OluniaW 28.12.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 widok z salonu na kuchnię (w tych otworach będą zamontowane szyby i podświetlane od dołu)http://images45.fotosik.pl/43/761d74fb96046870.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 29.12.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Naprawdę fajny pomysł OluniaW. Już nie moge sie doczekać zdjęc jak juz beda wstawione te szyby i podswietlenie. Czy jakby co nie bedziesz miec nic przeciwko temu aby ten Twoj pomysl wykorzystac w naszej Diunie, bo naprawde ten projekt sciany bardzo mi sie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 29.12.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ula i Marcin po to jest to forum żebyśmy dzielili się pomysłami więc korzystajcie śmiało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 29.12.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Olunia, też i się bardzo spodobał Twój pomysł. Szkoda, że dla mnie za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus18 31.12.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam Wszystkich Diunowiczów na parę chwil przed szaleństwem Sylwestrowej Nocy !!! Pragniemy życzyć Wam udanej szampańskiej zabawy , a w Nowym Roku 2009 przedewszystkim zdrowia , pomyślności no i oczywiście postępów na budowach Waszych Diunek i oby jak najwięcej z Was zamieszkało w wymarzonych domkach . O północy wypijemy lampkę Szampana za Wszyskich Diunowiczów ! Pozdrawiamy Ela i Marek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 04.01.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Co taka cisza, chyba przed burzą.My ciężko przez te dni wolne pracujemy a Wy? Oto efekty:http://images46.fotosik.pl/45/c5904363d85361df.jpg http://images30.fotosik.pl/310/a9b2fc43b4c59590.jpg http://images50.fotosik.pl/45/8fd28b6af9f47c5e.jpg http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 04.01.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Niezle Wam te prace idą jak widzę. My niestety na naszych fundamentach przy takiej aurze nie mamy co robic Ale lada dzien kupimy materiały na ściany, więc choć na chwilę przypomnimy sobie o pracach budowlanych. Mariola6 bardzo mi sie podobaja Wasze okna. Mogłabyś napisać jaki to dokladnie model i jakiej firmy? Jak możesz napisz tez ile płaciliście za te okna półokragłe do pokoi nad wykuszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus18 04.01.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Mariola 6 !!! Gratulujemy postępów w Waszej Diunce ! , aż przyjemnie patrzeć - Brawo ! Pozdrawiamy Ela i Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 04.01.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Dzięki Kochani za miłe słowa, to miód na moje serce i spracowane dłonie. Ula i Marcin - jeżeli chodzi o okna to są to okna AVANTE na profilach Diukenika. Firma z Wrocławia COD.eM, ja trzeba podam numer telefonu. Cena za dwa okna łukowe netto 6.300 PLN z montażem i dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 04.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam Wszystkich w Nowym Roku !!! Widze,, że robota idzie do przodu ! My dopiero wrócilismy z sylwestrowych wojaży Mariola6 Wasza Diunka zmienia sie w ekspresowym tempie, jak taj dalej pójdzie, to za miesiąc meble w salonie zobaczymy ! Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjecia Diunowiczów ,ktorych w moim przypadku , to nigdy za wiele, moge oglądac i oglądać i oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 08.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam. Chcę budować Diunę III. Mam pytanie odnośnie pokoju nr 5 na poddaszu. Tą wnękę na komputer, która jest w tym pokoju chciałbym zamienić na garderobę, do której wchodziłoby się z korytarza. Zastanawiam się jednak czy ten pokój nie będzie wtedy za mały? Myślę o pokoju dla dziecka.Drugie pytanie mam odnośnie rozmiarów garażu? Czy zna ktoś jego rozmiary?Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 10.01.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tak się zastananwiam przed wyborem ekipy od instalacji:Czy instalacje w allupexie robiliscie zgrzewane czy zaciskane ?Ogrzewanie kotłem kondensacyjnym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 11.01.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 instalacje w alupexie -daje komfort "szczelnośći"zaciskana (a propo czy aluminium można zgrzewać). Piec mamy kondensacyjny i zwykły do palenia wszystkim. MOJA kotłownia wygląda tak - laboratoriumhttp://images40.fotosik.pl/47/7ec5513240ad30a0.jpgPozdrawiamStaszek 1/2 Marioli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 12.01.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 witam i pozdrawiam.mariola pieknie.mam pytanie odnosnie hydrauliki.jak wczesniej wspominalam myslalam ze na nasz domek 12 grzejnikow to dosc(plus podlogowka lazienki hol i kuchnia).ale jeden z hydraulikow nam doradzil zalozenie grzejnikow pod kazdym z okien , takze pod dachowymi.i na przyklad w jednym pomieszczeniu wyszlyby 2 grzejniki.ogolnie 6 grzejnikow wiecej.nie wiem czy to ma sens.nie wiem ile drozej wyjdzie i czy warto.co radzicie? i ktore grzejniki polecacie.wstawilismy okna.domek wyglada zupelnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 12.01.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 AGA1401, mamy ogółem 17 grzejników, tak jak hydraulik podpowiadał. tzn. pod każdym oknem nawet dachowym, oprócz klatki schodowej i w wykuszu w salonie mamy tylko pod jednym oknem środkowym. Dodatkowo podłogówka na dole w kuchni, holu, wiatrołapie, łazience, oraz w łazience na górze. Ponoć jeżeli nie da się pod każdym oknem, to okna zaparowują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 13.01.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 aga1401 czekam na fotki waszego domku z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 14.01.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Mariola6 mam pytanie odnośnie garażu. Sprawdziłem na projekcie i trochę martwię się jego rozmiarami (brama garażowa 2,5m i 3m szerokości garaż). Widzę, że Ty wybudowałaś pojedyńczy garaż. Napisz proszę czy jego rozmiar jest wystarczający?Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 14.01.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 maholwiększość z nas powiększała garaż - my o 1,2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 14.01.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Mahol,my wybraliśmy projekt Diuna mix właśnie ze względu na szerszy o 60 cm garaż, czyli mamy 3,60 szerokości. Jest miejsce na swobodne przejście wzdłuż garażu gdy stoi samochód, oraz jakieś półki. U nas dodatkowo wyszły schody pomiędzy domem a garażem, bo różnicę poziomów mamy przesuniętą właśnie w to miejsce. Postaram sie zrobić jutro fotki.Ingormacja dla NENO - pamiętam o wymiarach okna, ale jeszcze nie byłam na budowie. Z tego co pamiętam, to szerokość 92 cm i wysokość razem z ramą 2m. Większe okno w jednej tafli nie wchodziło w grę, nikt nie chciał zrobić bo nie wchodziło na maszynę. Ale myślę, że jest wystarczające, chyba, że ktoś jest bardzo wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 14.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Super, że zamieścisz zdjęcia - dzięki wielkie. Jeśli możesz napisz również o tej różnicy poziomów, co w tej kwestii zrobiłaś? I jak to wpływa na dom/garaż? Myślałem o powiększeniu garażu, ale faktycznie lepszym wyjściem jest wybranie Diuny Mix, gdzie te zmiany są odrazu w projekcie.Dzięki wielkie za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts