Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Projekt mi się bardzo podoba prawdę mówiąc sami chcieliśmy go kupić jednak zdecydowaliśmy się na większy Proton1.

W Elektronie z bardzo podoba mi się salon połączoy z kuchnią w której można zrobić wysepkę z kuchenką.

Otwarte schody są super ponieważ są elementem dekoracyjnym, duży wiatrołap no i prosty dach. Do tego na piętrze spore pokoje i suszarnia z której zrobiłabym garderobę z wyjściem z korytarza, do tego okno połaciowe w holu na górze będzie dobrze oświetlać pomieszczenie (nie będzie to ciemny korytarz).

Generalnie projekt jak dla mnie świetny.

pozdrawiam,

Ada

• 4 weeks później...

Witam

Bryła bardzo fajna, a w środku

Przyziemie

- salon bardzo mały z tych 26m 1/3 zajmuje komunikacja (ukryta, bez możliwości ustawiania mebli itp) i zagospodarowanie salonu, jakie jest wmalowane w wizualizacji faktycznie pewnie takie będzie bo nic innego sie tam juz nie wymyśli :(

- nie wiem po co to wcięcie, na połączeniu salonu i jadalni???

- kuchnia nie od strony wejścia. ale można z tym życ

-niewygodne schody tzw. zbijryje :roll:

-brak komunikacji domu z garażem... dla jednych wada dla innych zaleta... po prostu zauważam fakt

-ewentualne zamknięcie kuchni, jeśli znudzi się otwarta zaskutkuje katastrofalnym zmniejszeniem się przestrzeni pokoju dziennego...

Poddasze

--konsekwencją umieszczenia schodów na dłuższym boku domu są kichowate sypialnie 1/3 i 1/4 oraz nadmiar komunikacji (notabene z powierzchni halli wynika, że nie uwzględniono wogóle powierzchni schodów... a to bardzo źle (powinna byc wliczona w powierzchnię jednej z kondygnacji

Rea-sumując

Fajna bryła, duża kicha w środku

I tylachno

Dziekuje bardzo!!!! Wiem w srodku kicha ale oczywiscie zmiany sa przewidziane!

To co chcemy zmienic tak na pierwszy rzut oka to:

dol:

-wyprostowac to wglebienie

-zmniejszyc lazienke robiac tylko toalete (tym samym powiekszyc gabinet)

-zrobic przejscie z grazu do domu

-moze przestawic kominek na sciane tam gdzie jest slup od kuchni

-to tak wstepnie ale nie znam sie moze daloby sie cos jeszcze wykombinowac

Gora:

-zmniejszyc suszarnie powiekszajac tym lazienke

-w jednym pokoju wykombinowac gdzies garderobe

Ten projekt nam sie miesci na dzialce bo dom mozemy miec z 2 spadowym dachem i z wymiarami max.12mszer i dlugosc 11,wiec za duzego wyboru nie mamy ,a ten domek fajnie z zewnatrz wyglada.Za dobre rady bede wdzieczna!!!!

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

Witam!!!!!!!!!!!!

Na wiosne zaczynamy nasza budowe.Zdecydowalismy sie na projekt "Elektron" z Dobrych Domow( , lecz mielismy tyle zastrzezen i architekt przekonal nas do projektu indywidualnego na wzor Elektrona.

Otrzymalismy szkice parteru i poddasza, ciekawa jestem Waszych opini gdyz jet to jeszcze wersja robocza.

P.S. Piwnice tez bedziemy mieli wiec jakies pom.gospodarcze nie sa nam zbytni potrzebne.

PARTER

http://foto.onet.pl/4ljhy,llsk0gof9000,681gi,u.html#681kr

PODDASZE

http://foto.onet.pl/4ljhy,llsk0gof9000,681gi,u.html#681mi

• 1 year później...
Witaj! :D Twój wątek pojawił się już dawno, ale myślę, że jest wciąż aktualny. Właśnie kupiliśmy projekt ELEKTRONA. To był jedyny domek, który pasował na naszą działkę. Jeszcze nie jesteśmy zdecydowani co do zmian, ale myślimy nad podpiwniczeniem części budynku i może zrobimy gibel nad tarasem. Napisz proszę o postępach budowy oraz jakie zmiany zastosowałeś. Bylibyśmy ogromnie wdzięczni za fotki! Gdzie budujesz, może niedaleko nas- jesteśmy z Bielska-Białej. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia!

• 10 months później...