maxim_m 10.02.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witam wszystkich. pytanie dotyczące kotła gazowego. przeczytałem czesc wątku http://forum.muratordom.pl/wybor-kotla-gazowego,t6493-720.htm?highlight=kocił%20gazowy bardzo pouczający temat. ale prosze wszystkich którzy juz kupili lub juz mają zamysł kupic kocioł gazowy. jaki i czym sie kierowli. oraz w jakim układzie bedzie pracował. jutro mam miec wycene z firmy która montuje tylko viessmana z całym firmowym osprzetem z sugerowanym kotłem vitodent 200 na moje warunki. z kolei inny instalator montuje i serwisuje Broetje ,ale wycene ma dopiero przygotowac. jedno co wiem to kupie kocioł kondensacyjny.chce miec jeszcze kominek z PW i zasobnik z mozliwoscią podłączenia solarów. a u mnie na stan obecny - walczy elektryk ( 3500 zl. robocizna - wykop w ziemi od slupa do domu, jedna rozdzielnia 3x12 , domofon z video, alarm, brama i furtka osiwtlenie zew. papierki, punktów nawet nie liczyłem, bez białego montazu. )na razie materiał:rozdzielnia , kabel 3 x 1,5 - 400m , kab 3x 2,5 - 200m ( ale braknie) , kab. 5 x 1,5 - 200m , kab do ziemi 4 x 10- 18 m , peszel 200m , puszki 100 szt., kab 6x 0,5 -200m , bezpiecznik - 18szt , sygnalizacja faz , przepieciówka , wył główny , różnicówka jak na razie nie całe 1900 zl. pozdrawiampozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Offsecistka 12.02.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich miłośników Diuny. Kiedyś już krótko zadawałam pytanie odnośnie wielkości salonu i serdecznie dziękuję za odpowiedź. Też już jestem szczęśliwą posiadaczką projektu Diuna Mix Pozwolenia ma być w tym tygodniu, materiały na działce zwiezione (w części) ... Jak się zrobi ciepło zaczynamy!!!Zazdroszczę tym którzy już mają swoje Diunki i je wykańczają bo mam ogromnego stracha przed tym wszystkim.Czy jest tu noże ktoś z okolic Poznania lub chociaż Wielkopolski? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 12.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Offsecistka gratulacje Wiem co czujesz bo dokładnie rok temu przerabialismy to samo. Nawet nie zauważysz, jak wyrośnie Ci wspaniały DOMEK Będziemy trzymać kciuki i pomagać w razie potrzeby. Powiem Ci, że ten etap, który jest przed Tobą jest najbardziej ekscytujący ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaBartekM 12.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam serdecznie. już kiedyś się przedstawiałam na wątku ale teraz się ujawnię zdjęciem:) za trzy tygodnie wprawiamy okna, drzwi i bramę choć nie uczestniczę aktywnie w dyskusjach na forum to śledzę wątek codziennie i gratuluję wszystkim diunowiczom i tym początkującym i tym, którzy lada chwila zamieszkają w swoich domkach, POWODZENIA http://images35.fotosik.pl/58/75c583689dcd0a9cm.jpg widok domku od tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edi i Asia 12.02.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam. Szukamy wystawionego domku Diuny na Podkarpaciu.... Prosimy o kontakt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 12.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 hej Karolina&Bartek&M. Mogłabyś napisać ile wyszedł Was stan surowy tego domku? I za ile wam wycenili okna i bramę? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaBartekM 12.02.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Najgorsze jest to podliczanie... tak więc na dzień dzisiejszy (bez działki) straciliśmy blisko 210 tys jednakze nasza diuna jest dosc sporo powiekszona, bo powierzchni użytkowej mamy ok 213 m2 no i wliczone sa wszystkie wydatki - począwszy od pierwszej mapki, materiały robocizna, mamy szambo juz założone a z tego co widze to jakaś połowa wydatków jak ktos chce sie wprowadzac na gotowe co do okien (wyszło nam 21 szt) w tym trzy duże balkonowe (1 wyjscie na taras) koszt to 27 tys. okna w kolorze mahoniu , rolety równiez, szprosy złote ale tylko po dwa na oknie, i na całym parterze kolor od wewnątrz+ złote okucia. co do firmy i profilu to nie bardzo sie orientuje ,ale jak mąż bedzie w domu to zapytam gdyby ktos chciał wiedziec;) a tak poza tym to jak myslicie to duzo czy tak normalnie, chodzi mi o cene? drzwi beda w granicach 3,5 tys. i brama podobnie, no i jeszcze jakies tansze zwyklejsze drzwi na tył czyli podsumowując stan surowy zamknięty ok 250 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola100 13.02.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od samego początku ślędzę forum i czytam wszystkie Wasze wypowiedzi na temat Diuny. Ja jestem z podkarpacia i czekam z niecierpliwością na koniec zimy bo wtedy z mężem zaczynamy budowę Diuny MiX (lustro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 15.02.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam ja też powiększyłem diunę o kotłownie i pralnie w części pod garażem ale stan surowy bez okien wyniósł mnie ok 130 tyś wliczając papierki ale bez działki działkę miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 15.02.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ktoś może już robił schody wewnętrzne, chodzi mi o wykończenie. Firma za drewniane jesionowe chce 6 tys. Czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.02.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 nie tak zle. mariola wklej jakies fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 15.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Aga 1401, wklejam na bieżąco. Jak tylko sie cos zmieni dodam zdjecia na fotosik. Dzisiaj zauwazyłam, że pekła nam szyba w kominku. Bedziemy musieli reklamować. Zastanawiam sie nad kaflami do górnej łazienki. Nie moge sie zdecydować. Wybieram między soczysta zielenią INCa Bambus http://images40.fotosik.pl/60/a995902efe5bda2c.jpg http://images41.fotosik.pl/60/6058325179e9a9a6.jpg a japońskimi kwiatami http://images40.fotosik.pl/60/975a88b152876241.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.02.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Bambus jest cacany- słoneczny, a japońskie kwiaty męskie, a dla kogo ma być łazieneczka dla syneczków czy mamusi ? ja wolałabym bambusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 16.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam mam pytanie czy może ma ktoś jakieś zdjęcia schodów na górę mogę prości o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 17.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam mam pytanie czy może ma ktoś jakieś zdjęcia schodów na górę mogę prości o fotki ja mam narazie sam beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 17.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 ja też mam tylko beton, ale mam już pierwszą wycenę przybliżoną. Pełne stopnie z balustradą z jesionu ok. 8.000 zł. Na razie jeszcze nie negocjowałem, to mój punkt wyjścia. Jeszcze mam trochę czasu, przewidywany termin położenia schodów lipiec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 17.02.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam wszystkich, Nad łazienką cały czas pracujemy http://images44.fotosik.pl/58/810494ed7ba32748.jpg http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Mariola6 , mozesz powiedziec jaka to kabina ? robiona na zamówienie czy gotowa ? (nazwa?) , czy w obrebie kabiny jest podłogówka ( w miejscu brodzika ) i czy styk szkła z podłogą jest na tyle szcelny ze nie bedzie woda wyciekac ? chyba , ze jest w tym miejscu specjalne uszczelnienie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 17.02.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 BeaWroc,łazienka oczywiście dla syneczków, ale od północnej strony, więc mam dylemat czy japońska nie za ciemna i dlatego chyba zamówię bambus. maxim_m drzwi prysznicowe są gotowe z KOŁA ale nie pamiętam nazwy, jak trzeba to poszukam fakturę. Ogrzewanie podłogowe jest w łazience w samym brodziku nie . Płytki podłogowe w kabinie są kładzione ze spadem, natomiast w samych drzwiach prysznicowych jest taki niewielki próg metalowy ( aluminowy ) pod kątem, aby nadmiar wody nie wydostawał się. Kabina jest na akryl. Ale generalnie wszystko okaże sie podczas użytkowania. Koleżanka ma takie same drzwi i nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 17.02.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 maxim my też będziemy mieli tylko drzwi, trochę inne niż u Marioli, ale zakładaliśmy w brodziku podłogówkę, tak nam doradzali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 17.02.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Mariola no to bambus jest oki, przynajmniej dla mnie Czy mogę prosić zbliżone zdjęcie kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts