Hanwit 29.09.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam wszystkich budujacych na odleglosc My z mezem przebywamy w USA i bedziemy zaczynac budowe jak wszystko dobrze pojdzie to na wiosne przyszlego roku. Dzialka juz jest od zeszlego roku, teraz robi sie projekt. Architekt bedzie nam zalatwial od razu wszystkie pozwolenia. Dzialka jest oficjalnie na mojego ojca i to on bedzie nadzorowal budowlancow. Jeszcze nie wiemy jak to bedzie z materialami, czy bedziemy kupowac sami (przez ojca) lub czy przez firme.... Czekamy na razie na projekt i kosztorys Na razie bedzie budowa z oszczednosci. Jak dolar nie poleci tak mocno w dol to jest szansa ze uda sie nam bez kredytu dociagnac do stanu zamknietego. A potem domek bedzie czekal na nasz powrot do Polski. Wykonczac bedziemy juz pewnie z pomoca kredytu (wzietego w Polsce). No i prosciej bedzie juz zajac sie wykonczeniowka bedac na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 16.01.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 My podobnie - jestesmy w Irlandii, dzialka zakupiona pod Krakowem, projekt u architektow i ... zaczynamy wiosna. Tylko MNIE ZAL SCISKA ZE MNIE TAM NIE BEDZIE!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 14.02.2008 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Serio chcecie wracac ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.02.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Wracamy. Najwyzej sie znow wrocimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 my tak samo jak kotecek.tylko ze my chcemy wytrwac do konca roku.boje sie ze szef nam zaproponuje podwyzke i znow zostaniemy kolejny rok lub dwaa ja tak bardzo chce do domu.....do polski....na budowe...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.02.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A mi jakos coraz mniej sie chce........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.02.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja też mam dylematy, wracać na budowę czy nie. Moja mama zajmuje się wszystkimi papierami i jak do tej pory nieźle jej idzie. Już prawie projekt gotowy, jeszcze tylko pozwolenie i ruszamy. Mamy dobrego (mam nadzieję) inspektora nadzoru, to tak w zasadzie moja obecność nie jest niezbędna. Bardziej przydadzą się pieniążki, które tu zarobię (choć jakoś mało tego wychodzi w pojedynkę). Ale chciałabym być na miejscu, tak sobie myślę, że może na przyszły rok, jak już będzie wykończeniówka, wtedy bardziej się przydam, bo i tak przecież nie mam pojęcia jak cegły się układa czy dach kładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ja pracuje od trzech lat w budownictwie.irlandzkim.ale mniejsza o to.widze ile bykow moga zrobic robotnicy.dlatego moj maz poleci do polski pilnowac,a ja latem lece skontrolowac.musze byc pewna ze wszystko jest tak jak chcialam.mimo ze mam wspanialych pomocnikow i kierownika wiem ze to ja tam bede mieszakc a nie oni.przez telefon zalatwialam sprawy z energetyka.koszmar.a jak polecialam w grudniu na swieta do polski, poszlam tam i pogadalam -zalatwilam od reki.to mnie sklania do powrotu.mam zdolnego meza i wiem ze poradzilibysmy sobie w polsce,ale caly czas we dwoje w irlandii zarabiamy fajne pieniadze i tylko to nas tu trzyma.TYLKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.02.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 a ja tak bardzo chce do domu.....do polski....na budowe...... No, mnie tez skreca! Ale zostaniemy w IRL ile bedzie trzeba, do jesieni lub nawet zimy 2009 na 100%. Az nie wybudujemy i nie wykonczymy domku. A pozniej? Sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 15.02.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ja pracuje od trzech lat w budownictwie.irlandzkim.ale mniejsza o to. ooo to jest juz nas dwie - tez od trzech lat nie rozstaje sie z kaskiem i ciezkimi butami Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 15.02.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No ja też noszę kask w pracy, skórzane buty i kamizelkę ochronną Jeżdżę konno - to mój zawód. A tak poważnie to tu jest właśnie różnica. Ja się kompletnie nie znam na budowie i raczej niewiele sama dopilnuję. To papierów jest moja mama i nieźle jej to idzie, a wracać tylko po to, żeby patrzeć jak dom się buduje plus wydawać na życie (bo raczej pracy w kraju nie będę szukać na razie), to chyba nie ma sensu. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 15.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Biala-prawda. ja natomiast moglabym sama murowac,hi hi hi prawie sama.interesuje mnie to po prostu.tak jak kocham papierkowa robote tak kocham budowlanke. marzylam o swoim domku od dnia slubu.wiec dlatego chcialabym widziec jaknajwiecej.ale coz.nie chcemy sie pakowac w kredyt stad jedyne wyjscie nie narzekac,zakasac rekawy i zarabiac euro. a po latach usiasc przy kominku przytulic meza dzieci i cieszyc sie ze jest sie na swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.02.2008 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Biala, dzieki za info i pomoc dla Claudii. Musze ja wykopac na jakies roboty - bo sie leni. Konno jezdzi od 6 roku zycia - teraz sie zakochala a na milosc najlepsza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.02.2008 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 No i przepraszam, jesli ci nie podziekowala - nigdy sie nie slucha i w ogole robi co chce - ogolnie niezdyscyplinowana choc bardzo sportowa dziewczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.02.2008 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 no to ja dołączam do klubu "irlandzkiego" my tu a architekt adaptuje projekt tam w marcu składamy papiery o pozwolenie na budowe. damy radę dziewczyny! i ja tez chce wracać! i po to budujemy, we wrzesniu bierzemy śłub w irandii jest fajnie ... ale to nie to samo! emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.02.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 we wrzesniu bierzemy śłub w irandii jest fajnie Gratulacje!!! My wzielismy w pazdzierniku, ale w Polsce. Jak tu przytargac cala rodzine z Polski? Bylo 90 osob... Gdzie sie budujecie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.02.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 budowac bedziemy między elblągiem a Gdańskiem, a ślub bierzemy w polsce oczywiście! bo 100 gości targać to faktycznie przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 27.02.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No wlasnie, az sie zdziwilam ze w Irlandii! Gratuluje i zycze Wam wiele wiele szczescia!!!! PS: Moze jakis niesmialy watek o sukniach slubnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.02.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 może na innnym forum, ślubnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.02.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 A mnie martwi spadek ceny Euro...Kiedys bylo po 3.90 a teraz juz po 3.60.Ale i tak w porownianiu do polskich przecietnych zarobkow - wciaz i tak calkiem niezle!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts