Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budujacy emigranci

Edzia_i_juz

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 217
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

:D Witam wszystkich,dawno mnie tutaj nie bylo,oj dawno

Dalej choruje na dom.Musze sie jednak uzbroic w paroletnia cierpliwosc .I uzbrajam.

Z budowy pensjonatu nad morzem wyleczylem sie,dom ma byc dla mojej rodzinki i nie mam zamiaru uzerac sie z goscmi.To ma byc przyjemnosc .Oczywiscie mozna kase zarobic,lecz jesli pogoda nie wypalii i woda w Kolobrzegu lub Miedzwyodziu tak jak tego roku tylko 10°bedzie miala?Brrrr.

Zycze wytrwalosci.

Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie pania Gabriele :D

• 2 months później...
  • 3 months później...
Czytajac forum muratora moge powiedziec ze nigdy bym sie nie zdobyl na budowe na odleglosc.. mimo ze ceny ida w gore co rok, to ja wole te pieniadze inwestowac i zaczac jak przyjazde..przy tej fachowosci wszystkich ekip...jak sie ma pecha to ciezko ich upilnowac jak sie jest na miejscu a co dopiero za oceanem... :)

Czytajac forum muratora moge powiedziec ze nigdy bym sie nie zdobyl na budowe na odleglosc.. mimo ze ceny ida w gore co rok, to ja wole te pieniadze inwestowac i zaczac jak przyjazde..przy tej fachowosci wszystkich ekip...jak sie ma pecha to ciezko ich upilnowac jak sie jest na miejscu a co dopiero za oceanem... :)

Nie mowiac o tym, ze jest problem z chata w ktorej nikt nie mieszka. Tez uwazam, ze przyjechac z forsa i dom szybko wybudowac. Pare miesiecy budowania po przyjezdzie, jezeli sa srodki, da sie wytrzymac.

• 8 months później...
tylko ostatnie dwa posty maja dla mnie jakis sens.Budujac dom,wieszkosc jak czytam na odlegosc,a puzniej dom stoi pusty,kto bedzie pilnowal okien,zeby nie zostaly wyjete,plotu,drzwi ectTylko inwestowac pieniadze do momentu powrotu,a do tego czasu napewno bedzie wiecej budowniczych z wiekszym doswiadczeniem.Pozdrawiam,i zycze tym co prubuja bez wzgledu na przeciwnosci :p

• 3 weeks później...

My budujemy stale przebywajac ponad 1000 km od budowy :o

Jestesmy w o tyle dobrej (przemyslanej ;) ) sytuacji,ze..budujemy blizniaka z zaprzyjazniona rodzina mieszkajaca na miejscu :) do tej pory wszystko dzialalo ok. z zastrzezeniem,ze prace wykonywane byly po rowno w obu czesciach domu.

Obecnie,kiedy zostala wykonczeniowka zdecydowalismy o robocie kazdy juz na wlasna reke i..z jednej strony sie ciesze (sami decydujemy co i jak) ale tez jestem pelna obaw jak to wszystko sie skonczy :o i tak musimy prosic kolege,aby ekipe wpuscil,rzucil okiem itp.

Jednak uwazam,ze o ile budowanie na odleglosc jest o wiele bardziej stresujace,klopotliwe i zawewne drozsze :evil: to..mozliwe.

:D Witam po dluuugiej przerwie 8) .

Mia&Wojtek to macie bardzo duzo szczescia budujac ze znajomymi.Dzis coraz gorzej o dobrych znajomych,ludzi nie wspominajac o rodzinie.No tak to juz jest.Zycze Wam dalej bardzo dobrej wspolpracy "po sasiedzku i w ogole powodzenia w wykanczaniu gniazdka.

Pozdrawiam z Hagen.

Co do wypowiedzi Karol N w pelni popieram kupno paru dzialek i "uderzyc " w budowe za kilka lat.My nie posiadamy nikogo (oprocz znajomych)nad morzem i na razie czekamy.Wiadomo ze wszystko drozeje lecz uwazam ze jesli ktos chce wybudowac to tak czy tak wybuduje.Nasze dzialki zostaly juz przeksztalcone na rekreacyjno-budowlane wiec na wiosne moznaby bylo juz cos stawiac.No i wartosc wzrosla i rosnie dalej.Emerytura dopiero za 27 lat (do 67-mego roku zycia trza orac)lecz tak dlugo nie bedziemy czekac.Za kilka lat tez chce ruszyc.Wiec cierpliwie czytam i ogladam projekty domkow.

Tak wiec pozdrawiam wszystkich i zycze udanego Nowego 2007 Roku.

Do nastepnego :)

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
My budujemy stale przebywajac ponad 1000 km od budowy :o

Jestesmy w o tyle dobrej (przemyslanej ;) ) sytuacji,ze..budujemy blizniaka z zaprzyjazniona rodzina mieszkajaca na miejscu :) do tej pory wszystko dzialalo ok. z zastrzezeniem,ze prace wykonywane byly po rowno w obu czesciach domu.

Obecnie,kiedy zostala wykonczeniowka zdecydowalismy o robocie kazdy juz na wlasna reke i..z jednej strony sie ciesze (sami decydujemy co i jak) ale tez jestem pelna obaw jak to wszystko sie skonczy :o i tak musimy prosic kolege,aby ekipe wpuscil,rzucil okiem itp.

Jednak uwazam,ze o ile budowanie na odleglosc jest o wiele bardziej stresujace,klopotliwe i zawewne drozsze :evil: to..mozliwe.

chyba powinnam wniesc poprawke do postu powyzej :roll:

budowanie na odleglosc to najczarniejszy koszmar :evil: ja jestem wyjatkowo spokojna i cierpliwa ale...nigdy wiecej !

Ja też spróbuję na odległość. Działkę kupiłam na urlopie w lutym, kilkanaście godzin przed wylotem, trochę stresu, ale udało się. Teraz byłam w Polsce znowu na Wielkanoc, więc w jeden dzień załatwiłam architekta i naniosłam swoje zmiany do projektu. Następny krótki urlop mam pod koniec maja, może już dostanę te piekielne warunki przyłączy z wodociągów i energetyki.

Może też uda mi się zebrać wszystkie świstki i uderzyć do gminy o pozwolenie na budowę. 5 dni wystarczy? Musi. A więc narazie wszystko załatwiam z doskoku, ale budować w takim "stylu" to się chyba nie odważę i albo zlecę już na stałe albo poczekam rok z budową. Chcę wszystkiego dopilnować sama, to mój cel i marzenie.