lyngso 12.07.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam Po wielu perypetiach dobrnelismy w koncu do tynkowania wewnatrz....huraaaa.........i problem.....Rozne zrodla podaja inaczej wiec w koncu zgluplem. Powiedzcie czy po tynkach maszynowych gipsowych trzeba jeszcze szpachlowac ? Bedziemy sie tynkowac Quick-mixem, material zakupiony, tynkarz wynajety, ale nie wiemy jak mu przykrecic srobke. Facet utrzymuje, ze trzeba bedzie szpachlowac, ale czy to jest tylko jego wymowak i obnizenie standardu ?Prosze wypowiedzcie sie w tym temacie.... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 12.07.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 to wlasnie zalezy od wykonawcy - wg mnie robienie tynkow gipsowych i na to dodatkowo szpachlowanie jest troszke bez sensu - bo po co ten tynk - PODKLAD?u znajomych tynk gipsowy spelnia obie role - ale pewnie wszystko zalezy od ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekp 12.07.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 W swojej naiwności myślałem że jak zrobię maszynowe gipsowe to będzie spokój Okazało się że w dalszych pracach tynki się uszkadzały wcale nie było równo i w efekcie tego właśnie całość szpachluję.Przy następnym domu pewnie robiłbym tradycyjne i gipsował. Ale w końcu nie na darmo mówi się,że dla siebie buduje sie dopiero 3 dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gurthg 12.07.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Zdecydowałem się u siebie na maszynowe. Istne lustro. Gładko, równo. Rzeczywiście w dalszych pracach zrobiłem pare dziur, ale to drobiazgi i zaszpachluję przed malowaniem. Generalnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 14.07.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 tynk maszynowy gipsowy jest po to zeby byl gladki....nic na niego nie trzeba klasc jak tynkarz jest ok...ja takiego tynkarza mialem i jestem bardzo zadowolony...a jak cos uszkodze to naprawiam jednym pociagnieciem szpachelki z mala kupka cekolu...lepiej rozmieszac mala kupke cekolu niz tone na szpachlowanie wszystkiego....szukaj dobrego tynkarza....pojezdzij po budowach gdzie robia i wybierz tego ktorego robota Ci odpowiada...ja bylem u dwoch tynkarzy...jeden mial firme i zatrudnial ekipy nie dotykajac palcem...na forum piali z zachwytu nad jego robota...a byla to kicha w porownaniu z drugim, ktory robil osobiscie z synami...wniosek:...trzeba patrzec kogo sie bierze i jak robi to co do niego nalezy...to Twoja kasa, wcale nie mala ( 19zl/m^2...) ...trzeba wydac ja rozsadnie....pamietam ze tynkarzowi placilem z przyjemnoscia...a to nie czeste uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 do tapetowania, pod tynki ozdobne ( stiuki etc) i płytki nie trzeba szpachlowac ja oglądałem pracę kilku tynkarzy i tylko jeden zrobił to idelanie ale po malowaniu wyglądało to gorzej. zreszta nie za bardzo rozumiem dlaczego tak bardzo boicie szpachlowania, ściana pod farbsatynową, połmat musi byc idealnie gładka bo wszystko wyjdzie. a koszty- ile masz takich ścian wymagających - 200 m2 ?materiał + robocizna ok 2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts