reniradek 06.08.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ponownie proszę o uwagi http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=56086&page=1 Jeżeli nikt nie buduje , to błagam zerknijcie , Czy jest taki beznadziejny " gorzej od tego gdy o Tobie mowią źle , jest tylko wtedy gdy o Tobie nie mówią wcale" Zaglądam i niestety nic Swego czasu Kasia 1 prosiła o opinie nt tego projektu , napisałam i niestety też bez odzewu .Teraz nie mogę Ciebie Kasiu 1 odszukać. Nie mamy zupełnie doświadczenia i zupełnie nie wiemy jak patrzeć na projekt . Domek jest mały, ale na stałe zamieszka w nim dwie osoby ( dzieci studiują poz miejscem zamieszkania ) PROSZĘ - MOŻE JEDNAK WTRACICIE SWOJE TRZY GROSZE ???czesc jestesmy nowi my tez mamy zamiar budowac ten domek po wielu zmaganiach wybralismy ten ,bardzo nam sie podoba ale jak narazie jestesmy na etapie załatwiania wszystkich papierków co prawda czekamy na zaakceptowanie naszego projektu przez konserwatora,i niewiemy czy przejdzie,ale jezeli macie jakiez zdjecia z placu budowy to chetnie ogladniemy wszystkiego dobrego pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thinking 30.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam, zdecydowaliśmy się na ten projekt i już nawet posunęliśmy się z pracami, ale ciekawi mnie czy ktoś jeszcze buduje ten dom. Może wymienimy sie doświadczeniami i pomysłami na wykończeniówkę? Zapraszam do wątku[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thinking 03.04.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Nikt nie buduje wg tego projektu? miałam nadzieję na jakąś wymianę doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleplek 12.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam Jestem bardzo zainteresowany budową projektu LMP 104a .Dlatego w miarę możliwości prosiłbym o przesłanie waszych opinii na temat LMP 104 i jeśli to możliwe zdjęć z realizacji , bo z tego co wyszukałem jest pani jedyna która ten projekt buduje .Z góry dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleplek 12.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich Jestem również nowy i jeszcze nie wybrałem tego projektu ale jestem na 99% przekonany do niego dlatego prosiłbym o wszelakie informacje i zdjęcia sądząc po datach waszych postów domy są skończone dlatego jeśli macie jakieś archiwalne zdjęcia byłbym wdzięczny . (domu wykończonego również)Widzę że mam podobne upodobania do Kasi . Chcę połączyć 1.3 z 1.4 zrezygnować ze ścianki garaż-pom. godpod. Zrezygnowałbym w ogóle z okna środkowego na tyle pomiędzy wyjściowym z salonu a oknem kuchennym u mnie jest to uwarunkowane tym że dom będzie na działce z wejściem od strony południowej dlatego rezygnuje z paru okien od strony salon-kuchnia z rezsztą nie wiem po co tak wielkie okno na schodach skoro mam tam okno dachowe . Chcę też w pom. 2.5 , 2.6 zostawić po jednym oknie i dodać okno do pom. 2.3 .Jak by nie było te pokoje będę miał od strony zachodniej dlatego nie potrzeba mi tyle okien dachowych. Powiedzcie mi tak szczerze bo rozumiem że macie tarasy na garażem jest to bardzo przydatne bo nie jestem przekonany w końcu będę miał ogród a i na kosztach budowy tarasu oszczędzę .Prosiłbym o wszelakie podpowiedzi i opinie oraz o zdjęcia Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 04.03.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam,Przymierzam sie do budowy domu LMP 104. Czy kotoś z Was budował lub buduje według tego projektu? Bardzo chętnie wymieniłbym opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toomasz30 13.03.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam.W zeszłym roku rozpoczełem i zakończyłem budowę domu LMP104.Praktycznie od Świąt już w nim mieszkam. Jestem bardzo zadowolony. Jedynym minusem domu jest niestety troszeczkę mały salon, który z racji, iż wybudowałem dom z porothetmu 50 (bez ocieplenia) stał sie jeszcze mniejszy. Ale nie jest tak żle i tak jest śliczny i praktyczny. Ponadto zmieniłem kuchnie z ,,pokojem" przy salonie, przez co salon optycznie jest większy, albowiem dodatkowo nie zrobiłem drzwi między salonem a pokojem. Poprzez tą zmiane mam większą kuchnie niż byłaby w pomieszczeniu naprzeciwko salonu. Ponadto nie mam wyjścia na taras z salonu (gdzie zrobiłem tylko duże okna - pocz. 50 cm od podłogi). Wyjście jest z korytarza. Poszerzyłem również łazienkę na dole - kabina prysznicowa - kosztem części kotłowni. Uwaga! jak będziecie mierzyć parapety to bierzcie pod uwage okna i tynki. Ja tego nie zrobiełm i zostałem z zewnętrznymi granitowymi prapetami wyciętymi na wymiar, które wobec mojej cegły porotherm 50 były o 5 cm były za małe. Życze miłego i bezstresowego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
