Tedii 21.06.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Do wszystkich właścicieli psów:wykastrujta sie , może będzieta bardziej wyrozumajta dla swoich czworonogów!! A tak poważnie: chcesz mieć pas?To go miej a nie ciotę.Jak bierzesz psa po to by go okaleczyć na całe życie to kup se rybki. (liczę na liczne głosy oburzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.06.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Moja 4-letnia suczka miała wycinaną macicę w piątek. Poki co wszystko jest w trakcie gojenia, ale w nocy chyba szwy ja swedza bo caly czas krzata sie po mieszkaniu. Odezwe sie za jakis czas jak juz sie wszystko wygoi i wtedy zobaczymy jak sie sprawuje To trochę potrwa, zanim zauważysz zmianę. Ale to dobra decyzja. Chronisz sunię przed ropomaciczem. No i masz spokój z cieczkami. A charakter raczej jej się nie zmieni. Mam wykastrowane 2 suki i nie zauważyłam zmian w charakterze. Mam tez 4 koty wykastrowane - wariują i szaleją jak te pełnojajeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajkomen 22.06.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aeilo2 27.06.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.07.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Jestem za kastracją/sterylizacją zwierząt, jeśli nie są rasowe i ich geny nie wnoszą niczego sensownego do puli genetycznej rasy. Moim psom zmienił się charakter, dlatego gdy ktoś pyta jakiej rasy jest ten czy tamten, to odpowiadam kastrat. W stosunku do ludzi dalej są jakie były, ale tu obecność czy brak jajek/macicy nie ma nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.11.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 z tego co słyszałem, to pies jest bardziej agresywny po kastracji. Poza tym, jeśli dobrze go wychowamy i nauczymy odpowiednich rzeczy to po co kastrować? Mówię stanowcze nie! Psa nie kastruje się dlatego, że jest źle wychowany. Twoje "stanowcze nie" poprzesz jakimiś argumentami?? Czy tylko coś gdzieś słyszałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.11.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Pies po kastracji - a wiem, bo mój ONk jest kastrowany - nie zmienia swojego charakteru! Jedyna zmiana jak w nim zachodzi to brak zainteresowania płcią przeciwną! Ani nie zrobił się agresywny ani nie "sflaczał" - jest taki, jaki był! Irytuje mnie wydawanie opinii i to w sposób stanowczy i autorytarny bez jakichkolwiek przesłanek! Wychowanie psa to kwestia naszego podejścia do niego a nie kastrowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.11.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Pies po kastracji - a wiem, bo mój ONk jest kastrowany - nie zmienia swojego charakteru! Jedyna zmiana jak w nim zachodzi to brak zainteresowania płcią przeciwną! Ani nie zrobił się agresywny ani nie "sflaczał" - jest taki, jaki był! Irytuje mnie wydawanie opinii i to w sposób stanowczy i autorytarny bez jakichkolwiek przesłanek! Wychowanie psa to kwestia naszego podejścia do niego a nie kastrowania! Podpisuję się pod tą wypowiedzią wszystkimi kończynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 07.12.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Musi to byc przemyslana decyzja, bo poniesieni magia świąt mozna póxniej żałować, a zwierzak przez to będzie cierpiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts