Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zaczac czy nie

yaro

Recommended Posts

Witam

Mam takie pytanie

Załatwiam papiery, moze za miesiac sie uda i stad to pytanie

Mam oszczednosci, starczy na fundamenty i na nic wiecej na reszte musze brac kredyt i tu to pytanie

Robic fundamenty Za swoje i póżniej kredyt czy brac od razu kredyt na wszystko???????

Jak banki podchodza do rozpoczetych budów, czy łatwiej czy trudniej o kredyt?????

Pozdrawiam

JA dokładnie tak zrobiłem :D Zeszłej jesieni wybudowałem z własnych oszczędności fundamenty, nasypałem w środek ziemie i tak zostawiłem do wiosny. NA wiosnę wziołek kredyt na resztę budowy. Oczywiście, że bank lepiej na mnie patrzył. Maiłem już wkład własny w postaci fundamentów :D

JA dokładnie tak zrobiłem :D Zeszłej jesieni wybudowałem z własnych oszczędności fundamenty, nasypałem w środek ziemie i tak zostawiłem do wiosny. NA wiosnę wziołek kredyt na resztę budowy. Oczywiście, że bank lepiej na mnie patrzył. Maiłem już wkład własny w postaci fundamentów :D

Dzieki za odpowiedz

A dawałeś faktury,czy sami wyceniali???

Nie chcieli żadnych faktur. Sam wyceniłem wykonaną inwestycję( oczywiście zawyżając poniesione koszty :D ). Fundamenty wykonałem sam przy pomocy rodziny a wykazałem cenę jakby budowała mi je firma. Dzięki temu o parę tysiączków wzrosła watość mojej inwestycji. Oczywiście przed udzieleniem kredytu na budowie pojawiła się Pani rzeczoznawca wycenić działkę wraz z fundamentami ale nie miala żadnych zastrzeżenień co do podanych przeze mnie kwot. Ale myślę, że to czy trzeba mieć faktury czy nie zależy od banku. NAjlepiej zanim zaczniesz popytaj w bankach.

Nie chcieli żadnych faktur. Sam wyceniłem wykonaną inwestycję( oczywiście zawyżając poniesione koszty :D ). Fundamenty wykonałem sam przy pomocy rodziny a wykazałem cenę jakby budowała mi je firma. Dzięki temu o parę tysiączków wzrosła watość mojej inwestycji. Oczywiście przed udzieleniem kredytu na budowie pojawiła się Pani rzeczoznawca wycenić działkę wraz z fundamentami ale nie miala żadnych zastrzeżenień co do podanych przeze mnie kwot. Ale myślę, że to czy trzeba mieć faktury czy nie zależy od banku. NAjlepiej zanim zaczniesz popytaj w bankach.

Dzieki wielkie, własnie takim sposobem jak ty chce to zrobic.

Teraz u szwagra lejemy fundamenty, póżniej w ramach rekompensaty on bedzie u mnie, mam juz dogadanego kierownika taniego.tani beton z betoniarni tez dogadany przy okazji szwagra, szalunki tez

Wiec mozna troche zaoszczedzic.

Tylko narazie papierologia ciagnie sie od lutego :evil:

Pozdrawiam

i zycze powodzenia