Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich Diunowiczów na parę chwil przed szaleństwem

Sylwestrowej Nocy !!! :lol: :lol: :lol:

Pragniemy życzyć Wam udanej szampańskiej zabawy , a w Nowym

Roku 2009 przedewszystkim zdrowia , pomyślności no i oczywiście

postępów na budowach Waszych Diunek i oby jak najwięcej z Was

zamieszkało w wymarzonych domkach . :D :D :D

O północy wypijemy lampkę Szampana za Wszyskich Diunowiczów !

Pozdrawiamy Ela i Marek .

Niezle Wam te prace idą jak widzę. My niestety na naszych fundamentach przy takiej aurze nie mamy co robic :) Ale lada dzien kupimy materiały na ściany, więc choć na chwilę przypomnimy sobie o pracach budowlanych.

Mariola6 bardzo mi sie podobaja Wasze okna. Mogłabyś napisać jaki to dokladnie model i jakiej firmy? Jak możesz napisz tez ile płaciliście za te okna półokragłe do pokoi nad wykuszami.

Witam Wszystkich w Nowym Roku !!! :D :D :D

Widze,, że robota idzie do przodu ! :wink:

My dopiero wrócilismy z sylwestrowych wojaży :lol:

Mariola6 Wasza Diunka zmienia sie w ekspresowym tempie, jak taj dalej pójdzie, to za miesiąc meble w salonie zobaczymy ! :D :D :D

Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjecia Diunowiczów ,ktorych w moim przypadku , to nigdy za wiele, moge oglądac i oglądać i oglądać :wink:

Witam. Chcę budować Diunę III. Mam pytanie odnośnie pokoju nr 5 na poddaszu. Tą wnękę na komputer, która jest w tym pokoju chciałbym zamienić na garderobę, do której wchodziłoby się z korytarza. Zastanawiam się jednak czy ten pokój nie będzie wtedy za mały? Myślę o pokoju dla dziecka.

Drugie pytanie mam odnośnie rozmiarów garażu? Czy zna ktoś jego rozmiary?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

witam i pozdrawiam.

mariola pieknie.

mam pytanie odnosnie hydrauliki.jak wczesniej wspominalam myslalam ze na nasz domek 12 grzejnikow to dosc(plus podlogowka lazienki hol i kuchnia).

ale jeden z hydraulikow nam doradzil zalozenie grzejnikow pod kazdym z okien , takze pod dachowymi.i na przyklad w jednym pomieszczeniu wyszlyby 2 grzejniki.ogolnie 6 grzejnikow wiecej.nie wiem czy to ma sens.nie wiem ile drozej wyjdzie i czy warto.co radzicie? i ktore grzejniki polecacie.

wstawilismy okna.domek wyglada zupelnie inaczej.

AGA1401,

mamy ogółem 17 grzejników, tak jak hydraulik podpowiadał. tzn. pod każdym oknem nawet dachowym, oprócz klatki schodowej i w wykuszu w salonie mamy tylko pod jednym oknem środkowym. Dodatkowo podłogówka na dole w kuchni, holu, wiatrołapie, łazience, oraz w łazience na górze. Ponoć jeżeli nie da się pod każdym oknem, to okna zaparowują.

Mahol,

my wybraliśmy projekt Diuna mix właśnie ze względu na szerszy o 60 cm garaż, czyli mamy 3,60 szerokości. Jest miejsce na swobodne przejście wzdłuż garażu gdy stoi samochód, oraz jakieś półki. U nas dodatkowo wyszły schody pomiędzy domem a garażem, bo różnicę poziomów mamy przesuniętą właśnie w to miejsce. Postaram sie zrobić jutro fotki.

Ingormacja dla NENO - pamiętam o wymiarach okna, ale jeszcze nie byłam na budowie. Z tego co pamiętam, to szerokość 92 cm i wysokość razem z ramą 2m. Większe okno w jednej tafli nie wchodziło w grę, nikt nie chciał zrobić bo nie wchodziło na maszynę. Ale myślę, że jest wystarczające, chyba, że ktoś jest bardzo wysoki.

Super, że zamieścisz zdjęcia - dzięki wielkie. Jeśli możesz napisz również o tej różnicy poziomów, co w tej kwestii zrobiłaś? I jak to wpływa na dom/garaż?

Myślałem o powiększeniu garażu, ale faktycznie lepszym wyjściem jest wybranie Diuny Mix, gdzie te zmiany są odrazu w projekcie.

Dzięki wielkie za pomoc.

Pozdrawiam.