ania67 23.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Hej Tysia Zdjecia zrobione Jutro postaram się umieścić je w swoim albumie A sąsiad ma szerokie kominy, bo jeszcze nie wie czym bedzie ogrzewał dom i na wszelki wypadek zabezpieczył się jak tylko mógl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 24.09.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Tysia Poszło na priva Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 25.09.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Aniu ! Dziękuję za zdjęcia , To jest jednak fajny projekt , a już miałam tak dużo wątpliwości ... Sprawa kominów też już jasna . My planujemy ogrzewanie gazowe( B. drogie) i alternatywnie kominek z płaszczem wodnym ( relatywnie tańsze) Wczoraj zdecydowaliśmy o wykonaniu dodatkowego okna w łazience umieszczonego w szczytowej ścianie o wym 60X125 . Tymczasem tyle Pozdrawiam Tysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 28.09.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jest nas dwoje budujacych wg tego projektu ( link wyżej) A może jest ktoś jeszcze ??? Co zrobić - budowlańcy wyjęli stemple podpierające strop po 12 dniach od wylania betonu ( strop teriva) Jak sprawdzać czy coś złego się z nim ( stropem) nie dzieje ????? BEZSTRESOWEGO DNIA Tysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 12.10.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Strop na razie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam wszystkich W marcu 2007 planujemy zacząć budwę tego domku http://gotowe.pl/project.xml?id=56086 Jest ktoś kto budował lub buduje??? Bardzo proszę o kontakt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 12.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Droga TysiuT! Bardzo żałuje, że tak długo nie zaglądałam na forum.To dlatego, że nasze(moje i męża) plany budowlane rozciągnęły się w czasie. Zdecydowaliśmy się na LMP 104. Obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Napisz proszę czy jesteś zadowolona z wyboru tego projektu.Na jakim etapie jesteś? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 13.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witaj Kasiu , Z projektu generalnie jestesmy zadowoleni,wprowadzilismy te wszystkie zmiany o których pisałam wczesniej , Mankament tego projektu to trochę wg nas za mało miejsca na schody , wolałabym przestronnniejsze, ale nic już nie możemy zmienić . Jest bardzo ładnie doświetlony , i to co przez innych \forumowiczów było bardzo krytykowane a nam bardzo odpowiada to kuchnia nie połączona z salonem i bardzo nasłoneczniona. A - są uchybienia w zestawieniu materiałów na więźbę , już nie pamiętam ale nie zgadzały się m.in wymiary słupów , proponuję dokładnie weryfikować . Mamy stan surowy otwarty i zaczynamy w kwietniu dalsze prace. Niestety nie umiem wklejac zdjęć , ale może uda się przesłać na priv. Jeżeli bedziesz miała pytania , proszę pisz postaram się odpowiedzieć ,bardzo się cieszę że jest nas już troje budujacych wg tego projektu . Gdybynm miała poniownie wybierać wybrałaby ten sam projekt . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 13.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dziękuję Tysiu za szybką odpowiedż. Bardzo podniosłaś mnie na duchu. My jeszcze nie zaczęliśmy budowy, ale teraz już jesteśmy pewni, że dokonaliśmy słusznego wyboru.Bardzo się cieszę, że ktoś jeszcze buduje taki domek! To fajne uczucie, wiedzieć że ktoś cię rozumie.Chętnie skorzystam z Twoich rad.Jeśli Ci się uda prześlij zdjęcia.Bardzo bym chciała zobaczyć nasz domek w realizacji.A! My również nie chcemy kuchni połączonej z salonem.Salon to salon.Dlatego m.in. ten projekt nam się spodobał. My połączyliśmy pokój 1.3 z 1.4 i zrezygnowaliśmy z jednego okna w pokoju 1.3(tego mniejszego na ścianie bocznej)oraz drzwi.Dodaliśmy okno połaciowe w pokoju 2.3. Zrezygnowaliśmy z przejścia z garażu do pom.gospodarczego 1.9 i zlikwidowaliśmy okno w tym pomieszczeniu.I to chyba wszystko. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 09.04.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Cześć Tysiu! Jak budowa? Czy już ruszyliście pełną parą? Co teraz robicie? My dostaliśmy pozwolenie na budowę, załatwiliśmy częściowo formalności w energetyce, jesteśmy po rozmowie z kierownikiem budowy i firmami budowlanymi.Załatwiamy kredyt.Złożyliśmy już wniosek i teraz czekamy na decyzję czy dostaniemy tyle co chcemy. W tym roku planujemy stan surowy otwarty.Może się uda? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 16.05.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Kasiu! Długo zbierałam sie z odpowiedzią , ponieważ ruszenie pełną parą jakoś w naszym przypadku jest dosyć skomplikowane . Wykonujemy prace ociepleniowe poddasza oraz kładziemy kabelki elektryczne , są już również okna , ale tempo prac nie jest takie jakiego byśmy oczekiwali . Generalnie problemem są wykonawcy . Nie mamy jednej firmy , która kompleksowo prowadziłaby prace wykończeniowe , więc tempo jest krótko mówiąc marne . Jeżeli chciałabyś jakieś zdjęcia podaj adres priv , ponieważ nie umiem wklejać tutaj zdjęć ,( a nauka chyba przerasta moje umiejetności ,a tam po prostu przeslę jako załącznik ) ale chetnie się podzielę i będę ciekawa Twoich uwag . A jak Wam idzie , czy już wszelkie formalnośći za Wami i czy przyznano Wam kredyt w wysokości wnioskowanej ??? Na nastepne posty postaram się odpisywać bez opóźnień . Pozdrawiam Tysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 31.05.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Kasiu! Długo zbierałam sie z odpowiedzią , ponieważ ruszenie pełną parą jakoś w naszym przypadku jest dosyć skomplikowane . Wykonujemy prace ociepleniowe poddasza oraz kładziemy kabelki elektryczne , są już również okna , ale tempo prac nie jest takie jakiego byśmy oczekiwali . Generalnie problemem są wykonawcy . Nie mamy jednej firmy , która kompleksowo prowadziłaby prace wykończeniowe , więc tempo jest krótko mówiąc marne . Jeżeli chciałabyś jakieś zdjęcia podaj adres priv , ponieważ nie umiem wklejać tutaj zdjęć ,( a nauka chyba przerasta moje umiejetności ,a tam po prostu przeslę jako załącznik ) ale chetnie się podzielę i będę ciekawa Twoich uwag . A jak Wam idzie , czy już wszelkie formalnośći za Wami i czy przyznano Wam kredyt w wysokości wnioskowanej ??? Na nastepne posty postaram się odpisywać bez opóźnień . Pozdrawiam TysiaWitaj Tysiu! Tym razem to ja długo nie zaglądałam na forum. My już ruszyliśmy z budową. Mamy wylane ławy i teraz fachowcy robią ściany fundamentowe. Prace idą dość wolno bo wykonawca ciągnie kilka budów na raz. W tym roku chcemy postawić stan surowy otwarty, więc aż tak nam się nie śpieszy. Za to w przyszłym roku czas będzie nas gonić, bo żeby skończyć budowę musimy sprzedać mieszkanie,a nie chcemy być bezdomni. Przesyłam Ci adres mailowy na priv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 01.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Tak jak obecałam , zaglądam częściej . Kabelki położone , teraz czekamy na tynkarza- tynk mechaniczny gipsowy , i dalej będą prace hydrauliczne .Jest wybrany piec c.o i kominek , Piec będzie Vailanta jednofunkcyjny zasobnikiem 120l - gaz oraz kominek z płaszczem Turbokominek Mamy też uzgodnionego wykonawcę prac wykończeniowych . A wracajac do tynków , ciągle się zastanawiamy , czy tynki gipsowe to dobry pomysł ??? Co o tym sądzicie . Zdjęcia z budowy prześlę tak jak obiecałam Pozdrawiam Tysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 03.06.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Tak jak obecałam , zaglądam częściej . Kabelki położone , teraz czekamy na tynkarza- tynk mechaniczny gipsowy , i dalej będą prace hydrauliczne .Jest wybrany piec c.o i kominek , Piec będzie Vailanta jednofunkcyjny zasobnikiem 120l - gaz oraz kominek z płaszczem Turbokominek Mamy też uzgodnionego wykonawcę prac wykończeniowych . A wracajac do tynków , ciągle się zastanawiamy , czy tynki gipsowe to dobry pomysł ??? Co o tym sądzicie . Zdjęcia z budowy prześlę tak jak obiecałam Pozdrawiam Tysia Co do tynków-to nie mam pojęcia. Pewnie dlatego,że mamy jeszcze daleko do tego etapu. Ale chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat. Przyda się na przyszłość. Nad kominkiem zastanawiamy się już teraz. Początkowo chcieliśmy DGP, teraz już właściwie jesteśmy zdecydowani na płaszcz wodny.Chociaż obudowa zabiera chyba trochę więcej miejsca.Problem mamy z wyborem pieca c.o. Na razie nie ma u nas gazu ziemnego. Zastanawiamy się nad gazem płynnym. Jest drogi, ale mamy nadzieję, że uda się ogrzewać dom gł.kominkiem, a z gazu korzystać awaryjnie(podczas dużych mrozów i kiedy nas nie będzie w domu). Co o tym sądzicie? Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 11.06.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Kasiu! Zdjecia poszły na podany adres, tak jak obiecałam i jak Ci się podoba ? ciekawa jestem Twoich wrażeń Od dzisiaj parcują tynkarze , a nastpnie wejdą hydraulicy , Moim zdaniem jest to strasznie rozciagnięte w czasie , ale musieliśmy pogodzić się z takim tempem prac ( tak jak pisałam - wykonwacy , czyli ich brak i niestety nierzetelność , niesłowność ) Po prostu niektóre marzenia spełniają się w zwolnionym tempie , a tak bym chciała już trawnik i drzewa , najlepiej już takie duże i rozłozyste , Pozdrwiam Tysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rem30 13.06.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam Tysię i Kasię Właśnie kończymy ściany fundamentowe lmp 104, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazic reszty tego cuda. Czy można prosić o jakieś zdjęcia stanu surowego.Z góry dziękuję. Pozdrawiam Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 15.06.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Tysiu! Domek przepiękny! Gdybyś jeszcze mogła podesłać fotki pokoi. Jestem ciekawa ile miejsca jest w wykuszu. Bardzo chciałaby być chociaż na etapie tynków. My tymczasem mamy problemy z Eneą. Chcą się wycofać z umowy bo toczą wojnę z właścicielem drogi przez którą miał iść prąd. Okropnie się zawzięli, bo nam właściciel drogi wyraził zgodę na doprowadzenie prądu. Ale oni chcą od razu zgodę na wszystkie działki.Nie wiem co zrobimy jak nie będziemy mieli prądu.Jestem załamana.Jeśli chodzi o fachowców, to doskonale Cię rozumiem. Nasi co chwila znikają na inną budowę. Ciągną kilka na raz. Dominika! Witaj! Jesteśmy na tym samym etapie. Mamy dopiero ściany fundamentowe. Dlatego tak cenne są dla mnie zdjęcia Tysi. Gdzie budujecie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 18.06.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kasiu! Miło że się domek podoba . Tynki schną , i mają ruszać instalatorzy. Zdjecia zrobię i prześlę , a jeżeli chodxzi o wykusz, wg mnie jest tam dużo miejsca na wygodny stół a może fajną kanapę , u mnie chyba bedzie stół Jest to bardzo fajne miejsce Trzymam kciuki za pomyslnbe rozwiązanie spraw przyłacza energetycznego . Na pewno się uda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 20.06.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Kasiu! Miło że się domek podoba . Tynki schną , i mają ruszać instalatorzy. Zdjecia zrobię i prześlę , a jeżeli chodxzi o wykusz, wg mnie jest tam dużo miejsca na wygodny stół a może fajną kanapę , u mnie chyba bedzie stół Jest to bardzo fajne miejsce Trzymam kciuki za pomyslnbe rozwiązanie spraw przyłacza energetycznego . Na pewno się uda PozdrawiamDziękuję Ci Tysiu za słowa otuchy. Ja tak samo jak Ty chciałabym w wykuszu postawić stół. Z niecierpliwością będę czekać na kolejne zdjęcia. Pozdrawiam Cię serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniradek 06.08.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ponownie proszę o uwagi http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1 Jeżeli nikt nie buduje , to błagam zerknijcie , Czy jest taki beznadziejny " gorzej od tego gdy o Tobie mowią źle , jest tylko wtedy gdy o Tobie nie mówią wcale" Zaglądam i niestety nic Swego czasu Kasia 1 prosiła o opinie nt tego projektu , napisałam i niestety też bez odzewu .Teraz nie mogę Ciebie Kasiu 1 odszukać. Nie mamy zupełnie doświadczenia i zupełnie nie wiemy jak patrzeć na projekt . Domek jest mały, ale na stałe zamieszka w nim dwie osoby ( dzieci studiują poz miejscem zamieszkania ) PROSZĘ - MOŻE JEDNAK WTRACICIE SWOJE TRZY GROSZE ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts