Cypek 12.07.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Znacie może firmę, która zajmuje się tym ?Ma to sens czy zdjąć zniszczoną kostkę i położyć nową?Jakie koszty takiego malowania kostki i jej impregnacja.Pomóżcie, bo mi budowlańcy zniszczyli podjazd.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 12.07.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Pomalowanie żywicą epoxy ok 12-15 pln /m2 dla prymitywnego rozwiązania w materiałe plus robota. Wolałbym malować niż układać na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 12.07.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Co znaczy zniszczyli- porobili rysy, połupali, zalali czymś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 12.07.2006 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Rys nie ma, uszkodzeń mech też nie.Zachlapane olejem z silnika, pobrudzone oponami, wapnem i innymi materiałami budowlanymi. Budowlańcy chcą pokryć wynikle straty - mam ich w garści ostatnią wypłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 12.07.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Jest dobrze, choć nie najlepiej a to za sprawą tych plam po oleju. Szkoda że nie zaimpregnowałeś kostki po ułożeniu, nie byłoby teraz problemów.Ze śladami po oponach daj sobie spokój- na drugi rok po zimie już ich nie będzie, wapno i zaprawa też zejdzie. Przy tynkowaniu np. elewacji kostka powinna być na nowo całościowo zasypana piaskiem. Trzeba by było teraz potraktować ją karcherem z lancą wyposażoną w dyszę rotacyjną. Po dwukrotnym myciu (2 dni) trzeba ocenić dzieło i podjąc dalsze kroki, które bęą zależne od efektów mycia. Świeże plamy po oleju czym prędzej zasyp żółtym piaskiem, który może coś wyciągnie.Daj znać o efektach-pewnie są środki usuwające takowe zabrudzenia, choć lepiej zapobiegać (gruntować) niż czyścić.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 12.07.2006 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No niestety, stary żuk przeciekał jak sito i plam jest od pioruna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 14.07.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 http://www.schomburg.pl/produkty_od_az.php Tutaj mają takie preparaty do czyszczenia- namiary podał mi kolega, który pracuje w Jadarze, ale ile co kosztuje to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielh 04.08.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 W dzisiejszych czasach można wyczyścić kostkę z każdego rodzaju zabrudzeń, zaimpregnować, lub odnowić kolor jak jest potrzeba i kostka wygląda jak nowa Impregnacja jest potrzebna, szczególnie do jasnych kolorów kostki i tam gdzie jest najbardziej eksploatowana. Do czyszczenia kostki najlepiej używać ciśnieniówki na gorącą wodę. Domowymi sposobami i myjkami na plastikowych lancach ciężko doczyścić kostkę, Z chemią też trzeba uważać bo jak zaschnie to może być nie ciekawie. ślady z opon zejdą same, ale tylko wtedy gdy ślad zostawiła stara 'sypiąca' się opona, najczęściej zimówka, wiadomo że taką można rysować jak kredą. A jeśli ślad zostawi normalna opona przy mocnym hamowaniu lub przy ruszaniu to nie sądzę że żeby samo zeszło. Takie ślady zostają na lata. Dla mnie ślady z oleju to nic strasznego, zajmuję się tym na co dzień i wiem że przy odpowiedniej chemii i sprzęcie da się doczyścić wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzPL 07.04.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) wiem, że Impregnacje robiłem juz jakis czas temu, spotkałem się z tą firmą już kilka lat temu i moge osobiście powiedzieć, że naprawde kostka sie trzyma już bardzo długo i świetnie wygląda. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pirson 07.04.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Na takie tłuste plamy od właśnie oleju silnikowego czy czegoś jest dobry patent ciepła woda pod ciśnieniem z detergentem np płynem do naczyń i jeszcze impregnatem na koniec tej renowacji zrobisz i masz ładną kosteczkę jak nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmilKan 04.07.2017 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Jest kilka ciekawych środkow Pozbruk, a jeżeli nie wiesz jak to zrobić to też masz ich filmiki na yt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts