bibelocik33 28.10.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Basen genialny! Sama bym taki chciała w ogrodzie, ale jego wykonanie na pewno będzie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 03.12.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 lokjan - jeśli basen z którego chce się korzystyć w okresie zimowym - to tylko w domu, a za oszklonymi scianami i tak widać ośnieżony krajobraz. Bo tak są przeważnie takie baseny usytuowane. A w zimie chcesz korzystać z basenu na dworze?,nawet gdy będzie kryty - w mrozy raczej można co najwyżej dostać zapalenia. Wprawdzie w okresie zimowym kąpią się morsy,ale przechodzą specjalistyczne wcześniej badania itd. Też chciałoby się mieć taki komfort, przynajmniej w specjalnym do tego pomieszczeniu, ale... niesiety nie każdego na niego jest stać. Pozdrawiam. i sory,ale nie chciałam nikogo obrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 17.01.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Mam basen intex 7x4. Niestety po 4 latach urzytkowania zniszczył się., więc należy się zasatanowić czy opłaca się wydac 4 tys zł na tak krótki czas użytkowania. Cyba że ktoś potrafi składać i rozkładać basen w taki sposób aby przetrwał dłużej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 28.01.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Też mam taki basenik ale póki co wszystko jest ok - mam go ok. 3 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpbud 03.03.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Mam basen intex 7x4. Niestety po 4 latach urzytkowania zniszczył się., więc należy się zasatanowić czy opłaca się wydac 4 tys zł na tak krótki czas użytkowania. Cyba że ktoś potrafi składać i rozkładać basen w taki sposób aby przetrwał dłużej ... Wydaje mi się, że taki basen to już powinien przetrwać dłuższy okres czasu. Mam rozumieć, że użytkowałeś go tak jak się powinno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyczusia 09.05.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 ja nigdy takiej wygody chyba nie zaznam ale czy posiadanie basenu nie wiaze sie z wieksza praca ( w sensie przeciez trzeba o to dbac itp ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.06.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Ja nie wyobrażam sobie nie mieć basenu w ogrodzie i nie mówię tu o wielkiej inwestycji .Wystarczy taki 305x76 na stelażu, gdzie można się spokojnie schłodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melaga 30.06.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 z mężem w tym roku kupiliśmy taaaki duży basen za 3 tysiące w promocji i powiem wam, że pierwsza kąpiel zaliczona w upalne dni- jest rewelacyjny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 10.10.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 z mężem w tym roku kupiliśmy taaaki duży basen za 3 tysiące w promocji i powiem wam, że pierwsza kąpiel zaliczona w upalne dni- jest rewelacyjny ! Złożyłaś go już? Pewnie tak. I jak, gdzie go trzymasz, masz miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 02.12.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Ja widziałam nawet jak niektórzy nie spuszczają wody na zimę i nic się nie dziejeTeż mam 366x91 rozporowy i mordka się uśmiecha jak można wskoczyć. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 14.12.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 No wlasnie tu zastanawia mnie jedna rzecz. Czy skladanie takiego basenu nie spowoduje wiekszej szkody od pozostawienia takiego basenu na zime na stelazu ze spuszczona woda? Zalozmy ze spuszczamy z niego wode i zabezpieczamy go pokrywa tak aby deszczowka sie nie lala do srodka. Czy cos sie moze stac z materialem pcv przez zime? Wydaje mi sie ze coroczne zwijanie i rozkladanie moze miec bardziej dewastujacy wplyw na pcv-ke bo ta jest ciagle marszczona, monco zaginana i siedzi w garazu przez cala zime po czym znowu jest rozkladana na wiosne. Czy ktos sie wypowie kto moze zostawil basen na zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrodolandia 12.01.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Fajna rzecz, taki basen pod domem, Znajoma ma ogromny, z drabinką do wchodzenia, w tym roku, latem - można było długo korzystać z jego uroków. Ale ja sama o nie zdecydowałam się na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta21 16.01.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Mimo, że mieszkam blisko wody, to i tak uważam że basen we własnym ogródku to super sprawa;) mam nadzieję,że kiedyś się takiego dorobię, nie musi być jakiś kosmicznie wielki, taki na stelażu wystarczy;D basen wkopany w ziemię to też super sprawa, koleżanka taki ma, ale utrzymanie go jest bardzo kosztowne. Wypad nad jezioro to super sprawa, ale we własnym basenie przynajmniej wiem co do niego wlałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockingjay 10.02.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Mi też marzy się własny basen, choćby malutki. Fajnie byłoby się w nim chlapać latem Szkoda, że to taka droga inwestycja, za droga na moje obecne warunki materialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 16.04.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Mnie się raczej marzy taki trochę większy 25 metrów, ale może być wąski 25x 1m prawie olimpijski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPk 16.06.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 ach, przwyloliscie wspomnienie z dziecinstwa, kiedy to nikt nie chcial mi zbudowac basenu, wiec wzielam lopate dziadka i zaczelam kopac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marilka 06.08.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Zastanawiam się nad wkopaniem basenu w ziemię. Tak, żeby cały rok był pod poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinkoo 30.11.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Basen rzecz fajna ale jaki problem z jego utrzymaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 07.12.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Ja myślę, że jednak to jest dobro naprawdę luskusowe. Oczywiście w upalne dni na pewno jest fajnie, ale koszt budowy takiego stałego basenu to masakra jakaś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 22.01.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Koszt budowy małego basenu (8 x 4m) z małą stacją filtracyjną to wydatek od 30 000 do .... granicę górną ciężko określić. Jako baseny przydomowe bardzo fajnie spisują się baseny z tworzyw sztucznych. Jeśli tworzywo to np. PP ale spawany, nie wydmuszki i nie laminowane. Te są bardzo kiepskiej jakości. Oczywiście są też baseny z blachy ocynkowanej które się pokrywa folią PVC, betonowe i ze stali nierdzewnej. Czy się opłaca budować w domu basen? Jak kogoś stać to czemu nie? Koszt budowy to jedno, ale późniejszy koszt eksploatacji to drugie. Koszty utrzymania basenu są wysokie i nie ma się co łudzić jak ktoś opowiada "Panie, mała pompka i tabletki z chemią- max 50 zł na miesiąc" Oczywiście basen może mieć miałe zapotrzebowanie na energię zewnętrzną ale inwestycja w takie układy jest kilkukrotnie a nawet kilkanaście razy wyższa jak budowa samej niecki. Piszę to jako baseniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts