Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LIPSK LMP104 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wg mnie kuchnia nie jest za mała,

rezygnując z 1.6 spiżarki będziesz miał większą,

jeśli chcesz mieć tą spiżarkę koniecznie, to możesz wstawić do niej dużą lodówkę - w kuchni mniejszą, na najpotrzebniejsze produkty, trochę "innej maści kuchennego bałaganu" też do spiżarki i kuchnia robi się większa...,

poza tym projekcik jest ok.

pozdrawiam

Widzę, ze kuchnia będzie pełniła także funkcję jadalni, więc wszystko zależy od tego, ile osób liczy rodzina? Ja aktualnie mam 9 metrową kuchnię z wydzielonym miejscem do spozywania posiłków i jest wystarcza dla 2-3 osób.

• 1 year później...
  • 1 month później...

Budujemy wg projektu LMP 104 z pracownik Lipińskich

Czy ktoś z Forumowiczów realizuje , a może już wybudował wg tego własnie projektu :roll: http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1

Jesteśmy ciekawi jaki był koszt budowy, jakich zmian dokonaliście w projekcie itp

:evil:

A może inni Forumowiecze wypowiedzą się na temat tego projektu ,

Budowa co prawda już trwa , ale może korzystając z doświadczeń innych dokonamy jeszcze jakiś zmian .

Czekamy na podpowiedzi i uwagi

Proszę o uwagi i komentarze na temat tego projektu http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1

Dom przewidziany jest dla rodziny z dwójką studjujących dzieci poza miejscem zamieszkania

Może KTOŚ jednaj spojrzy na ten domek i podzieli sie uwagami .

Czekamy na wszelkie uwagi .

Każda uwaga bedzie bardzo cenna

:wink:

Proszę !!!

CZY NIKT W POLSCE NIE WYBUDOWAŁ DOMU WG TEGI PROJEKTU ???

CO W NIM JEST NIE TAK ????

Proszę o uwagi , krytykę

Ponownie proszę o uwagi http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1

Jeżeli nikt nie buduje , to błagam zerknijcie ,

Czy jest taki beznadziejny

" gorzej od tego gdy o Tobie mowią źle , jest tylko wtedy gdy o Tobie nie mówią wcale"

:cry:

Zaglądam i niestety nic

Swego czasu Kasia 1 prosiła o opinie nt tego projektu , napisałam i niestety też bez odzewu .Teraz nie mogę Ciebie Kasiu 1 odszukać.

Nie mamy zupełnie doświadczenia i zupełnie nie wiemy jak patrzeć na projekt . Domek jest mały, ale na stałe zamieszka w nim dwie osoby ( dzieci studiują poz miejscem zamieszkania )

PROSZĘ - MOŻE JEDNAK WTRACICIE SWOJE TRZY GROSZE ???

Hej Tysia :D

Mój sąsiad buduje ten domek :D Domek ma w tej chwili wiezbę. Bylam w środku i wygląda ok.Sasiad narzekał tylko na dużą liczbe okien.Mówił, że wycenił i wyszło bardzo drogo, no ale "coś za coś"

Mogę zrobić zdjęcie z zewnątrz, narazie bez dachówki, bo chyba dachówka będzie dopiero w grudniu.

Pozdrawiam :D :D :D

Czy jest taki beznadziejny

Beznadziejny :o

Kto tak stwierdził?

Całkiem sympatyczny domek i niedrogi w budowie pod warunkiem pewnych uproszczeń które ja np. bym wprowadził, takich jak;

- wybrałbym raczej wersje bez lukarn które znaczaco podrażaja konstrukcję i pokrycie dachu oraz wykonczenie poddasza;

http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56122

- powiekszyłbym WC (wstawiając tam jeszcze natrysk), oraz wiatrołap (wstawiając szafę na odzienie wierzchnie i buty) – kosztem komunikacji.

- zrezygnowałbym z okna połaciowego w łazience i zrobił normalne okno w scianie szczytowej

- zrezygnowałbym z okien połaciowych w pok. 2.6 , ew. poiększajac istniejace okno.

- zrezygnowałbym z drogiego i niepraktycznego tarasu nad garażem (jest na dole) zastępując go lekkim jednospadowym daszkiem.

Tyle na pierwszy rzut oka.

Inne walory do ew. dyskusji.

Pozdrawiam

Witam :D

uwagi otrzymane tu na forum i priv bardzo cenne :D

My jesteśmy na etapie budowy scianki kolankowej . Zostawiliśmy ją w wysokości takiej jak w projekcie . A jak Twój sąsiad Aniu Bardzo jestem ciekawa zdjęć . Mogę zrewanżowć się swoimi o ile sąsiad będzie zainteresowany .

Planujemy przykryć do zimy , drewno na więźbę kupione , dachówka zapłacona , pogoda dopisuje ( jak na razie, ale mam nadzieję na dalszą taką )

A może jest Ktoś kto już wybudował taki domek ???

Pozdrawiam :D :D :D

Hej :D

Tysia, zdjecia zrobię jutro :D

Wydaje mi sie, ze sasiad podwyższył sciankę kolankową :roll: i chyba zmienił kat dachu, a moze się mylę, bo się nie pytalam. Myślę, ze zdjecia wszystko wyjaśnią 8)

A jaką macie dachowkę, bo sąsiad planuje Robena grafit.

Pogoda przepiękna. Ja też mam nadzieję na taką pogodę, bo za tydzień mają klaść więżbę, a dachowka w drugiej polowie pażdziernika.

Pozdrawiam :D

Jak to sympatycznie tak sobie móc wymienić informacje .

Aniu zerknęłam na Twój projekt - bardzo sympatyczny , Na jakim etapie budowy jesteś ?

Wybraliśmy dachówkę Creaton KERA PFANNe - brazową ( taka czekoladka) ( w sierpniu kiedy płaciliśmy były dość znacze promocje ) Ponieważ dach ma stosunkowo małą powierzchnię zdecydowaliśmy sie właśnie na taką . Dach niestety będzie jednym z droższych elementów naszego domku

A antracyt jest bardzo piękny ......

Budujemy z Porothermu W+30 , strop teriva

Wg już poniesionych kosztów i planowanych nasz koszt budowy stanu surowego ( bez okien ) wyniesie o ok 80 tysiecy niestety dużo drożej jak widać .

No cóż ale takie są nasze realia

A nie wiem dlaczego stawia szersze kominy ??? My mamy takie jak w projekcie , o co chodzi ????

Miłego popołudnia :lol: :D