Nula 17.03.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 przymierzamy sie do tej pracowni (architekt nazywa sie Domaszczynski). Czy ktos zna te firme i moglby wymienic sie doswiadczeniami?dzieki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta Jurga 21.09.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Witaj! Mnie również podobają się projekty z tej pracowni. Minęło ładnych parę miesięcy od twojego pytania, czy udało Ci się coś konkretnego dowiedzieć? Ja ze swej strony zamierzam się z nimi skontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 22.09.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Byłem u nich. Ale za wcześnie na jakieś sądy.Może ktoś ma większe doświadczenie z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 22.09.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Szukam pracowni architektonicznej w Warszawie. Czy ta, októrej piszecie ma może jakiś ades www. Pozdrowienia.Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 22.09.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Szukam pracowni architektonicznej w Warszawie. Czy ta, októrej piszecie ma może jakiś ades www. Pozdrowienia.Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta Jurga 22.09.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Witaj Wiolu! Strona niestety w trakcie tworzenia. Adres: http://www.arex.net.pl, e-mail:[email protected]. Jeśli znajdziesz ciekawe projekty pracowni z Warszawy to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 25.09.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Ktoś (nie ja), kto kupował u nich projekt, musiał zapłacić 400zł za prawo do zmiany technologii ścian z trzywarstwowej na dwuwarstwową. Podkreślam za prawo a nie za samą zmianę w projekcie. Zmiana w projekcie była zrobiona przez kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta Jurga 02.10.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Doświadczenia tej osoby mogą być pomocne. Jeśli masz do niej kontakt to czy mógłbyś go udostępnić? E-mail: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.10.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ja w trakcie poszukiwań projektu trafiłam do tej pracowni. Spodobał mi się projekt Anna. Umówiłam się na pierwsze spotkanie, które było zarazem ostatnim.Chciałam wprowadzić kilka zmian i miałam wrażenie, że są oni temu bardzo niechętni, że woleliby sprzedać projekt gotowy (nagle zaczęły się pojawiać ogromne problemy).Zaczęli mi robić wycenę i okazało się, że doszliśmy do ceny domów projektowanych indywidualnie. Poza tym wydawało mi się, że jestem intruzem, że im w czymś przeszkadzam.Mówiąc krótko, nie odniosłam najlepszego wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.10.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Mam dokładnie to samo. Nie do końca czuję się jak klient. Nadmieniam, że nie jestem osobą, która nie wie czego chce. Wprawdzie na tym forum zadaję dużo pytań, ale do nich poszedłem już ze sprecyzowanymi wymaganiami. Tak że nie jestem dla nich za bardzo kłopotliwy. Generalnie ostro sobie życzą za zmiany. I raczej zniechęcają do nich. Powodem tego zniechęcania (jak wyczułem) nie jest przywiązanie do projektu, raczej jakby niechęć do dodatkowej pracy. Ale skoro klient już koniecznie chce coś zmienić to niech dużo płaci.Ale to tylko moje subiektywne odczucie. Jeżeli zmiany są niewielkie, jakieś przesunięcia ścian działowych itp to może ci to zrobić ktoś inny.Jestem ciekawy, co chcesz zmienić w swoim projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.10.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Remx zgadzam się w 100%. Skończyło się na tym, że poszukałam innego projektu i bardzo sobię go chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.10.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Mogę wiedzieć jaki projekt i z jakiej pracowni.Może też sobie zmienię na taki. Bo chyba mamy podobne gusta.Mnie się też podobała Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.10.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Oczywiście, że możesz, ale jest w zupełnie innym stylu.Pracownia to Archon, a projekt "Pod platanem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 02.10.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Dziwię się takiemu traktowaniu klientów, jakim niewątpliwie jest każdy kto chce kupić projekt. Oni mają produkt, który chcą sprzedać, my jesteśmy klientem. Przypomina mi to czasy, kiedy klient w sklepie przeszkadzał. Wychowawczo olewać takie biura, które nie chcą wspólpracować albo piętrzą problemy . jak zaczną przymierać głodem, to im się poprawi. Zaciekawiły mnie projekty 4 biur. mailem poprosiłem o spis materiałów. Jedynie kto powiadomił, że dotarło i że wysyłą, to Archeton. Jeszcze nie wiem co dostanę, ale spodobało mi się profesjonalne a nie artystyczne podejście do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Jeśli jest to biuro z Żoliborza z dworkowymi projektami,to i ja na początku swojej drogi poszukiwawczej,dotarłam do nich.Mam również niemiłe wrażenia.Rozmawiałam z tą panią i generalnie,co mi się rzuciło w oczy,a raczej uszy,to kasa,kasa,.....Zupełnie inaczej było w innych przypadkach.Rozmawiałam z wieloma architektami i zawsze byli otwarci,mili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 03.10.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Nie mam kontaktu do tej osoby. Ta budowa jest na Tarchominie. Jak sobie przypomnę nazwę ulicy to dam znać. To było gdzieś na uboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 14.10.2003 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Zamierzam kupić projekt Anna VI. Czy gotowe projekty z tej pracowni są „poprawne” ?. Jestem ciekaw Waszych opinii na ten temat. Pracownia nie ma strony www - Annę VI znalazłem we Własnym Domu nr 5/2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 15.10.2003 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 W końcu jednak kupiłem od nich projekt. A jak się ułoży współpraca to nie wiem. Na koniec byli mili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Mikołajczak 17.05.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Wybraśliśmy projekt "Jagienka". Potwierdzam, iż pierwsze uczucie po rozmowie telefonicznej było dziwne. Cena projektu (choć domek bardzo prosty) ciut wysoka (2100 netto). Aby pozaglądać w szczegóły projektu trzeba fatygować się do Warszawy - nie mają swoich oddziałów w innych miastach. Jednak po kolejnej rozmowie telefonicznej (dzwoniłem dzisiaj tj. 17.05.2005) zgodzili się na wpis zezwalajacy na zmianę konstrukcji ścian, zmianę pokoju z łazienką na taras nad garażem oraz lustrzane odbicie domku bez dodatkowych kosztów. Wybieram się na spotkanie, zobaczymy co z tego wyniknie.Czy ktoś wybudował lub zamierza wybudować domek "Jagienka".Czy projekt który kupiliście z tej pracowni zawiera wszystkie niezbędne rozwiazania konstrukcyjne, opisy np. szczegół oparcia belki stropowej, izolacji fundamentów, zestawienie stali, połaczenia elementów więźby dachowej, zestawienie (szcunkowe) materiałów itp.Czy robiła wam ta pracownia adaptacje fundamentów do istniejących warunków gruntowych? Ile "zaśpiewali"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 19.05.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Remx zgadzam się w 100%. Skończyło się na tym, że poszukałam innego projektu i bardzo sobię go chwalę. Identyczne wrażenia - byliśmy bardzo napaleni na Zosię 5 ale forma kontaktów z Panią Architekt (opyskliwość), niechęć do wprowadzania jakichkolwiek zmian w gotowym projekcie itd. doprowadziły do tego, że .... mamy projekt indywidualny (oczywiście nie z nimi). I to była BARDZO DOBRA decyzja! RomanW Czy gotowe projekty z tej pracowni są „poprawne” ? Nasz architekt ocenił, że są "życzeniowe" i że pięknie wyglądają na rysunkach. Największe zarzuty miał do wentylacji poszczególnych pomieszczeń, szczególnie łazienek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts