Gość 13.07.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Potrzebujemy bardzo pilnie transport dla niewidomej starej suni BERUSI z lubelskiego schroniska do Wroclawia - do domku tymczasowego. Ponizej link : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24524 Na 27 stronie tego watku powyzej sa zdjecia Berusi obok czlowieka - widac, ze nie jest zbyt duza ! ! ! A zabawna historia wiaze sie z Bercia, bo ona mieszka w czesci schroniska, gdzie nie wpuszczaja wolontariuszy i poniewaz zaczeli oni szukac domu dla tej biednej psiny - caly czas byli przekonani, ze to piesek - dopiero po dlugim czasie okazalo sie, ze to jest PIEKNA PANIENKA ! A za ok. 2 miesiace bedzie miala domek - U MNIE ! Jejciu, jak ja sie ciesze i nie moge juz doczekac ! Ale koniecznie trzeba ja zabrac JUZ ze schroniska - sa upaly i ona je tam bardzo zle znosi - nikt nie zmienia wody, a ona nie widzi ! POMOZCIE ! PROSIMY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.07.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zuziu, w najbliższy weekend będę jechać z Lublina do Krakowa, gdyby to mogło Ci w jakiś sposób ułatwić sprawę. Może masz kogoś w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Zuziu, w najbliższy weekend będę jechać z Lublina do Krakowa, gdyby to mogło Ci w jakiś sposób ułatwić sprawę. Może masz kogoś w Krakowie? Oj, przepraszam - nie zagladalam tu wczoraj . Dziekuje za chec pomocy, ale Bercia jest juz w domku tymczasowym w Lublinie. Wspaniale dziewczyny z wielkimi sercami zaopiekuja sie nia az do chwili, kiedy bede ja mogla zabrac do siebie ( za ok. 2 miesiace ). Bardzo dziekuje - jestes kochana . Ale jesli jestes tak mila, to moze zajrze do dogomanii, byc moze, ze szukaja transportu na tej trasie dla jakiegos biedactwa . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mimo wspanialej opieki w domu tymczasowym, gdzie byla wykapana, odkarmiona, wyglaskana, gdzie spala na kanapie w poscieli .... okazalo sie, ze Berusia od dawna chorowala na ropomacicze ( czego nie byli laskawi zauwazyc weterynarze w schronisku ). Jej stan zdrowia sie nagle pogorszyl i mimo szybkej interwencji lekarza, nie udalo sie Berusi uratowac. Bardzo mi smutno, bo miala zamieszkac u mnie i byc szczesliwa .... nie zdazyla ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.07.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mimo wspanialej opieki w domu tymczasowym, gdzie byla wykapana, odkarmiona, wyglaskana, gdzie spala na kanapie w poscieli .... okazalo sie, ze Berusia od dawna chorowala na ropomacicze ( czego nie byli laskawi zauwazyc weterynarze w schronisku ). Jej stan zdrowia sie nagle pogorszyl i mimo szybkej interwencji lekarza, nie udalo sie Berusi uratowac. Bardzo mi smutno, bo miala zamieszkac u mnie i byc szczesliwa .... nie zdazyla ....... zuzia jakie sa objawy ropomacicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 24.07.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Zuziu bardzo mi przykro, rozumiem Cię doskonale. Trzymaj się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 24.07.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Bardzo mi przykro, bardzo Ale choć się powtarzam, to i tak napiszę, dzięki Tobie nie umarła w okropnym schronisku, tylko w spokojnym domu, a to już COŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 zuzia jakie sa objawy ropomacicza? Teska, nie wiem wlasnie i dzisiaj zamierzam to sprawdzic, bo mam domu dwie suczki, a bedzie wiecej, wiec to wazna sprawa. Berusi nie widzialam, wiec dlatego nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie ( Berusia odeszla w domku tymczasowym, gdzie miala mieszkac przez 1,5 miesiaca, az ja wezme do siebie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 25.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Mimo wspanialej opieki w domu tymczasowym, gdzie byla wykapana, odkarmiona, wyglaskana, gdzie spala na kanapie w poscieli .... okazalo sie, ze Berusia od dawna chorowala na ropomacicze ( czego nie byli laskawi zauwazyc weterynarze w schronisku ). Jej stan zdrowia sie nagle pogorszyl i mimo szybkej interwencji lekarza, nie udalo sie Berusi uratowac. Bardzo mi smutno, bo miala zamieszkac u mnie i byc szczesliwa .... nie zdazyla ....... zuzia jakie sa objawy ropomacicza? Teska mój dawny dawny pies miał i pierwsze co pamiętam to naprawdę okropny zapach typowo ropna zgnilizna ale moją sunie dało się uratować bo wcześnie wykryte było innych objawow nie pamietam bo to bylo z 15 lat temu, a Zuziu wspolczuję , przykro mi ale napewno jakiś wspanialy pies czeka gdzieś jeszcze na Ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Zuziu wspolczuję , przykro mi ale napewno jakiś wspanialy pies czeka gdzieś jeszcze na Ciebie.... Czeka, czeka - biore do siebie Zosie, ktora razem z Berusia dzielila klatke przez wiele lat i bardzo sie zaprzyjaznily. Bedzie z nia troche klopotow, bo ona strasznie sie boi i po wyjsciu z klatki ( a wychodzila - az 2 razy ! - bo nie pozwalaja w schronisku w Lublinie wchodzic wolontariuszom do niektorych boksow ! ) rozplaszcza sie na ziemi i ani jej ruszyc nie mozna ! ! ! Co ten pies musial przejsc w swoim zyciu ? ? ? ! Coz, bedzie trzeba ja nauczyc na nowo ( ? a moze po raz pierwszy ? ) kochac i ufac czlowiekowi ... biedna psinka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 26.07.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Zuziu jeste Wspaniałym Człowiekiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 26.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Zuziu jeste Wspaniałym Człowiekiem ! podtrzymuję i gratulacje dla pieska,że bedzie miał super Panią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.07.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Zuziu Teska, moja sunia nie miała żadnych objawów (i kilka znajomych psów, których nie udało się uratować, również)! Jedyny, to ten, że dużo piła. Ale jadła i wydawało się, że wszystko z nią w porządku. Dochodziła do siebie po chorobie wątroby, zaczęła się bawić i w ogóle nie wyglądała na chorego psa. Ale po tej chorobie wątroby trzeba było jej zrobić kontrolne USG i mój mąż, pilnie przestrzegający zaleceń weterynarza, pojechał i zrobił (ja nawet mówiłam, że nie ma co jej stresować, bo widać, że pies zdrowy... ). Weterynarz obejrzał całą jamę brzuszną ... i następnego dnia Nadi była po zabiegu... Podobno strasznie wyglądało to, co z niej wydobyto... Od tej pory jestem wielką zwolenniczką sterylizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts