yaro 12.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam Mam takie pytanie Załatwiam papiery, moze za miesiac sie uda i stad to pytanie Mam oszczednosci, starczy na fundamenty i na nic wiecej na reszte musze brac kredyt i tu to pytanie Robic fundamenty Za swoje i póżniej kredyt czy brac od razu kredyt na wszystko??????? Jak banki podchodza do rozpoczetych budów, czy łatwiej czy trudniej o kredyt????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.07.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 JA dokładnie tak zrobiłem Zeszłej jesieni wybudowałem z własnych oszczędności fundamenty, nasypałem w środek ziemie i tak zostawiłem do wiosny. NA wiosnę wziołek kredyt na resztę budowy. Oczywiście, że bank lepiej na mnie patrzył. Maiłem już wkład własny w postaci fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 12.07.2006 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 JA dokładnie tak zrobiłem Zeszłej jesieni wybudowałem z własnych oszczędności fundamenty, nasypałem w środek ziemie i tak zostawiłem do wiosny. NA wiosnę wziołek kredyt na resztę budowy. Oczywiście, że bank lepiej na mnie patrzył. Maiłem już wkład własny w postaci fundamentów Dzieki za odpowiedz A dawałeś faktury,czy sami wyceniali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.07.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Nie chcieli żadnych faktur. Sam wyceniłem wykonaną inwestycję( oczywiście zawyżając poniesione koszty ). Fundamenty wykonałem sam przy pomocy rodziny a wykazałem cenę jakby budowała mi je firma. Dzięki temu o parę tysiączków wzrosła watość mojej inwestycji. Oczywiście przed udzieleniem kredytu na budowie pojawiła się Pani rzeczoznawca wycenić działkę wraz z fundamentami ale nie miala żadnych zastrzeżenień co do podanych przeze mnie kwot. Ale myślę, że to czy trzeba mieć faktury czy nie zależy od banku. NAjlepiej zanim zaczniesz popytaj w bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doradcaf 12.07.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam serdecznie Jeżeli masz jakieś pytania co do kredytu zapraszam na e-mail [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 12.07.2006 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Nie chcieli żadnych faktur. Sam wyceniłem wykonaną inwestycję( oczywiście zawyżając poniesione koszty ). Fundamenty wykonałem sam przy pomocy rodziny a wykazałem cenę jakby budowała mi je firma. Dzięki temu o parę tysiączków wzrosła watość mojej inwestycji. Oczywiście przed udzieleniem kredytu na budowie pojawiła się Pani rzeczoznawca wycenić działkę wraz z fundamentami ale nie miala żadnych zastrzeżenień co do podanych przeze mnie kwot. Ale myślę, że to czy trzeba mieć faktury czy nie zależy od banku. NAjlepiej zanim zaczniesz popytaj w bankach. Dzieki wielkie, własnie takim sposobem jak ty chce to zrobic. Teraz u szwagra lejemy fundamenty, póżniej w ramach rekompensaty on bedzie u mnie, mam juz dogadanego kierownika taniego.tani beton z betoniarni tez dogadany przy okazji szwagra, szalunki tez Wiec mozna troche zaoszczedzic. Tylko narazie papierologia ciagnie sie od lutego Pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 12.07.2006 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam serdecznie Jeżeli masz jakieś pytania co do kredytu zapraszam na e-mail [email protected] Pozdrawiam Napewno skorzystam ale najpierw musze skonczyc papierologie a nie wim ile to potrwa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 12.07.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Tylko narazie papierologia ciagnie sie od lutego Wszyscy przez to przechodzimy(liśmy). Ja czytając opinie forumowiczów złożyłem wniosek kredytowy dłygo przed uzyskaniem pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts