agnikkrol 12.07.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Facet robił mi cokół. Kupiłam 26 paczek kamienia. On liczy za 26 metrów. Ale tal naprawde to tego cokołu wyszło 15 m. Część kamienia popękało, a część zrobił tak głęboko,żę go nie widać pod kostką. Na jednej ścianie to nawet więcej jest tego kamienia pod kostką niż nad.Wiedział,że zaraz po nim bedzie kładziona kostka. Niewiem dlaczego przyklejał te płytki poniżej poziomu gruntu:( Już straciłam pieniądze na kamień który jest schowany pod ziemia a teraz mam jeszcze zapłacic fachowcowi za to że nie myślał?Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.07.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 gdzie byłaś jak wykonawca to robił??nie uzgadnialiście zakresu prac?? kto wskazał mu co i jak ma robić??może nie wiedział do którego miejsca przykryjesz i połozysz kostkę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 13.07.2006 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Jak to gdzie byłam? Byłąm w pracy, zarabiałam pieniądze!!!!! Zawsze miałam zaufanie do fachowców, przecierz ja sie na tym nie znam. No wybacz jeżeli ktoś kładzie płytki poniżej wysokości gruntu a wiadomo ze kostka bedzie znacznie wyżej to juz trzeba być kretynem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 nie odpowiedziałaś na moje pytania ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 13.07.2006 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ok wiec odpowiadam:1 Zakres prac ustaliłam ja.2 cokól miał mieć 0,5 m a wyszedł prawie 1m3 nie był mnie w domu bo byłam w pracy wiec nie mogłam mu patrzeć na rece, pozatym jak bym miała kazdemu fachowcowi patrzec na rece to bym musiała 1,5 roczny urlop wziąc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 skoro faktycznie umawiałaś się na 0,5 m a nie na 1 m to po co kupiłaś tyle tego kamienia??czy ten Pan nie zdążył zrobić całości i w połowie oznajmił, że zabrakło mu materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.07.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 izat luzik jak mial robic 0,5 m to mu płacisz za 0,5 m ... jak ci kazał kupić za dużo kamienia (masz racje ty nie musisz liczyć możesz sobie zażyczyć od niego zapotrzebowanie na surowiec) to dodatkowo powienien sie z tego tłumaczyc. popekania czesci kamienia to sie chyba nie uniknie .. Z tym że, ... "umowa na twarz" zapewne, wiec w zasadzie ty możesz wszystko (np pogonic go bez grosza) i on może wszystko (np: rozwalic to co zrobil) sadzic sie i tak nie bedziecie ... zalezy tylko ktore z was bedzie sie lepiej wykłócało przy rozliczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 domniemuję niewinność obu stron stąd te pytania :D:D ale mimo to nie bardzo kumam fakt, że skoro facet miał wyznaczone pole do działania szarpnął się ryzykownie na więcej czy to miałoby sens ...? skoro Inwestorka poleciła wykonawcy, ujmując to swoimi słowami :"Panie robisz tu i tu, bo tu będzie kostka, ziemia lub coś tam innego", to po co robiłby więcej, to właśnie byłby kretynizm lub radosna twórczość na własny koszt skoro dostał wyraźnie sprecyzowaną "komendę" to odejmij kasę za zmarnowany materiał i zapłać za metry jakie się należały wg Ciebie przy wyznaczaniu zakresu prac i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 14.07.2006 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Wykonawca wykombinował sobie że wiecej ułoży to wiecej zarobi, a tego kamienia kupiłam wiecej bo w planach miała byc z niego ułożona jeszcze jedna sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts