest. Powiedz jakie drzwi wewnętrzne wybrałaś, bo masz ciekawe pomysł. Ja oglądam od jakiego czasu i jeszcze sie nie zdecydowałam. Podobają mi się z POLSKONE w okleinie naturalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 04.11.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 w takiej razie my też się zgłaszamy: diunowicze nr 3 - okolice Krakowa pozdrawiamy wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 04.11.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 diunowicze nr 4 Sulejówek - Pavulon i Mr.T wczoraj rozpoczął się montaż więźby - zdjęcia w galerii w podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 05.11.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 No to my też chociaz mamy tylko dołki Nr 5 w przyszłości Prężyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 05.11.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 melduje się numer 6 ze stanem surowym zamkniętym :) wkrótce fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 05.11.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a jeszcze mam pytanko, czy ktoś z Was planuje ogrzewanie na olej opałowy? jak tak to jaki piec wybraliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 05.11.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Czekałam na ósemkę bo to moja szczęśliwa liczba, ale z kolejności wychodzi "7" - meldujemy się Ula i Marcin - ja też przy fundamentach miałam wrażenie, że cos mały ten domek, nawet jak ściany stawiali to jeszcze nie wyglądało to zbyt imponująco, ale teraz uważam, że dom jest duży i przestronny, a wszyscy odwiedzajacy są zaskoczeni, ze z zewnątrz niewielki a w środku tyle miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 05.11.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 to my też się meldujemy - Ula i Marcin nr 8, prawie Lublin Fundamenty zasypane, postaram się niedługo dorzucić zdjęcia naszej dumy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts