Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

bardzo dawno się tu nie odzywałam, ale to dlatego, że nie było o czym pisać. Teraz jestem już dumną posiadaczką projektu Diuna II i POZWOLENIA NA BUDOWĘ :D :D :D

Gratuluje wszystkim postępów na budowie i mam nadzieję, że już na wiosnę również będę mogła pochwalić się swoimi fotkami:D

Pisze teraz ponieważ mam mały problem... Wprowadziliśmy trochę zmian do projektu m.in. podniesienie o dwa porothermy i wyszło nam, że powierzchnia domu znacznie się zwiększyła. Czy ktoś kto również podnosił ścianę kolankową mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Faktycznie metraż aż tak się zmienia??

pozdrawiam wszystkich Diunowiczów :)

Witaj Ewa 88.

Jak widzę jesteśmy z tego samego miasta. My zakupiliśmy projekt Diuna II Zm. 1 i oczekujemy teraz na pozwolenie na budowę. Zamierzamy budować naszą Diunę w Monowicach, na granicy Monowic i Poręby. Czy pochwalisz się gdzie będzie powstawać Wasza Diuna? Jesteście o krok przed nami z formalnościami, chętnie skorzystam z Waszych podpowiedzi przy załatwianiu spraw związanych z budową. Pozdrawiam serdecznie

Witaj krzyychu!

Budujemy się w Osieku, jesteśmy właśnie na etapie ostatnich zmian, czekamy na wyceny no i oczywiście na wiosnę:-)) nie wiem tylko na ile będę mogła Ci pomóc w sprawach papierologii:-) u nas wszystkim zajął się architekt(chwała mu za to:-)) a do nas należało tylko podpisywanie się na dokumentach:-).

Gdybym jednak mogła jakoś pomóc to bardzo chętnie:-) podejrzewam, że mimo, że my pozwolenie już mamy to i tak równo zaczniemy więc będziemy mogli wymieniać się doświadczeniami:-)

pozdrawiam

henryk wklejaj i napisz cos wiecej.

u nas mamy juz 2 wyceny hydrauliki.material: (15 grzejnikow, 2 drabinki do lazienki, stelarze -geberit 2, ogrzew. podlog 2 lazienki+kuchnia+holl+wiatrolap, piec na mial i drzewo + rurki srurki wiecie caly ten majdan ) 21.000+robocizna 5000.

czekamy na 3 wycene.ale pewnie podobna.

elektryka robocizna ok. 2500.material nie wiemy.

u nas wiejskie tereny.ale licze ze w sklepie maja czesc zysku od zakupionego przez nas materialu.wiec jakos tam sobie dolicza.

ja teraz jestem przed wyborem czy szambo czy przydomowa oczyszczalnia.musze udac sie do gminy z zapytaniem.nie wiem czy nie trzeba wtedy nowych pozwolen i badan gruntow.musze poczytac.

aga1401 my mamy 15 szt plus dwie drabinki i zakładaliśmy z firmy KERMI, a drabinki jakieś szwedzkie w kolorze siwy-srebrny

dawno już się nie odzywałam bo jakoś nie miałam okazji zrobić zdjęć :)

aktualny etap naszej budowy to zrobione tynki, wylane posadzki i teraz kładziemy kafle w kotłowni i garażu :):) więc już bliżej niż dalej

pozdrawiam wszystkich :)