too_gregor 22.04.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam! Ja również wybrałem ten projekt i jestem na etapie instalacji elektrycznej i jak na razie głowie się gdzie dołożyć gniazdek i kontaktów prócz tych z projektu. Planuje parę gniazd zewnętrznych (jedno przy garażu, przy tarasie salonowym i na balkonie wykuszu. Zastanawia mnie też instalacja C.O. dokładnie rozmieszczenie grzejników, co warto zmienić. Jak macie jakieś uwagi to piszcie. Dotychczasowe zmiany których dokonałem to: (patrz: http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=56122&page=1) połączenie pomieszczeń 1.3 i 1.4 (salon) gdzie zamurowałem drzwi pomieszczenia 1.3 ale wstawiłem nadproże wyrazie bym sie kiedyś rozmyślił zmniejszyłem okno pom. 1.3 z 210 na 150 cm i zastosowałem tylko 1 drzwi tarasowe. Połączyłem pomieszczenia 1.7 i 1.8 w jedną łazienkę (powiększona kosztem korytarza z 140 na 120 cm) i dałem 1 okno 90cm na środku Zrezygnowałem z przeszklenia przy komunikacji okno dachowe starczy w zupełności (okna dachowe pojedynczo nie 140 a 118) Poszerzyłem do linii budynku pom. 1.9 i 1.10 celem uzyskania większej kotłowni (jedyna możliwość C.O. Paliwo stałe) Przesunąłem komin w stronę kotłowni na długości i szerokości tak ze w kuchni nic mi nie wystaje. Zrezygnowałem z tarasu nad garażem, przedłużyłem dach i mam jedno duże pomieszczenie więcej. Z pom. 2.2 i 2.3 wydzieliłem korytarz szer. 120 (możliwość po przesunięciu komina) i w pom. 2.3 zastosowałem okno dachowe. Łazienka u góry jest mniejsza ale wystarczająca, bo natrysk przeniosłem na dół. Koncepcji jest sporo mogę przesłać przerobiony rysunek poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 27.04.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam , Tomasz30, jak rozwiazałeś schody na poddasze, jeżeli masz wyjscie na taras z hollu ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 27.04.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Piękny domek! Pytanie - jak dokładny był kosztorys?- stan surowy zamknięty 200 700 zł - w tym robocizna 56 800 zł - stan wykończony 341 700 zł - w tym robocizna 113 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toomasz30 27.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Odp na pytanie TysiiTPo pierwsze, w wyjściu na taras zamontowałem przesuwane drzwi, przy czym tylko prawa strona drzwi się przesuwa - ale jest wystarczająco dużo miejsca, - ok 1 metra. Po drugie mam tak zaprojektowane i wykonane schody drewniane, że ,,zabieg" nad faktycznym wyjściem na taras jest w najniższym miejscu na wysokości 184 cm i tak naprawdę zachodzi tylko z ukosa w rogu wyjścia. Schody te więc nikomu nie przeszkadą przy wychodzeniu na taras. Dodatkowo schody te mają wolne przestrzenie pomiędzy stopniami, więc dzięki temu przebija pomiędzy nimi światło i na korytarzu jest zawsze słonecznie i przyjemnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaT 29.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam , Bardzo dziekuję za odpowiedź dot schodów Nam niestety stolarz nie potrafił zaprojektować tak schodów ,aby można było wychodzić "pod nimi " na taras , a też mam okno z jednej strony , bo planowalismy właśnie wyjscie na taras z hollu. Nie udało przeprowadzenie pomysłu , a teraz już tego nie zmienię , szkoda, ale jest super doświetlone. Poz tym jestesmy bardzo zadowoleni z domku Zmian wprowadziliśmy bardzo niewiele , kuchnia została tam gdzie jest w projekcie ,a salon jest duży , ponieważ nie ma sciany pomiędzy salonem i pokojem . Jest wstawione nadproże i instalacje poprowadzone, tak że w każdej chwili mozna postwić sciankę działową . Zmniejszylismy pomieszczenie gospodarcze i mamy na dole lażienkę z natryskiem , rozwiązanie bardzo praktyczne , szczególnie gdy są goście . Jeżeli miałabyn jeszcze raz budować to oczywiście wg tego projektu , tylko dodałabym małą piwniczkę , Brakuje szczególnie jak jest ogród . Pozdrawiam serdecznie Tysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts