Patras 03.03.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Mam pytanie czy kuchnia w tym projekcie jest wystarczajaco duza?Jak podoba Wam sie ten domek?Bardzo prosze o opinie. http://www.ciepledomy.pl/14160.xml?page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 03.03.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Kuchnia jest super tylko z tyłu ale to decyzja pani domu albo stron swiata.Dom jest super minus schody bez pełngo spocznika i ścięcia dachu na końcach dziwne! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 03.03.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 wg mnie kuchnia nie jest za mała,rezygnując z 1.6 spiżarki będziesz miał większą,jeśli chcesz mieć tą spiżarkę koniecznie, to możesz wstawić do niej dużą lodówkę - w kuchni mniejszą, na najpotrzebniejsze produkty, trochę "innej maści kuchennego bałaganu" też do spiżarki i kuchnia robi się większa...,poza tym projekcik jest ok.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 04.03.2005 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Wielkie dzieki ,ciesz sie ,ze moj przyszly domek podoba Wam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.03.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Patras bardzo podoba mi się Twój domek ( my też wybralismy projekt z tej pracowni- LMB27) Mój sąsiad buduje ten dom.W tej chwili nic więcej nie potrafię Tobie na temat tego domku powiedzieć, ponieważ dopiero z ziemi wyrosły fundamenty- reszta prawdopodobnie na wiosnę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.03.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Widzę, ze kuchnia będzie pełniła także funkcję jadalni, więc wszystko zależy od tego, ile osób liczy rodzina? Ja aktualnie mam 9 metrową kuchnię z wydzielonym miejscem do spozywania posiłków i jest wystarcza dla 2-3 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.03.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 funkcjonalnośc kuchni zależy od szer i długości a tu coś mi nie pasuje - do tego spora część idzie na jadalnię i robi się ciasno w porze jedzeniaale ja ogólnie nie lubię projektów Lipinskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 07.03.2005 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 W tym momencie jestem sam ale mysle ,ze moja rodzina bedzie liczyla cztery osoby. Czekam na dalsze opinie n.t. LMP 104 Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 11.07.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Czy może ktoś już budował taki domek? Czy wprowadziliście jakieś zmiany? Czy macie jakieś uwagi? A może potraficie podać koszt wybudowania LMP 104? Będę wdzięczna za każdą informację. Jestem dopiero na etapie wyboru projektu.Ten akurat zachwycił mnie najbardziej.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 05.09.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam W czerwcu rozpoczęliśmy budowę wg tego projektu Jeżeli jesteś dalej zainteresowana naszą opinią daj znać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 08.09.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Budujemy wg projektu LMP 104 z pracownik Lipińskich Czy ktoś z Forumowiczów realizuje , a może już wybudował wg tego własnie projektu http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1 Jesteśmy ciekawi jaki był koszt budowy, jakich zmian dokonaliście w projekcie itp A może inni Forumowiecze wypowiedzą się na temat tego projektu , Budowa co prawda już trwa , ale może korzystając z doświadczeń innych dokonamy jeszcze jakiś zmian . Czekamy na podpowiedzi i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.09.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Wrzuć w wyszukiwarkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 11.09.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Proszę o uwagi i komentarze na temat tego projektu http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1 Dom przewidziany jest dla rodziny z dwójką studjujących dzieci poza miejscem zamieszkania Może KTOŚ jednaj spojrzy na ten domek i podzieli sie uwagami . Czekamy na wszelkie uwagi . Każda uwaga bedzie bardzo cenna Proszę !!! CZY NIKT W POLSCE NIE WYBUDOWAŁ DOMU WG TEGI PROJEKTU ??? CO W NIM JEST NIE TAK ???? Proszę o uwagi , krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 19.09.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ponownie proszę o uwagi http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1 Jeżeli nikt nie buduje , to błagam zerknijcie , Czy jest taki beznadziejny " gorzej od tego gdy o Tobie mowią źle , jest tylko wtedy gdy o Tobie nie mówią wcale" Zaglądam i niestety nic Swego czasu Kasia 1 prosiła o opinie nt tego projektu , napisałam i niestety też bez odzewu .Teraz nie mogę Ciebie Kasiu 1 odszukać. Nie mamy zupełnie doświadczenia i zupełnie nie wiemy jak patrzeć na projekt . Domek jest mały, ale na stałe zamieszka w nim dwie osoby ( dzieci studiują poz miejscem zamieszkania ) PROSZĘ - MOŻE JEDNAK WTRACICIE SWOJE TRZY GROSZE ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 19.09.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Hej Tysia Mój sąsiad buduje ten domek Domek ma w tej chwili wiezbę. Bylam w środku i wygląda ok.Sasiad narzekał tylko na dużą liczbe okien.Mówił, że wycenił i wyszło bardzo drogo, no ale "coś za coś" Mogę zrobić zdjęcie z zewnątrz, narazie bez dachówki, bo chyba dachówka będzie dopiero w grudniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 19.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Czy jest taki beznadziejny Beznadziejny Kto tak stwierdził? Całkiem sympatyczny domek i niedrogi w budowie pod warunkiem pewnych uproszczeń które ja np. bym wprowadził, takich jak; - wybrałbym raczej wersje bez lukarn które znaczaco podrażaja konstrukcję i pokrycie dachu oraz wykonczenie poddasza; http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56122 - powiekszyłbym WC (wstawiając tam jeszcze natrysk), oraz wiatrołap (wstawiając szafę na odzienie wierzchnie i buty) – kosztem komunikacji. - zrezygnowałbym z okna połaciowego w łazience i zrobił normalne okno w scianie szczytowej - zrezygnowałbym z okien połaciowych w pok. 2.6 , ew. poiększajac istniejace okno. - zrezygnowałbym z drogiego i niepraktycznego tarasu nad garażem (jest na dole) zastępując go lekkim jednospadowym daszkiem. Tyle na pierwszy rzut oka. Inne walory do ew. dyskusji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 22.09.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam uwagi otrzymane tu na forum i priv bardzo cenne My jesteśmy na etapie budowy scianki kolankowej . Zostawiliśmy ją w wysokości takiej jak w projekcie . A jak Twój sąsiad Aniu Bardzo jestem ciekawa zdjęć . Mogę zrewanżowć się swoimi o ile sąsiad będzie zainteresowany . Planujemy przykryć do zimy , drewno na więźbę kupione , dachówka zapłacona , pogoda dopisuje ( jak na razie, ale mam nadzieję na dalszą taką ) A może jest Ktoś kto już wybudował taki domek ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 22.09.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Hej Tysia, zdjecia zrobię jutro Wydaje mi sie, ze sasiad podwyższył sciankę kolankową i chyba zmienił kat dachu, a moze się mylę, bo się nie pytalam. Myślę, ze zdjecia wszystko wyjaśnią A jaką macie dachowkę, bo sąsiad planuje Robena grafit. Pogoda przepiękna. Ja też mam nadzieję na taką pogodę, bo za tydzień mają klaść więżbę, a dachowka w drugiej polowie pażdziernika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 22.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Jak to sympatycznie tak sobie móc wymienić informacje . Aniu zerknęłam na Twój projekt - bardzo sympatyczny , Na jakim etapie budowy jesteś ? Wybraliśmy dachówkę Creaton KERA PFANNe - brazową ( taka czekoladka) ( w sierpniu kiedy płaciliśmy były dość znacze promocje ) Ponieważ dach ma stosunkowo małą powierzchnię zdecydowaliśmy sie właśnie na taką . Dach niestety będzie jednym z droższych elementów naszego domku A antracyt jest bardzo piękny ...... Budujemy z Porothermu W+30 , strop teriva Wg już poniesionych kosztów i planowanych nasz koszt budowy stanu surowego ( bez okien ) wyniesie o ok 80 tysiecy niestety dużo drożej jak widać . No cóż ale takie są nasze realia A nie wiem dlaczego stawia szersze kominy ??? My mamy takie jak w projekcie , o co chodzi ???? Miłego popołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 22.09.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Aniu ! Ale jestem nieuważna , przecież mi napisałaś na jakim etapie jesteś z budową Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts