Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących którzy są w kłopocie za ile wybrać ekipe ja za postawienie budynku czyli fundamenty ściany nośne i działowe na parterze i poddaszu, strop, schody wewnątrz, taras z tyłu mały taras z boku od salonu, schody od przodu, schody zewnętrzne do piwnicy i piwnice wraz ze stropem zapłaciłem murarzowi 11500zł do tego przy budowie pracowałem sam oraz mój ojciec i teść i pomocnik tylko przy laniu fundamentu i stropu któremu zapłaciłem z dniówki jakieś cztery dni więc gratuluje za takie wyceny ekip mam pytanie tylko z ciekawości jakie macie wyceny dachów tylko dla porównania czy nie przepłaciłem

aga1401 dziekuje - taki komine własnie chcemy miec:) ale zdjecie jest wstawione przez mariola6 - co ładne podoba sie wielu:) i mnie to cieszy:) a diuna jest równiez dowodem na to:)

co do dachu to my stracilismy na ten etap najwiecej bo blisko 70 tys :-? droga dachówka a i robocizna z tego co piszecie tez droga - 100zł m2 :(

Offsecistka

Mam pytanie do sób które właśnie zaczynają budowę Czy ma ktoś z Was już wycenę prac murarskich (fundamenty, ściany nośne, ścianki działowe, strop, wylanie schodów). Ja mam wycenę od dwóch firm: jedna to 27 000 i druga 35 000. Budujemy w wielkopolsce.

Nie mam orientacji i nie wiem czy te ceny sa dobre !!!

Ja właśnie prowadze gorąca negocjacje z Panem z poznanskiego -stan surowy bez dachu 16 tys(fundamenty od bloczków, ściany zewnetrzne i wewnętrzne nośne, kominy, strop i sciany góne ) napisłał, ze w cenie moga tez byc scianki działowe jak zechcemy :o

Dla mnie rewelacja :D zobaczymy jak pójdzie negocjacja dalej, niestety co do dachu musze poczekac do spotkania, wtedy obejrzy go dekarz i opowie co o tym mysli i jak to widzi, nawet jak bez dachu to dla mnie ta cena jest bardzo cacy :wink:

Ja właśnie prowadze gorąca negocjacje z Panem z poznanskiego -stan surowy bez dachu 16 tys(fundamenty od bloczków, ściany zewnetrzne i wewnętrzne nośne, kominy, strop i sciany góne ) napisłał, ze w cenie moga tez byc scianki działowe jak zechcemy nawet jak bez dachu to dla mnie ta cena jest bardzo cacy :wink:

to bardzo dobra cena.

ja za całosc bez dachu , 27tys. (od zera , strop lany, działówki, schody zew. taras, klinkier,piwnica pod pom. gosp. )

dach (wieźba, dachówka, rynny) - tu udało mi sie znalesc tania ekipe - 11 tys.

pozdrawiam

Witam,

Mam pytanie do osób które właśnie zaczynają budowę Czy ma ktoś z Was już wycenę prac murarskich (fundamenty, ściany nośne, ścianki działowe, strop, wylanie schodów). Ja mam wycenę od dwóch firm: jedna to 27 000 i druga 35 000. Budujemy w wielkopolsce.

Nie mam orientacji i nie wiem czy te ceny sa dobre !!!

Dzięki za odpowiedź.

Witam, my zaczynamy budowę Diuny IIzm i mamy umówionego murarza za

25 000 ( fundamenty, ściany , strop, działówki, schody, kominy,taras) czekamy tylko na poprawę pogody.

Witajcie :)

co prawda zima jeszcze trzyma ale do nowego sezonu zaczynamy sie przygotowywac

okna zamowione :lol:

16 marca maja wstawiac

wlasciwie bramy garazowe tez wybrane

teraz rozgladam sie za drzwiami wejsciowymi

otwor mamy 150szer x 235wys

w zwiazku z cieciem kosztow raczej odpuszczamy drewniane

dziura szeroka czyli 1 skrzydlo szerokie ( swiatlo przejscia 90cm )

reszta na male skrzydelko pewnie z jakims swietlikiem

Teraz prosba , o jakies namiary do wykonawcow , od tych co juz zamawialii albo juz sa zorientowali na rynku

czekajac na wiosne

Pavulon