Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich :)))

Po długiej nieobecności ogłaszam, że NARESZCIE mamy prawomocne pozwolenie na budowę :))

huuuurrra :D

Byłam dzisiaj w hurtowni zamowiłam stal do fundamentów, a jutro Pan Koparkowy będzie sobie powolutku kopał fundamenciki :))

Normalnie cieszę się jak dziecko , po dwóch latach zmagań zaczynamy :)) :roll:

Pozdrawiam Wszystkich Diunowiczów , do których pozwoliłam sobie dołączyć z moją Diuną mix ze zmianami. :lol:

Witam :D

Ula i Marcin my tez w tym roku tylko fundamenty, no chyba że pogoda pozwoli na więcej, to bardzo chetnie, czemu nie... 8)

Teraz zaczynamy od początku, ciekawe jak to będzie jak będziemy na etapie obecnych Diunowiczów, ma nadzieję , że długo nam to nie zajmnie :p

Mariola6 Diuna jest idelanym projektem, czasami podglądam sobie biura projektowe i nowości ale nic nie rzuciło mnie na kolana, więc wybor Diuny był strzałem w 10-tkę :D

Jak przejeżdżamy przez Brzeg, to czasami pozwalamy sobie na objazdówkę obok Waszego domku, no i bliźniaczki oczywiście :p 8)

Prosimy o dużo zdjęć, bo Wasze dokonania będą dla nas inspiracją, trzeba się uczyć od fachowców 8)

czasami podglądam poczynania Glowaca, idziecie jak burza, trzeba przyznać :wink:

pozdrawiamy jeszcze z Wrocławia

Prace na budowie posuwają się wolno ale do przodu :)

Zamontowali nam okna, jeszcze nie ma balkonowych i okrągłego - na nie trzeba czekać dłużej. Jak tylko pojawiły się okna weszli kanalarze i elektryk. Nasza piekna Diunka została skuta, podziurawiona...wszędzie rury, rurki...Przy okazji - jak myslicie ile powinno być tych gniazdek w kuchni - wiem, ze to załeży co tam będzie, pytam o te dodatkowe na mikser, toster itp, itd.

Po elektryku wchodzi ekipa od tynków.

Zaczynam mysleć o kafelkach :)

http://images46.fotosik.pl/26/0a5e42a77dbfa43c.jpg

BeaWroc, Ula i Marcin my również na jesień poprzedniego roku mieliśmy tylko fundamenty, budowę zaczeliśmy 15 maja i praktycznie w miesiąc stanęły mury, potem czekanie na dachowca, a teraz już stoi stan surowy pół otwarty, pół zamknięty :) :D Także jak ruszycie na wiosnę to będzie szybko domku przybywać. Dziś kuzynka zapytała kiedy ją do domu na kawę zaproszę - a ja na to wodę mam, prad też już mam, skombinujemy czajnik, filiżanki i git :D :D :D :D

Ula i Marcin gratulacje :))

No to teraz juz z górki :D

My poprawiamy dopiero wykopy pod fundamenty, dzisiaj przywieźli nam stal więc coś idzie do przodu, w przyszłym tygodniu załatwiamy kredyt i na wiosne będzie można ruszyć pełna parą 8)

Patty:)

idziecie jak burza widzę, powinnyście załozyć dziennik, cobyśmy mogli podglądac Was na bieżąco 8)

Podglądanie postepów budowlanych diunowiczów stało się moja pasją :p

Czekałam na ósemkę bo to moja szczęśliwa liczba, ale z kolejności wychodzi "7" - meldujemy się :)

Ula i Marcin

- ja też przy fundamentach miałam wrażenie, że cos mały ten domek, nawet jak ściany stawiali to jeszcze nie wyglądało to zbyt imponująco, ale teraz uważam, że dom jest duży i przestronny, a wszyscy odwiedzajacy są zaskoczeni, ze z zewnątrz niewielki a w środku tyle miejsca.