holikk 11.07.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Jeśli zmiana w budowie architektonicznie istotna? Trzeba robić projekt zastępczy, ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 12.07.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 moj projektant zawolal 50% ceny projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathon 26.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 spotkałem się z ceną nawet 5000 zł , ale i 2000 zł też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł111 21.06.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam jestem tu nowy. W lipcu br rozpoczynam budowe. Mam pozwolenie, wykonawce, ale chcę dokonac istotnych zmian wymagających wykonanie projektu zastepczego. Niestety mój projektant zawołał za to 1500zł. Wcześniej skasował mnie 3000zł za adaptację i zmiany, projekt z archetonu 2100, także koszty rosna niebotycznie. Zmiany w projekcie polegają na powrocie z adoptownego poddasza do oryginalnego stanu wg zakupionego projektu + doprojektowanie lukarny trapezowej. Moim zdaniem jest to b.drogo liczyłem na 500-700zł. Prosze o opinie, czy szukać innego projektanta czy jest to standardowa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 21.06.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Witam jestem tu nowy. W lipcu br rozpoczynam budowe. Mam pozwolenie, wykonawce, ale chcę dokonac istotnych zmian wymagających wykonanie projektu zastepczego. Niestety mój projektant zawołał za to 1500zł. Wcześniej skasował mnie 3000zł za adaptację i zmiany, projekt z archetonu 2100, także koszty rosna niebotycznie. Zmiany w projekcie polegają na powrocie z adoptownego poddasza do oryginalnego stanu wg zakupionego projektu + doprojektowanie lukarny trapezowej. Moim zdaniem jest to b.drogo liczyłem na 500-700zł. Prosze o opinie, czy szukać innego projektanta czy jest to standardowa cena. Jeżeli jest ci "za drogo" to za co chcesz dom budować? Nie stać cię na zapłacenie za pracę architekta i z oszczedności kupiles jakis tam katalogowiec to rób wg takiego projektu który masz i nie wydziwiaj. A nie pisz że projektant "za dużo chce" - on chce normalną zapłate za swoją pracę a ciebie zwyczajnie nie stać na skorzystanie z jego usług. Jak ci nie pasował żaden to trzeba bylo zamówić sobie indywidualny projekt spełniające wszystkie zachcianki... Edytowane 21 Czerwca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 21.06.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Jeżeli jest ci "za drogo" to za co chcesz dom budować? Nie stać cię na zapłacenie za pracę architekta i z oszczedności kupiles jakis tam katalogowiec to rób wg takiego projektu który masz i nie wydziwiaj. A nie pisz że projektant "za dużo chce" - on chce normalną zapłate za swoją pracę a ciebie zwyczajnie nie stać na skorzystanie z jego usług. Jak ci nie pasował żaden to trzeba bylo zamówić sobie indywidualny projekt spełniające wszystkie zachcianki... qrwa, ale Ty mundry jesteś, ho, ho. Ciekawe czy w realu tez z Ciebie taki mądrala. Chętnie bym się przekonał trolu pasiasty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 23.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 qrwa, ale Ty mundry jesteś, ho, ho. Ciekawe czy w realu tez z Ciebie taki mądrala. Chętnie bym się przekonał trolu pasiasty!!! W "realu" biednym inwestorom których nie stać na dokumentacje projektową mówie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.06.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 W "realu" biednym inwestorom których nie stać na dokumentacje projektową mówie to samo... Gdyby w realu na moje szukanie oszczędności czyli zwyczajne targowanie się, ktoś odpowiedział, że jak jestem biedny to nie powinienem się budować prawdopodobnie wywiązałaby się między nami pyskówka na zakończenie której ta osoba dostałaby w uzębienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 25.06.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Gdyby w realu na moje szukanie oszczędności czyli zwyczajne targowanie się, ktoś odpowiedział, że jak jestem biedny to nie powinienem się budować prawdopodobnie wywiązałaby się między nami pyskówka na zakończenie której ta osoba dostałaby w uzębienie... Gratuluję "dojrzałości" i "odwagi" albo raczej glupoty? Po takim "numerku" miałby Pan od razu sprawę karną o pobicie... i kilkadziesiąt tysięcy odszkodowania do zapłaty za spowodowanie uszczerbku na zrowiu ( nie daj boże wybiciu kilku zębów...) i pokryciu strat kilkudziesięciu/set tysięcy spowodowanych niemożnością wykonywania zawodu przez kilka tygodni/miesięcy... tak że nawet kwota uzyskana ze sprzedaży pana domku nie pokryłaby kwot do zapłaty... Edytowane 25 Czerwca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.06.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) nie rozsmieszaj mnie...zyjemy w polsce to nie stany zjednoczone, max piec tys i najwyzej zawiasy ze sprawy karnej. Na chamstwo tylko chamstwem...nie pisz mi o dojrzalosci bo zdecydowanie tobie jej brakuje, widac to w kazdym poscie jaki umieszczasz na tym forum. Obrazasz innych ludzi, nie okazujesz im szacunku sam go jednoczesnie wymagajac...powiem ci tak kiedys widzialem jak na budowie jeden wykonawca przepisywal swoj samochod na wlasciciela...nie byl zadowolony wiec pewnie sprzedal go za symboliczna sume...rozni sa ludzie i tez mozesz kiedys tak trafic, przestaniesz sie wkoncu wymadrzac, bo wiedze mozesz miec ale kultury nie masz za grosz. Edytowane 25 Czerwca 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 25.06.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) nie rozsmieszaj mnie...zyjemy w polsce to nie stany zjednoczone, max piec tys i najwyzej zawiasy ze sprawy karnej. 5 tys zl? taką karę to możesz dostać za ukradzenie jabłek ze straganu... albo bijatykę pod sklepem monopolowym z kolegą od wódki... mój prawnik zdarłby za bandyckie pobicie z "szanownego pana-bandyty" skórę. Na chamstwo tylko chamstwem... Pobicie za usłyszenie prawdy o sobie? to nie chamstwo - to zwykły prymitywny bandytyzm... Edytowane 25 Czerwca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 26.06.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 widzisz podyskutowalbym jeszcze z toba ale to mija sie z celem, moim celem, a zainteresowanym radze wejsc na profil szanownega pana zbika i przeczytac jego wypowiedzi... Gardzi kazdym po kolei, nazywa dziecmi, idiotami, a ich pytania uwaza za debilne...czlowieku zastanow sie nad swoim zachowaniem...twoj ton wypowiedzi mija sie z idea takich miejsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 28.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 1200 zapłaciliśmy w tym roku w marcu, za projekt zastępczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 04.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 1200 zapłaciliśmy w tym roku w marcu, za projekt zastępczy No i co z tego? Twoj zastępczy był do tego samego katalogowca i do takich samych zmian jakie wprowadza oburzony śmiesznymi kwotami pytający??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budu 04.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 U mnie projektant zażądał 1000,00 zł. ale chodzi tylko o cześciowe podpiwniczenie,domu już częściowo podpiwniczonego. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 05.07.2011 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 zibik_eng otóż nie, projekt mielismy robiony indywidualny ze wzgledu na specyficzyną wąską działkę, zmiana polegała na władowaniu garażu pomiedzy naszą częścią, a częścią mieszkalną mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 07.07.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) zibik_eng otóż nie, projekt mielismy robiony indywidualny ze wzgledu na specyficzyną wąską działkę, zmiana polegała na władowaniu garażu pomiedzy naszą częścią, a częścią mieszkalną mamy. Czyli podajesz cene za zmianę w całkowicie innym projekcie i z całkowicie innym zakresem zmian... Projekt projektowi nie równy... chociaż dla przeciętnego zjadacza chleba wyglada tak samo - kilka "oprawionych kartek z kreskami" Moze teraz podyskutujmy na temat cen Mercedesów SLK i czemu nie są sprzedawane w cenach fiata pandy - też mają 4ry koła i "jeżdżą" Edytowane 7 Lipca 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts