lolo83 17.12.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 moj e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 17.12.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Keegan niezłe wizualizacje i przyznam ze moja wizja jest podobna (tylko minimalna ilość płytek w salonie - tylko koło kominka), a powiedz, kiedy planujecie się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 18.12.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Olunia Skończyła nam się kasa, więc z wprowadzeniem będziemy musieli zaczekać U nas od kwietnia do października trwa sezon grillowy, więc wszyscy będą się kręcić na trasie kuchnia-ogród, ogród-kuchnia, ogród-kibelek ( ach to piwko) . To wiąże się z dużą ilością naniesionego piachu, a tego żadne panele nie wytrzymają. Postanowiliśmy więc, że płytki muszą sięgać aż do wyjścia na taras. Nie chcieliśmy, żeby to wyglądało jak chodnik, dlatego planujemy płytki także w wykuszu. Oczywiście ostateczna decyzja co do proporcji płytek i paneli i ich kształtu jeszcze nie zapadła, ale ogólną wizję już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 18.12.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Keegan,super wizualizacja. Salon tak jakbym widziała swój. Ustawienie mebli identyczne, a z tymi kaflami w salonie super pomysł. Chyba zrobimy tak samo. Natomiast kuchnię mamy inaczej, bo nie mamy spizarki, którą przenieśliśmy pod schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus18 19.12.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam wszystkich ! Nasza Pani Architekt adaptuje nasz projekt i załatwia wszystkie formalności związane z uzyskaniem pozwolenia na budowę . Domek nasz i budynek gosp - mieszkalny są już usadowione na działce , oczywiście narazie na papierze czyli mapce . Od pewnego czasu rozglądamy się za ekipą budowlaną , solidną ,rzetelną i fachową . Nasz domek jak wcześniej wspominałem , będzie miał parter murowany a poddasze drewniane w konstrukcji szkieletowej ( od zewnątrz płazy czyli pół - bale , coś na styl góralski ) . W poszukiwaniu ekipy , po wcześniejszych rozmowach telefonicznych udaliśmy się do Zakopanego z projektem naszej Diunki . Wczoraj wieczorem wróciliśmy z pełnym SUKCESEM ! Mamy ekipę GÓRALI z Zakopanego do budowy naszego Domku !!!!!!! ( całość - od fundamentów po dach ) Znam tych ludzi parenaście lat , widziałem wiele domów przez nich wybudowanych , mam do nich 100 % zaufanie . Teraz pozostaje nam czekać na PNB i STARTUJEMY !!! Pozdrawiamy Wszystkich !!! Ela i Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyychu 19.12.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Markus 18Czy możesz mi powiedzieć ile kosztuje Was wykonanie projektu zagospodarowania działki i załatwienie formalności związanych z przygotowaniem dokumentów na PNB? "Mój" architekt zaśpiewał sobie kwotę 4000zł za: projekt zagospodarowania działki+zmiany w projekcie+projekt przebudowy przyłącza wody, które biegnie przez środek mojej dziaki w miejscu, w którym docelowo ma powstać dom. Wydaje mi się ta kwota za duża, ale nie mam porównania do cen z innych straon Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus18 19.12.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Krzyychu ! Adaptacja projektu - 2000 zł Zmiany w projekcie - 900 zł Adaptacja inst - 400 zł Przyłącza - 1650 zł - wodne + studnia - kan.san+szambo - wew.inst.energii elektr. Zapewnienie dostawy energii el .- 146 zł Materiały geod - map- 50 zł Mapa d/c proj . - 600 zł Decyzja o wył.z prod. rolnej - 100 zł Razem = 5848 zł Pozdrawiam Markus 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyychu 19.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dziękuję Markus. Widzę więc, że wszędzie sobie liczą projektanci niezłą kasę. Ja porównuję te ceny do kosztów zakupu gotowego projektu i mam wrażenie, że są zbyt duże. Ale cóż, pewnie tak musi być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 20.12.