Mariola6 22.11.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Keegan,piekny domek, my tynki zewnętrzne zostawilismy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 22.11.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Keegan Twoja Diuna jest super.widze ze musisz miec swietne ekipy bo widac zgranie prac.kiedy zamierzacie zamieszkac?gratulacje i czekamy na kolejne fotki.pieknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR GENDERKA 22.11.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 KEEGAN mam pytanie, z tego co widzę to budujesz Diunę Mix (a ja ze względu na wielkość garażu, też się skłaniam ku temu projektowi) więc proszę powiedz jakie wymiary ma garaż wewnątrz i czy próbowałeś juz wjeżdżać jakimś samochodem, czy można swobodnie otworzyć drzwi, czy dodatkowo znajdzie się miejsce na jakis regał, rower czy inne szpargały, jeśli pamiętasz to podaj ile jest dokładnie metrów dachu i ile zużyłeś dachówki?Pozdrawiam miłośników Diuny oraz dziękuję wszystkim za wczesniejsze odpowiedzi.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 22.11.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam. Ja mam Mix'a.Na stronie internetowej jest albo był błąd w powierzchni dachu ( już kiedyś o tym pisałem). wynosi ona ok 245 m2.Jezeli chodzi o garaż to wydaje mi się że mozna spokojnie wjechac samochodem np klasy średniej wyższej i po jednej strodnie będzie miejsce na regał. Z tego co pamietam to powierzchnia garazu wynosi ok 21m2.Ilośc dachówki przelicz na powierzchnię biorac pod uwagę ścinki. W składach z dachówkami sprzedawcy za darmo robią wyceny. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 22.11.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 KEEGAN Zdjęcia rzuciły mnie na kolana, ekipa która u Ciebie budowała to mistrzowie, bardzo dobrym pomysłem było zrobienie od razu tarasu i wejścia Wszystko tworzy harmonijna całość, przyjemnie się ogląda, a juz ta rynna wbudowana w styropian - genialne , ja tez pozwole sobie na takie rozwiązanie, dobrze ? Koszty mnie trochę zmartwiły, chcieliśmy wziąć tylko 380 tys. kredytu wynika z tego , że będziemy musieli bardzo dużo robić sami Ot i nowe zmartwienie a to ja dzisiaj w kuchni http://images29.fotosik.pl/297/c7fa911ee15cf7b6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyychu 22.11.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 BeaWroc: Widzę, że zaczęliście budowę fundamentów. Nie obawiacie się mrozów? Jest ryzyko, że po zalaniu fundamentów przyjdzie mróz i uszkodzi beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 23.11.2008 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 glowac - barierka 200 PLN/mb (chociaż za taki sam wzór usłyszeliśmy też 350 PLN/mb), w podbitce halogeny 35W/230V z oprawką hermetyczną MARIN OluniaW - z technicznego punktu widzenia jest to Majstertynk A350s. Interpretacji wiele: od żółtego i beżu zaczynając, na kości słoniowej kończąc. Po prostu - ile osób, tyle głosów PIOTR GENDERKA - w Diunie I garaż ma 3,10 m - powiększyłem go o 1m i jest zdecydowanie lepiej. Dach ok.250 m2. Po ociepleniu styropianem (15cm) barierka na balkonie nad wykuszem jest raczej mocno cofnięta, ale nauczymy się z tym żyć Zdecydowanie lepiej wygląda ta na drugim balkonie, z tym że tamtego nie trzeba było tak docieplać. Na obu są obróbki blacharskie wysunięte ok 4 cm poza krawędź. Ostatecznie zrezygnowaliśmy z rynienki przy balkonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 23.11.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witaj krzyychu wylalismy chudziaka w zeszłym tygodniu, przed samymi mrozami, teraz czekamy aż się ociepli i dopiero wylewamy ławy jak zima bedzie trzymała , to ławy będą na wiosnę, myślę że z chudziakiem nic sie nie stanie, w końcu to kierbud nam dał zalecenia, więc chyba wie co mówi, oprócz ław nic więcej nie pozwolił nam w zimie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 23.11.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 witam wszystkich. mam pytanko w związku z elektryką , nie mam orentacji ile bedzie kosztowała robocizna ? mozecie powiedziec jak Was to kosztowało.mam narazie jedną oferte okolo3.500 , 4000 . nie wiem jak to ocenic ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 23.11.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Mariola6 Zobaczyłam moja diunę w przyszłości Czy mogę prosic o zdjęcie diuny brata od środka zwłaszca poddasze nad garażem z tymi lukarnami, proszę , proszę , proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR GENDERKA 23.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 maxim_m znajomy buduje dom MAJE z Archetonu i 2 miesiące temu zapłacił za całą elektrykę w domu, punktów do woli (wykonawca oczywiście z uprawnieniami, zażartował że pies w budzie może też mieć światło) włącznie z przyłączeniem do sieci energetycznej itp... zapłacił 3,2 tyś ale też miał takich co wykonawców co proponowali ceny od 5tyś nawet do 6tyś za domek i też wszystkiego do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 24.11.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Za 140 punktów, razem z materiałami z podłączeniem do skrzynki, zapłaciłem 10.000 zł. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 24.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 henrykv , materiał to rzecz względna , u kazdego bedzie inaczej , prosiłbym o cene samej robocizny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 24.11.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Robocizna za elektrykę mi wyszła po negocjacjach 3.200 - diuna mix. Materiał więc 6.800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 24.11.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Dziękujemy wszystkim za miłe komentarze. aga 1401 Ekipę cały czas mamy tą samą. Nasz majster zaproponował swoich podwykonawców do: dachu, tynków i posadzek. Zgodziliśmy się, bo w razie niedoróbek odpowiedzialność i ewentualne koszty spadłyby na niego. Niestety wydaliśmy już cały kredyt. Mam nadzieję, że mimo recesji uda nam się w ciągu dwóch lat zamieszkać w Diunie. Piotr Garaż ma wymiary 370 cm x 570 cm. Nasz samochód ma 450 cm długości, a szerokość przy maksymalnie otwartych drzwiach wynosi 380 cm. Mimo, że nie należę do szczupłych, ani ja, ani tym bardziej moja żona nie otwieramy drzwi na maksa. Regały i szafki będą na wprost bramy garażowej, a rowery zawisną na ścianie. Tak jak napisał Markoebelo, powierzchnia dachu wynosi około 245 m2. BeaWroc Na ekipę jak na razie (odpukać ) nie narzekamy. Pomysł z rynną jest mój, ale udzielam Ci bezpłatnej licencji . Gdybyśmy zrezygnowali z paru rzeczy (koszt samych rolet to koszt 16 tys.), to pewnie dalibyśmy radę wykończyć dom w środku. Wolimy jednak budować dłużej, ale mieć dom taki jak sobie wymarzyliśmy. maxim_m Za elektrykę zapłaciliśmy 3 tys.- około 140 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 24.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 a nam elektryk powiedzial za robocizne 4000 "po znajomosci".mam w nosie taka znajomosc.szukam tanszych fakt swietny pomysl z tarasami keegan.rynna tez.i my raczej zastosujemy.juz wczesniej pisalam z kilkoma forumowiczami.ponoc przy obfitym deszczu nic to nie daje, ale przy lzejszym owszem sprawdza sie. ja myslalam zmiescic sie w 300-350 tys. z nasza budowa.oby sie udalo bo nie zamierzam brac kredytu.cyrki teraz w tych bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 24.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 My tez chcemy bodować dłużej i w dużym przybliżeniu do naszych marzeń, a jednocześnie bez kredytów, przynajmniej na razie kredyt to dla nas zbyt duże ryzyko, więc odkładamy każdy grosz i na razie dajemy radę. Teraz w grudniu chcemy kupić materiał na ściany,bo teraz są sporo tańsze materiały to może znowu trochę uda nam się zaoszczędzić.Aga 1401 my też chceilibyśmy się zmieścić w tych kosztach co Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 24.11.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 BeaWroc,zdjęcia Diuny brata zrobię jak będzie trochę lepsza p ogoda, bo po pracy już nic nie widać.My na elektyka wydaliśmy 8.600 PLN. 3.400 - robocizna, w tym alarmówka, rolety elektryczne, sieć komputerowa i antena. Mamy tez 3 rozdzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 25.11.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Jak jesteśmy już przy cenach fachowców mam pytanko ile płaciliście hydraulikom- kjmam na mysli robocizne, bo materiały to wiadomo, że moga być różne i w różnych cenach,bo chcemy teraz zaklepać sobie fachowca na wiosnę i na razie daliśmy to ludziom do wycen, ale nie wiemy jakie sa ogólnie stawki za taki dom.Jak ktoś może podać cenę robocizny to będziemy wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 25.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 przylaczam sie do prosb o te wyceny hydraulikow.my bedziemy po swietach rozmawiac z pierwsza ekipa.nawet nie wiem ile mniej wiecej zaspiewaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts