Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie :)

co prawda zima jeszcze trzyma ale do nowego sezonu zaczynamy sie przygotowywac

okna zamowione :lol:

16 marca maja wstawiac

wlasciwie bramy garazowe tez wybrane

teraz rozgladam sie za drzwiami wejsciowymi

otwor mamy 150szer x 235wys

w zwiazku z cieciem kosztow raczej odpuszczamy drewniane

dziura szeroka czyli 1 skrzydlo szerokie ( swiatlo przejscia 90cm )

reszta na male skrzydelko pewnie z jakims swietlikiem

Teraz prosba , o jakies namiary do wykonawcow , od tych co juz zamawialii albo juz sa zorientowali na rynku

czekajac na wiosne

Pavulon

Ja zamówiłem drzwi KMC bardzo ładne i wyszły mnie z dużym świetlikiem i całym oprzyrządowaniem 1800zł

Ile zapłaciłeś za okna i jakie dawałeś? mi za tydzień będą wstawiali okna obustronny machoń ze złotymi szprosami.

Jaką bramę dawałeś? Bo ja jeszcze bramy garażowej nie wybrałem

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1. napisz cos wiecej o drzwiach bo samo kmc jakos nie moge namierzyc

2. okna na profilu NET PRESTIGE PLUS , profil SPECTUS TK 71 PREMIUM , okucie WINKHAUS Autopilot , oczywiscie biale :) cena spewnoscia nizsza od podwojnego machoniu i szprosow ;)

3. brama garazowa wisniowecki

odnośnie drzwi to dam ci namiary później bo niemam ulotki przy sobie.

A za okna ile ci wyszło? Ja za wszystkie zapłaciłem z balkonowymi (5szt w tym 2 łukowe 14tyś, myśle że to nie dużo za obustronny mahoń ze szprosami (same szprosy ponad 2tyś)

A jaką bramę masz i ile kosztowała? Ja zastanawiam się nak Krispolem

Witam wszystkich sympatyków forum!

Zamierzam budować Diunę II Zm1, otrzymałem teraz pozwolenie na budowę. Zamierzam teraz pozukać banku na skredytowanie budowy. Czy ostatnio, w dobie krzysu ktoś z forumowiczów starał się o kredyt? Jakie wymagania stawiają teraz banki, czy może ktoś podzielić się swoim doświadczeniem w tym zakresie?

Podczytuje ten wątek od pewnego czasu, gratuluję wszystkim budującym. Bardzo podoba nam sie diuna II, ale nie jesteśy jeszcze do końca zdecydowani. mampytanie odnośnie dachu. Możecie napisać ze szczegółami jakie koszty ponieśliście na pokrycie dachu: ile za więźbę, papę, deskowanie no i balchodachówkę itd.

Witamy Wszystkich Diunowiczów !!!

U nas nadal etap oczekiwania na PNB , na działce ok . 1 m śniegu .

Czekamy na wiosnę ( z utęsknieniem ) ! Nasi budowlańcy (Górale z

Zakopanego ) również ! W zeszłym tygodniu wróciłem z Zakopanego ,

widziałem ich w akcji na budowie , śnieg i mróz im nie straszny .

Mariola6

Jesteśmy pełni podziwu , oglądając fotki z Waszej Diunki . Łazienka ,

rewelka !!! ( gust , kolorystyka glazury !!!( mamy podobne upodowania ,

brąze , beże ) świetne pomysły , panel prysznicowy - Super ! Chylimy

czoła !!! :o :o :o

Pozdrawiamy Wszyskich !

Ela i Marek

Dzięki Markus 18 za ciepłe słowa.

Dopiero przy wykańczaniu domu widzę jaka to ciężka praca bez dekoratora wnętrz. Ciężko się decyduję na poszczególne sprzęty, kafle, kolory itp. Tym bardziej dziękuję za uznanie.

BeaWroc ten panel prysznicowy nabyliśmy w promocji za 700 zł., więc nie był jeszcze taki drogi. Z tego co widzę po waszych cenach np. na dach to sporo zaoszczędzicie w porównaniu do mnie, więc taki panel w waszym zasięgu.

Dzieki Mariola za info, faktycznie prysznic jak za darmo w porównaniu do dzisiejszych cen :wink:

Chyba nad nami czuwa dobra dusza, bo i kredyt załatwilismy na dobrych (w moim przekonaniu) warunkach i ceny materiałów spadaja i ekipy budowlane zaczynaja realne negocjacje a nie wymyslaja kwoty z chmur 8) ( choc i tacy się znajdą).

Odnosnie kredytu to wzieliśmy w Nordea, czekaliśmy tydzien na decyzję , a dokumenty potrzebne to wypis z ewidencji gruntów, akt notarialny, projekt, odpis z kw i zaświadczenie o zarobkach. :)

Sie nie nazbierałam , bo wszystko i tak trzeba mieć , acha kosztorys, jest od banku ale to chyba dla przyszłych kredytobiorców jest oczywiste (musi podbic kierownik budowy-przynajmniej ja tak miałam).

Kredyt na 30 lat, kwota 380 tys.(mam zamiar za tyle wybudować i zamieszkać) 8) , raty nie liczyłam , bo jestem umówiona po ostatniej transzy na przewalutowanie na franka, wtedy rata będzie około 1600 zł.

Tak to wygląda w naszym przypadku.

transza jest wypłacana do 50% dotychczasowego wkładu(czyli w moim przypadku wyszło 180 tys) więc spokojnie wybudujemy za jednym zamachem stan surowy otwart. Następna transza znowu do 50% poczynionego wkładu(my moglibysmy wziąc już reszte ale trrzeba cos zostawić na trzecią, bo trzecia transza to minimum).

No to sie napisałam :D pozdrawiam :wink:

Ja mam elektryka za 3 tys robocizna ( w tym przyłacze) + materialy

Z odbiorem końcowym który kosztuje ponad 1000zł dodatkowo?

mój daje pełną dokumentację i odbiór końcowy.

Te 3 tys obejmuja również montaż osprzętu i pomiary instalacji ize sporządzeniem odpowiednich kwitów z odpowiednimi pieczątkami. Wszyscy nam mówia ze b dobra oferta i ja tez tak uwazam :)