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Mariola Fajnie, że mamy podobną wizję salonu. Jak nas kiedyś odwiedzisz, będziesz się czuła jak u siebie w domu Robiłem też projekty kuchni bez spiżarni. Jedną dla nas i jedną dla Dagny, która ze względu na piękny widok z okien wykuszu koniecznie chciała mieć tam stół. Nasza wersja odpadła, bo schody na piętro będą drewniane, bez podstopnic i jedynym miejscem na spiżarnię jest to obok kuchni. Projekt Dagny został zaakceptowany przez nią i jej męża i w zależności od postępów prac budowlanych w marcu lub w kwietniu będziemy ją montować. Wracając do spiżarni, to do dzisiaj żałuję, że ze względu na kasę i przede wszystkim wysoki poziom wód gruntowych nie możemy mieć domu podpiwniczonego. Byłoby wtedy miejsce na spiżarnię, pralnię z suszarnią i najważniejsze: moje piekiełko. Widziałem oczami wyobraźni (Szekspir ) siebie i kumpli oglądających mecze żużlowe i piłkarskie na 50" LCD pośród gadżetów sportowych. Na środku stałby stary motor żużlowy, w kącie lodówka na browarek, na ścianach szale i plakaty, może stolik z piłkarzykami i jakiś stół do snookera z demobilu .... Ach, rozmarzyłem się (w końcu święta idą).... Ale to nic, następna Diuna, w innym miejscu będzie z piwnicą [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 20.12.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Keegan mam jeszcze pytanko, przy twoim projekcie w wykuszu masz łamane blaty, czy one są tak docinane czy klejone?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 20.12.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Olunia Obydwa blaty, ten od strony wiatrołapu o gł.700mm i ten w wykuszu o gł.800mm, będą wycinane z blatów 1200 mm. Dlatego łączenie blatów będzie tylko w jednym miejscu: na początku lewego okna, stojąc przodem do wykuszu. Jeżeli Ty, lub ktokolwiek inny, będziecie mieli pytania odnośnie kuchni, chętnie udzielę odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolo83 23.12.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 witam wszystkich serdecznie....czy mogł by mi ktos doradzic jaki materiał jest lepszy POROTON czy MAX prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.12.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/724446/previews/22851362_kartka3.jpg Życzą Glowace z dziećmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.12.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Do życzeń dołącza się agaa100 z rodzinką - OBYŚMY SZYBKO ZAMIESZKALI W SWOICH DIUNACH - tego Wam i nam życzę najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus18 23.12.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2009 , wszystkim Diunowiczom !!! życzą Ela i Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.12.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 W tym całym bałaganie jaki panuje w moim domku, znalazło się miejsce na choinkę http://images48.fotosik.pl/42/70f66a2a50539cfbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 23.12.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia, te całkiem błahe i te ważne, te dostojne i te ciut niepoważne, niech się spełnią. Marzeń o które warto walczyć, wartości którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei, bez której nie da się żyć.Wesołych Świąt Bożego Narodzeniai Szczęśliwego Nowego Roku. http://kartki24.net/kartki/36/213.jpg Wszystkim Diunowiczom Beata i Tomek z Wrocławiahttp://djesarie.info/Emo/emoty_duze/swiateczne/emotekprezent.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 24.12.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Życzenia Bożonarodzeniowe zdrowych , spokojnych Świąt , spełnienia marzeń dla wszystkich budujacych Diuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR GENDERKA 24.12.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Do życzeń dołącza się również PIOTR G. wraz z rodzina - życzymy wszystkim zdrowych pogodnych i dostatnich Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku, a dla wszystkich miłośników DIUN szybkich ich realizacji.... by mogli w nich zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 26.12.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Witam Wszstkich Swiątecznie sprzed naszej Diunki. Pozdrawiam i dołączam się do życzeń, abyśmy wszyscy jak najszybciej zamieszkali w naszych Diunkach. http://images41.fotosik.pl/43/47b8b470c7748edc.jpg http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts